Bericht van de Voorzitter

In Algemeen, Amateurs/Sportklasse, Elite/Beloften, Jeugd, Nieuwelingen/Juniorenby wvavanti

In een nog nooit eerder vertoond wielerjaar, hebben we toch nog kunnen koersen. In de zomer en in de zon nog wel. Met een beetje fantasie en optimisme zou je kunnen zeggen dat we toch nog geluk hebben gehad.


Hoewel het einde van het seizoen op de weg al in zicht was, kwam het einde, gisteren, 13 oktober, toch nog abrupt. En weer stak Corona een stok tussen de spaken.


Of was het, in de aanloop naar gisteren, een gebrek aan onze gezamenlijke verantwoordelijkheid door het niet zo serieus, of onvoldoende, nemen van de regels en voorschriften. Wie het weet mag het zeggen. Feit is in ieder geval dat met het crossseizoen voor de deur, die deur toch weer in ons gezicht dicht gegooid wordt.


Als bestuur hebben we naar aanleiding van de afgekondigde maatregelen besloten om in ieder geval voor de komende twee weken de crosstrainingen dan ook te schrappen. Weliswaar is buiten met maximaal vier mensen trainen, toegestaan. Toch leek het ons goed én verstandig om onze verantwoordelijkheid te nemen door even pas op de plaats te maken. Het is tenslotte in ons eigen belang dat die deur snel weer open gaat en we kunnen gaan crossen, trainen voor de cross en ook alvast voor het wegseizoen 2021, hoe dat er ook uit mag komen te zien.


De komende twee weken zullen we ook onze collega-wielerverenigingen nauwgezet volgen en contact met hen onderhouden om geen afwijkingen onderling te krijgen. Daarmee zouden we onszelf én jullie in de vingers snijden en dat willen we beslist niet. Zodra we zicht hebben op versoepeling van de maatregelen en/of ontwikkelingen bij verenigingen in de regio, zullen we jullie berichten.


Laten we tot die tijd met die zelfde fantasie en dat optimisme dan maar uitkijken naar betere tijden.