Zilver voor Daan Kool op EK Baan

In Algemeenby wvavanti

Ons oud jeugdlid Daan Kool wint zilver op het EK op de baan op het onderdeel keirin.
Deze wedstrijd werd gereden in Fiorenzuola (IT).


Daan werd in 2013 lid bij WV Avanti. Sprinten was een onderdeel waar hij altijd erg goed in was. Het parcoursrecords over één ronde in categorie 5, 6 en 7 staan dan ook nog steeds op zijn naam! Daan combineerde het wielrennen met schaatsen, waar hij ook altijd goede uitslagen haalde.


Ook vorig jaar was Daan erg succesvol op de wielerbaan in het Belgische Gent. In vijf dagen tijd veroverde hij maar liefst vier medailles!


Wat is Keirin precies:

In een keirinwedstrijd starten maximaal 9 (meestal 4 tot 6) renners achter een derny (gangmaakmotor), die gedurende enkele ronden zijn snelheid langzaam opvoert van ca. 25 km/h tot ca. 50 km/h, waarna hij de baan verlaat. De renners moeten altijd achter de derny blijven rijden tot deze de baan verlaat, en sprinten dan tot aan de finish verder; daarbij kunnen ze snelheden tot 70 km/u behalen. Een keirinwedstrijd is 2 km lang, waarvan ongeveer de laatste 500 m zonder derny gesprint moeten worden.


Daan van harte gefeliciteerd met deze prachtige prestatie