Mooie afsluiting veldrijseizoen

In Algemeen, Jeugdby wvavanti

Op zondag 2 februari werd het veldrijseizoen 2019/20 voor de jeugd afgesloten met het clubkampioenschap.
’s-Morgens viel er een druilerige motregen, waardoor we al bang waren dat het aantal deelnemers tegen zou vallen.
Niets was minder waar! Met 19 deelnemers aan de start waren bijna alle renners die deze winter regelmatig deelnamen aan de veldrijtrainingen van de partij.


Vooraf kon er even worden ingereden op het rondje dat Maarten, Herman en Marcel speciaal voor deze wedstrijd hadden uitgezet.
Was het tijdens het inrijden nog een beetje nat, toen om 14.00 uur het startschot viel was het droog, en dat zou het de hele wedstrijd blijven.


Er werd gereden in twee categorieën, categorie 1 t/m 4 bij elkaar en categorie 5 t/m 7 bij elkaar. Binnen deze categorieën waren de verschillen groot en niet alleen in leeftijd. Sommige renners reden dit seizoen al veel “landelijke” crosswedstrijden. Andere speldden vandaag voor het eerst een rugnummer op om hun allereerste veldrijwedstrijdje ooit te rijden.


Bij de jongste categorie nam de meest ervaren veldrijdster, Demi Keijzer, in eerste instantie de kop. Het duurde echter niet lang voor zus Quinty haar inhaalde en op achterstand reed. Evan den Butter zette zich al snel op de derde plek om deze positie tot het eind van de wedstrijd niet meer af te staan.


Daarachter werd om ieder plekje tegen elkaar, de modder en de harde wind gestreden. Uiteindelijk kwam iedereen voldaan – en vaak lachend – over de finish.

Uitslag categorie 1-4

 1. Quinty Keijzer
 2. Demi Keijzer
 3. Evan den Butter
 4. Daan Baak
 5. Julian de Jong
 6. Timo Groenewoud
 7. Stijn de Jong
 8. Jesse Pasman
 9. Caro Landman
 10. Sanne Keijzer
 11. Matthijs van Dissel

Bij categorie 5 t/m 7 nam Thijmen de Jong vanaf de start het voortouw en reed de rest op achterstand. In de beginfase van de wedstrijd was het Dean Smith die nog het dichtst in zijn buurt bleef, maar dat kostte hem veel kracht, meer dan hij had nadat hij afgelopen week ziek geweest was. In de tweede ronde moest Dean flink gas terug nemen en erkennen dat hij zelf wel erg veel zin had in dat clubkampioenschap, maar zijn benen er nog niet aan toe waren. Hij staakte daarom de wedstrijd.


Daarachter was er volop strijd om de tweede plaats tussen Duco van der Zwart en Teun Hoogenboom. Helaas bleek de schuine kant in de laatste ronde voor Teun net te schuin en maakte hij een klein schuivertje, waardoor Duco een voorsprong kon nemen die Teun niet meer goed kon maken. Ook verder naar achter reed iedereen voor wat hij/zij waard was. Thomas eindigde als vierde, gevolgd door Olivier, Jada en Bosse als vijfde, zesde en zevende.

Uitslag categorie 5-7

 1. Thijmen de Jong
 2. Duco van der Zwart
 3. Teun Hoogenboom
 4. Thomas den Butter
 5. Olivier Westerveld
 6. Jada den Butter
 7. Bosse Wortman
  dnf  Dean Smith

De veldrijtrainingen konden ook dit jaar weer alleen maar doorgaan door de inzet van een aantal (vrijwillige) trainers, waarvoor een bedankje en applaus wel op zijn plaats was.
Iedereen heeft weer zin in het wegseizoen. De eerste training daarvoor is op zaterdag 8 februari van 10.00 – 11.00 uur op het parcours.


Toen na afloop van de prijsuitreiking snel de TV werd aangezet zagen we dat Mathieu van der Poel al in de eerste ronde een demarrage had geplaatst waar de concurrentie geen antwoord op had. Na een goed uur koers veroverde hij zijn derde wereldtitel veldrijden in het Zwitserse Dübendorf.


Foto’s zijn van Renate Baak, die er nog veel meer maakte en op onze facebookpagina zette.