MiniCycloCross bij Avanti

In Algemeen, Jeugdby wvavanti

Zondag 15 december was het de beurt aan onze vereniging om een MiniCycloCross-wedstrijd te organiseren.


Dit zijn veldrijwedstrijden voor alle kinderen die lid zijn van een Zuid-Hollandse vereniging en wel eens een op een Mountainbike of een veldrijfiets trainen.


Nadat de senioren al hun SwABo-wedstrijd en het clubkampioenschap (gewonnen door Ingmar van den Bosch, een paar jaar geleden ook nog deelnemer aan de MCC-wedstrijden) hadden verreden op het door Johan Boerefijn en Peter Rademakers uitgezette was het dus de beurt aan de kinderen van Zuid Holland.


De weergoden waren ons niet zo gunstig gezind vandaag, een flinke wind en af en toe een buitje leidde er toe dat de opkomst wat laag was.
Daarom werd er besloten categorie 1 en 2 tegelijk hun wedstrijd te laten rijden. Het was Matthijs van Dissel die de Avanti kleuren moest verdedigen. Hij had het best zwaar met de wind, maar mocht wel mooi een medaille mee naar huis nemen voor zijn 5e plaats.


In categorie 2 en 3 geen Avantianen deze keer, maar wel potentiele Avanti deelnemers aan de kant, Caro en Julian. Leuk dat jullie er ook waren om aan te moedigen!  
Timo Groeneveld, nog maar net lid geworden, reed hier in categorie 4 zijn allereerste wedstrijdje. Ook Evan den Butter was van de partij, hij werd netjes 7e. Timo finishte als laatste, maar het gat met zijn voorganger was, zeker in het begin, niet eens zo heel erg groot dus dat gaat vast wel goed komen.


In de pauze konden de nog aanwezige renners van categorie 5 t/m 7 alvast inrijden op het voor hen uitgebreide parcours, nu zat er ook een stukje geluidswal in.


Om 14.00 uur was de start van categorie 5 met 19 deelnemers, het hoogste aantal van vandaag.


Dean Smith en Jada den Butter reden hier in het Avanti-geel.


Jada had gereden voor wat ze waard was en werd 16e maar kwam met een big smile over de streep en kon er zelfs nog een sprintje uitgooien.


Dean was al snel weg met een klein groepje wat spoedig uitdunde. Alleen Roan Kerklaan van de Spartaan moest hij laten gaan. Hij kwam vaak fietsend boven op de geluidswal waar anderen gingen lopen. Zodoende werd hij heel netjes tweede.


Bij Categorie 6 was het weer Deirdre Mens van onze westerburen, Swift , die met een grote voorsprong over de streep kwam. Onze Teun was door ziekte helaas niet van de partij.


Tot slot onze jongens van categorie 7, Duco van de Zwart en Thomas den Butter. Zij moesten het opnemen tegen best wel grote jongens. Zij eindigden als vierde en vijfde, net buiten de prijzen, ook omdat er in de hoogste categorie maar drie prijzen worden uitgereikt.


Na afloop werd er nog puin (lees bagger) geruimd in en rond het clubhuis en konden we terugkijken op een leuke, koude, winderige, regenachtige maar geslaagde veldrij-dag.


Alle vrijwilligers weer heel erg bedankt! Ook (nog) een keer zo’n wedstrijdje rijden, dat kan:

Dag Waar Starttijd categorie 1
Zondag 12 januari LRTV Swift
Willem van der Madeweg 1
2314 ZA Leiden
11.00 uur
Zaterdag 18 januari GRTC Excelsior
Kale Jonkerpad 3
2805 LD Gouda
11.00 uur
Zondag 2 februari RWV de Spartaan
Lange Kleiweg 116
2288 GK Rijswijk
12.00 uur


Alle informatie is te vinden op de MCC-pagina van miniwegwedstrijden.nl.