WV Avanti-renners naar NK veldrijden

In Algemeen, Jeugdby wvavanti

Zaterdag 25 februari wordt in Moergestel het NK veldrijden verreden voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar.


Sinds veldrijder Mathieu van der Poel heeft laten zien dat hij ook in de grote wegwedstrijden een uitblinker is hebben veel kinderen zijn voorbeeld gevolgd: ook zij zijn in groten getale aan deze sport gaan doen.


Ook bij onze club.  Met name op de dinsdagavond zijn er ook dit jaar weer veel nieuwe kinderen op de training te vinden.


Een aantal Avantianen  gaat ook dit jaar weer deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap.


Bij de jongste categorie, de meisjes van 9 jaar gaat de Alphense Quinty Keijzer proberen of ze mee kan doen voor een podiumplaats. Het veldrijden gaat haar net als het wegwielrennen goed af, ze stond al een paar keer op het hoogste treedje van het podium.


Haar zus Demi rijdt bij de 11 jarige meisjes. Olivier Westerveld uit Bodegraven doet mee bij de 12 jarige jongens en bij de 13 jarige jongens staan Teun Hoogenboom uit Hazerswoude en Thijmen de Jong uit Ter Aar aan de start in een sterk deelnemersveld van 68 renners!


Zaterdag 11 februari stonden er ook nog oudere renners aan de start bij het NK veldrijden op het zelfde parcours waar de profs een dag later reden in Rucphen.

De 14 jarige Ingmar van den Bosch werd daar 34e in een heel groot deelnemersveld bij de nieuwelingen. Marise (belofte-vrouw) en Elian Lagendijk (junior) werden respectievelijk 18e en 40e. Jan Rademaker werd 27e bij de Masters 50+ waar de bekende Erik Dekker won.


Ook in de regionale cylclocross wedstrijden waren Avanti-jeugdrenners actief. Onder andere Duco van der Zwart, Dean Smith en Daan Baak kwamen daardoor regelmatig met een zwarte fiets en vuile kleren thuis.