GEANNULEERD! GP Cycling veldrit 2020/21 (Voorheen Regionale veldritcompetitie Zuid Holland)

In Algemeen, Amateurs/Sportklasse, Elite/Beloften, Nieuwelingen/Juniorenby wvavanti

Vanwege de nieuwe maatregelen tegen het Corona-virus is de GP Cycling veldrit 2020/21 van zaterdag 21 november 2020 in zijn geheel geannuleerd!


Op zaterdag 21 november wordt bij WV Avanti een veldrit verreden inzake de GP Cycling Veldrit 2020/2021.
Het parcours zal weer over een stuk van de geluidswal gaan.


Corona maatregelen

De landelijke richtlijnen die per 29 september 2020 gelden laten sportactiviteiten in alle leeftijdscategorieën toe. Wel gelden een aantal aanvullende maatregelen. Hierdoor kan de SwABo-cross competitie gelukkig van start, maar zal de invulling rondom de veldritten anders zijn dan gebruikelijk. De belangrijkste aanpassingen op een rijtje:

  • Er mag geen publiek aanwezig zijn. Alleen deelnemende renners en iedereen die betrokken is bij de wedstrijdorganisatie mogen op de clubterreinen aanwezig zijn.
  • De kantine is gesloten. Dit betekent dat de bar gesloten blijft en deelnemers niet voor- of na de wedstrijd in de kantine verblijven. De inschrijving kan wel in het clubhuis georganiseerd worden, maar hier geldt wel: direct na inschrijving het clubgebouw verlaten volgens de bij die vereniging geldende instructies.
  • Kleedkamers, toiletten en douchegelegenheden blijven gesloten omdat hier geen 1,5 meter afstand te organiseren valt.
  • Buiten de wedstrijd om geldt gewoon de 1,5 meter maatregel. Volg de instructies op van de aangewezen Corona-coördinator. Neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels in acht.
  • Heb je klachten (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en of verlies van reuk of smaak)? Blijf dan thuis en laat je testen.

Reglement Interclub Veldrit Competitie 2020 – 2021

Een ieder houdt zich aan de corona maatregelen


LICENTIE
De wedstrijden worden verreden onder de reglementen van de KNWU
Iedere deelnemer moet in het bezit zijn van een officiële KNWU licentie of minimaal van het KNWU basis lidmaatschap.
Bij iedere deelname moet dit worden getoond, zonder is deelname niet toegestaan.


Men mag in een hogere klasse van start gaan, bij switchen van de een naar de andere klasse worden de punten niet meegenomen.


Startvolgorde aan de hand van eerste 10 van het klassement en de jury wordt verzocht hierop te letten.


Bij defect of wissel van materiaal mag dit uitsluitend gebeuren bij de jurywagen op de afzetplaats. De verenigingen moeten hier bij de uitzet van het parcours een afzetplaats voor maken


CATEGORIE INDELING


Categorie A:
Alle renners van 17 jaar en ouder tot en met 39 jaar


Nieuwelingen die per 1 oktober Junior worden of zijn geworden.


De categorie, waartoe de licentiehouder het gehele veldritseizoen behoort is de categorie waarop hij vanaf 1 januari  in dat seizoen reglementair behoort.
Fiets naar keuze, wielmaat conform het KNWU reglement, mountainbike toegestaan


Categorie B:
Alle renners van 40 jaar en ouder + Nieuwelingen + alle renners uit Cat. 7 van 14 jaar die per 1 oktober Nieuweling worden of zijn geworden. Waarbij leeftijd op licentie bij start competitie bepalend is.
Fiets naar keuze, wielmaat conform het KNWU reglement, mountainbike toegestaan


Categorie D:
Alle Vrouwen, Nieuweling meisjes en Junior dames en + alle meisjes uit Cat. 7 van 14 jaar, die per 1 oktober Nieuweling Meisje worden of zijn geworden. Waarbij leeftijd op licentie bij start competitie bepalend is. De categorie, waartoe de licentiehouder het gehele veldritseizoen behoort is de categorie waarop hij vanaf 1 januari  in dat seizoen reglementair behoort.

Fiets naar keuze, wielmaat conform het KNWU reglement, mountainbike toegestaan.


STARTTIJDEN
12.00 uur voor categorie B 40 minuten.
12.01 uur voor categorie D 40 minuten
13.00 uur voor categorie A 50 minuten.


INSCHRIJVEN
Inschrijven ter plaatse. Kan ongeveer vanaf een uur voor de start van de categorie tot een kwartier voor aanvang van betreffende klasse. De telaatkomers worden niet meer ingeschreven.
Geschiedt In de permanence, is meestal bij de kleedkamers of clubhuis van de organiserende vereniging. (zie de kalender voor adressen)

Inschrijfgeld; deelnemers; voor de leden van een van de deelnemende  clubs/organisatie  3 euro, voor de overige KNWU licentiehouders 5 euro, gepast betalen


TRANSPONDER
Het rijden met een transponder is niet verplicht,  echter zonder (goed werkende) transponder komt men niet in de uitslag.


DAGPRIJZEN
Er zijn 3 dagprijzen tw 15,10, 5, euro plus drie bossen bloemen per categorie, bloemen worden aangeboden door de dag organisatie


PUNTENTELLING
Voor alle Categorieën
1e plaats 20 punten
2e plaats 19 punten
3e plaats 18 punten aflopend met 1 punt tot 15e plaats 6 punten
vanaf 16e plaats iedereen 5 punten


Ook afstappers krijgen 5 punten mits zij zich hebben afgemeld bij de jury. Wanneer dit niet gebeurd krijgen zij 0 punten.

Om voor het eindklassement in aanmerking te komen moet aan tenminste de helft van het aantal wedstrijden worden deelgenomen.
In seizoen 2018-2019 betekent dat 7 wedstrijden.

De uitslagen en de stand is terug te vinden op www.veldrijden.com
Bij commentaar op de uitslag kan alleen via deze site worden gereageerd, van de competitie. Mails welke naar WV Avanti worden gestuurd worden niet behandeld.


PRIJZENSCHEMA EINDKLASSEMENT
Categorie A, B, en D
1. 60,00,
2. 55,00,
3. 50,00,
4. 45,00,
5. 40,00
6, 35,00,
7. 30,00,
8. 25,00,
9. 20,00,
10. 15,00


De organisatie kan zo mogelijk of nodig het eindklassement aanpassen


GESCHILLEN
Bij geschillen waarin het reglement niet voorziet beslist altijd de jury.


Voor de complete agenda en overige informatie:
http://veldrijden.com/agenda-gp-cycling-veldrit-202021/