SwaboCrossCompetitie jeugd

In Algemeen, Jeugdby wvavanti

Nadat we al op 27 oktober in Lisse en op 3 november op ons eigen parcours de eerste twee wedstrijden van de SwABoCrossCompetitie voor de jeugd hadden gereden, was het afgelopen zondag, 1 december, de beurt aan LRTV Swift om de derde en “finale” wedstrijd te organiseren.


In de eerste twee wedstrijden, van categorie 1 & 2 en 3 & 4, stonden deze keer helaas geen Avanti-renners aan de start.
In de laatste wedstrijd, die van categorie 5 & 6 en van categorie 7, was wel een aantal Avantileden dat de kans waarnam om eens op een ander – uitdagend – crossparcours te strijden en enkelen deden ook mee om de eindprijzen van de competitie die na afloop uitgereikt zouden worden.
Voor de oudste categorieën werd het parcours aangepast. Zij moesten net als de senioren die eerder die ochtend gereden hadden flink klimmen en dalen op de bult, iedere ronde weer die lange trap op en heelhuids over het schuine kantje zien te komen.


In de wedstrijd van categorie 5 & 6 bleef Olivier Westerveld goed volgen om uiteindelijk als zesde te eindigen. Teun Hoogenboom kon zich lang op de derde plek handhaven. Helaas gleed hij in de laatste ronde onderuit op het schuine kantje, waardoor Christian Duivenvoorde (LRTV Swift) hem toch nog weer voorbij kon rijden. Daardoor kwam Teun als vierde net naast het podium terecht.
Dean Smith moest vandaag zijn meerdere erkennen in Deirdre Mens. Zij reed erg sterk op haar thuisparcours. Hoewel Dean lang in haar spoor mee kon en we soms dachten dat het hem zou lukken haar voorbij te komen, was het uiteindelijk toch Deirdre die afgetekend de winst voor zich opeiste.
Voor vandaag moest Dean genoegen nemen met de tweede plek. Nadat hij de twee eerdere wedstrijden al had gewonnen, won hij met deze tweede plek ook het eindklassement.


Duco van der Zwart was voor de start al zeker van de eindwinst in categorie 7.
Maar zijn inzet was er niet minder om. Vanaf het vertrek nam hij het initiatief. Rondenlang reed zijn concurrent, Teun Rijnbeek (LRTV Swift), in zijn wiel.
We waren nog even bang dat Teun gebruik zou maken van een dipje van Duco en hem voorbij zou steken. Maar waar Duco de laatste twee ronden het “goede gevoel” weer terug vond, moest Teun hem toen definitief laten gaan. Duco won zo ook zijn laatste wedstrijd met grote voorsprong.
Ook Duco mocht na afloop de beker voor de eerste prijs in de SwABoCrossCompetitie 2019 in ontvangst nemen.

De uitslag:

Jeugd – categorie 1 & 2

Jeugd – categorie 3 & 4

Jeugd – categorie 5 & 6

Jeugd – categorie 7