Grote opkomst bij clubkampioenschap jeugd

In Algemeen, Jeugdby wvavanti

Het eerder in juni geplande clubkampioenschap kon niet worden verreden in verband met de corona-regels. We wilden het in dit “rare” jaar al overslaan, maar op het laatste moment werd toch nog besloten afgelopen dinsdag ook voor de jeugd een clubkampioenschap te organiseren.
Achteraf een goed besluit!
Alles werkte mee, het weer, iedereen die “even” mee hielp en natuurlijk al die jeugdrenners, of ze nou kans maakten op de “titel” of niet. Daarmee werd het een gezellige avond met enthousiaste deelnemers en publiek (lees: ouders).

Categorie 1 & 2

In de wedstrijd van de renners van de jongste categorie vormt zich al in de eerste ronde een kopgroepje van vier renners met al (KNWU)wedstrijdervaring, Daan Baak, Quinty en Sanne Keijzer en Cheyenne van der Meer.
Daarachter doen Jesse Pasman, Daan Hagers en Levy van Velzen er alles aan om het gat met de koplopers zo klein mogelijk te houden.
Ook de renners die nog voor de 8e plek gaan maken er een strijd van die uiteindelijk wordt gewonnen door Matthijs van Dissel.
Na vijf ronden koers weet Daan Baak de wedstrijd om het clubkampioenschap te winnen. Sanne (tweede) en Cheyenne (derde) maken het podium compleet. Quinty eindigt als vierde.

De uitslag:
1. Daan Baak
2. Sanne Keijzer
3. Cheyenne van der Meer
4. Quinty Keijzer
5. Jesse Pasman
6. Daan Hagers
7. Levy van Velzen
8. Matthijs van Dissel
9. Jesse Wildenburg
10. Caro Landman
11. Gemma Eikelenboom
12. Hakan Yucel

Categorie 3 & 4

Ook in de wedstrijd van categorie 3 & 4 zien we meteen een kopgroepje van vier, Demi Keijzer, Stijn de Jong, Evan den Butter en verrassend ook Wessel van Kesteren. Waar Wessel in de tweede ronde nog stoer de kop neemt, moeten hij en Evan een ronde later Demi en Stijn laten gaan. Twee groepjes van twee dus.
Daarachter rijden Marijse Vogel en Julian de Jong, en nog verder daarachter Laura Mensen. Maar Laura zet de achtervolging in en weet in de zevende (van de negen) ronde aan te sluiten bij Julian en Marijse.
Rik van Vliet en Tijn Bloos rijden op achterstand hun wedstrijd netjes uit.

Demi wint het sprintje om de eerste plek van Stijn, die het dit jaar dus tweede wordt. Daarachter legt Wessel beslag op de derde plek en wordt Evan vierde. Intussen zijn Marijse en Laura weggereden bij Julian. Marijse sprint naar plek vijf en Laura wordt met een brede glimlacht zesde.

De uitslag:
1. Demi Keijzer
2. Stijn de Jong
3. Wessel van Kesteren
4. Evan den Butter
5. Marijse Vogel
6. Laura Mensen
7. Julian de Jong
8. Rik van Vliet
9. Tijn Bloos

Categorie 5, 6 & 7

Iets na half acht staan bijna al onze jeugdrenners uit categorie 5, 6 & 7 aan de start.
Thijmen de Jong  gaat meteen bij de start op de pedalen staan en alleen Duco van der Zwart kan hem volgen. Na twee ronden in zijn wiel gezeten te hebben moet hij Thijmen toch laten gaan en laat hij zich terug zakken in het pelotonnetje daar achter, waaruit inmiddels Jelle de Bock, Dylan Pieterse, Esther Mensen, Lasse Vogel, Jada den Butter en Bosse Wortman gelost zijn. Ronde na ronde bouwt Thijmen zijn voorsprong op het peloton iets uit. Uiteindelijk finisht hij met een voorspong van zo’n twee minuten.
Daarachter gaat Duco al vroeg de sprint aan. Hij weet zijn voorsprong net vast te houden tot op de streep waarmee hij Thomas den Butter net voor blijft.

De uitslag:
1. Thijmen de Jong
2. Duco van der Zwart
3. Thomas den Butter
4. Teun Hoogenboom
5. Zhara Möllers
6. Emilie Fransen
7. Dean Smith
8. Wieke Eikelenboom
9. Olivier Westerveld
10. Dylan Pieterse
11. Jelle de Bock
12. Esther Mensen
13. Lasse Vogel
14. Jada den Butter
15. Bosse Wortman

Meer foto’s op: https://www.facebook.com/wvavantijeugd/posts/3194301587333152