Bericht van de Voorzitter

In Algemeen, Amateurs/Sportklasse, Elite/Beloften, Jeugd, Nieuwelingen/Juniorenby wvavanti

Beste Leden WV Avanti,


Het gezegde is dat de wielersport de sport van de verhalen is. Verhalen over de koers, van ervoor van erna, op weg er naar toe, of welke verhalen dan ook.  Nu echter schrijft de wereld van alledag om ons heen zijn eigen verhaal. Iedere dag opnieuw. Verhalen die niet langer gaan over sport als belangrijkste bijzaak van het leven, maar die gaan over het leven zelf. Soms zelfs over het gestopt zijn van het leven. We leven in onwerkelijke tijden.


Met elkaar zijn we op zoek naar een nieuwe werkelijkheid en daarin naar een plek voor onze geliefde sport. Ook naar de betekenis ervan, waarom doe ik dat eigenlijk die eindeloze uren op de fiets, iedere keer weer die bloktrainingen en die tabellen van D1 tot weet ik waar. Trainen voor wat en wanneer, gaan we eigenlijk überhaupt nog wel serieus koersen dit jaar.


Ik hoorde Jacco Verhaeren, de succesvolle zwemcoach, deze week praten over het “watergevoel” bij zwemmers en het risico dat zijn pupillen dat verliezen. Hoe zou het dan met onze “koershardheid” gesteld zijn over een paar weken, of misschien wel maanden? Wanneer schieten we eigenlijk weer in gang, zouden onze zuiderburen zeggen.


Ik zou willen zeggen, laten we oprecht blij zijn dat we kunnen doen wat we doen. Waarschijnlijk supergezond, lekker buiten fietsen, solo naar ik hoop en verwacht. De vandaag de dag zo vaak genoemde frisse neus kunnen halen, kilometers maken en misschien weer ontdekken waarom we ooit met deze fantastische sport zijn begonnen. Omdat we het als een kleine jongen of klein meisje zo leuk vonden en er veel plezier aan beleefden.


Naast dat we allemaal gezond blijven, goed naar elkaar omkijken en opzoeken, met de juiste afstand of een raam ertussen, is het herbeleven van het oorspronkelijke plezier in het hardfietsen mijn wens voor jullie allemaal voor de komende weken.


Wees voorzichtig en tot ergens onderweg op de fiets.

Fred Doeleman
Voorzitter WV Avanti