Bericht van de Voorzitter

In Algemeen, Amateurs/Sportklasse, Elite/Beloften, Jeugd, Nieuwelingen/Juniorenby wvavanti

Hij komt eraan…


Ik schatte het kleine mannetje die dat enthousiast tegen zijn vader riep, op een jaar of 9 en “hij” was de helikopter van de koers. Het mannetje stond, getooid met een iets te groot shirt van Telekom, langs een Franse weg en was bijna leuker dan de koers zelf.


Dat enthousiasme over iets dat komen gaat werkte wel erg aanstekelijk merkte ik. Iets dat komen gaat en waar je je op verheugd, voorpret noemen we dat. Voor de vakantie die komen gaat, voor een feest of wat dan ook.


Vandaag de dag wellicht voor de koers die komen gaat. De Corona intelligente lock down kent zijn eerste versoepelingen, we mogen weer naar buiten en (samen) sporten. Voor ons betekent het dat de koers er hopelijk weer aan komt. We onszelf weer in gang kunnen schieten, startpistolen en de bel van de laatste ronde horen. Wat lijkt me dat een zalig geluid.


Vooralsnog is het nu nog met de rem erop, een beetje koesen. Tijdritten, individueel en met de ploeg, de jeugd onder 13 mag alweer onderlinge wedstrijdjes houden, het lijkt in de verte op een herstart van het seizoen. In de verte is dan mogelijk 1 september, een datum waar we op dit moment en in normale omstandigheden een beetje meewarig aan moeten denken. Het betekent immers het naderende einde van het wielerseizoen op de weg. Nu is het een datum waar we met z’n allen bijna reikhalzend naar uitkijken.


Als bestuur van WV Avanti willen we, als er 1 september weer gekoerst mag worden, direct van start. Nog een paar wedstrijden op de donderdagavonden en daarnaast de zondag-morgencompetitie zo lang mogelijk oprekken.


Voor nu wil ik, namens het gehele bestuur, renners, trainers en begeleiders een heel groot compliment geven voor hun begrip, geduld en aanpassingsvermogen. Renners die zich keurig aan de voorschriften hebben gehouden, van wat ik er op  Strava heb kunnen zien, bijna allemaal solo hebben gereden. Trainers en begeleiders echt prachtig werk hebben gedaan, veel geduld met de renners en aangepaste programma’s. Hoed af en diepe buiging!


En nu maar hopen dat dat kleine manneke gelijk heeft, hij komt eraan….