Quinty Keijzer tweede op NK Veldrijden

In Algemeen, Jeugdby wvavanti

Zaterdag 25 januari werd in Moergestel het NK veldrijden voor de jeugd georganiseerd.

Bij de meisjes categorie 1 stond namens WV Avanti Quinty Keijzer aan de start. Van de zomer had ze met het veroveren van de Nederlandse titel op de weg al laten zien haar “mannetje” te staan in het wielrennen. Dat ook het veldrijden haar goed afgaat blijkt wel uit het feit dat ze in de nationale wedstrijden in de aanloop naar dit Nationaal Kampioenschap bijna iedere wedstrijd bij de eerste drie eindigde en verschillende keren mocht ze zelfs op het hoogste treedje van het podium plaats nemen om de bloemen in ontvangst te nemen.


Al meteen na de start vormde zich een kopgroepje van vier rensters, waar Quinty bij zat. Na twee ronden waren er nog drie rensters vooruit, die de ereplaatsen zouden verdelen. Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist in een sprint op de finishstraat, waar Quinty achter Julia Herman van Westland Wil Vooruit tweede werd. Een knappe prestatie!


Ook de andere Avanti-renners hebben mooie prestaties neergezet, waar ze zeker trots op kunnen zijn. Bij de meisjes categorie 3 werd Demi Keijzer 10e.
Olivier Westerveld liet zien wat doorzetten is. Hij raakte betrokken bij een grote valpartij bij de start van de wedstrijd van de categorie-5-jongens. Gelukkig kon hij wel verder, en na een herstart en een ketting die eraf liep ging hij als laatste het veld in. Hij begon een inhaalrace en wist zo nog heel wat renners voorbij te gaan en als 36e te eindigen.
Bij de jongens categorie 6, waar 68 renners aan de start stonden, werd Thijmen de Jong 27e en Teun Hoogenboom 46e.


Volgens trainer Herman heeft iedereen super goed gereden. En het maximale eruit gehaald. Bij de een ging het voorspoedig en de ander had wat pech maar ging gewoon door.


Op naar het clubkampioenschap veldrijden voor de jeugd op zondag 2 februari om 14.00 uur!