Ingmar van den Bosch Clubkampioen veldrijden

In Algemeen, Amateurs/Sportklasse, Elite/Beloften, Nieuwelingen/Juniorenby wvavanti

Afgelopen zondag werd Ingmar van den Bosch (1e jaars nieuweling) Clubkampioen veldrijden 2019/2020. Naast hem op het podium stonden Rob Tamerus op de tweede plek en Johan Boerefijn als derde.


Dit jaar was er voor gekozen het clubkampioenschap te verrijden tijdens de SwABo-Cross op ons parcours.
Ingmar hield vanaf het begin van de wedstrijd Bob Gerritsen, de latere winnaar van deze negende SwABoCross bij de A-categorie, in het zicht. Uiteindelijk finishte Ingmar na 8 ronden in 55 minuten als tweede overall en als eerste Avanti-lid, waarmee de jongste deelnemer het clubkampioenschap op zijn naam schreef.
Hij haalde hiermee ook de “dubbel” want naast clubkampioen werd hij ook eerste in de C-categorie (nieuwelingen en dames) van de negende SwABoCross.
Ook in de landelijke (KNWU)veldrijwedstrijden laat Ingmar een stijgende lijn zien, met als beste resultaat tot nu toe een 14e plaats in Amersfoort afgelopen zaterdag, waarmee hij zijn eerste envelopje scoorde.


Ook Rob Tamerus en Johan Boerefijn konden goed mee in de wedstrijd en eindigden op respectievelijk ruim twee en krap vier minuten van de winnaar als tweede en derde.


Roos van den Berg ging dapper als enige meisje de strijd aan met alleen maar jongens/mannen, die allemaal ook nog eens veel meer veldrij-ervaring hadden dan zij. Roos startte dit seizoen pas met de cross. In het clubkampioenschap moest zij iedereen voor laten gaan, voor het klassement in de C-categorie van de SwABoCross haalde ze weer 14 punten met haar vierde plek.

De uitslag:

  1. Ingmar van den Bosch
  2. Rob Tamerus
  3. Johan Boerefijn
  4. Gert-Jan Hollem
  5. Friso de Wildt
  6. Alex de Vos
  7. Nick van Diest
  8. Roos van den Berg

Tussenstanden SwABoCrossCompetitie op: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1aBVCS6DKHD5Ke1MGHKj-wk4LVoYimCvfRXME41qbaeE/edit#gid=878635903.


Meer foto’s van Jolanda Stembert staan op onze facebookpagina.