Clubkampioenschap Cross/ Oliebollenrace

In Algemeen, Jeugdby wvavanti

Hoopvol begonnen we aan het cross seizoen 2020/2021. Helaas bleek al snel dat er geen wedstrijden georganiseerd mochten worden. We bleven uiteraard wel lekker door trainen met z’n allen. Elke dinsdag- en donderdagavond, en sommige kinderen zelfs ook nog op zaterdagochtend.


Op oudejaarsdag hebben we gelukkig nog een mooi clubkampioenschap kunnen organiseren. Dan wel zonder publiek langs het parcours, maar vanaf het parkeerterrein achter de hekken konden de ouders de spannende wedstrijd ook goed volgen en genieten van de oliebollen en warme chocomel.

23 renners stonden er aan de start. Het parcours was erg nat en modderig waardoor het hard werken was. Alle renners reden tegelijk maar startten wel in hun eigen categorie, elke categorie 30 seconden na elkaar.


Als eerste startten de nieuwelingen, Duco van der Zwart en Thomas den Butter gingen samen van start. Helaas na 1 ronde brak de ketting van Thomas zijn fiets waardoor hij de wedstrijd niet uit kon rijden. Na 6 rondes zwoegen door de modder werd Duco van der Zwart de nieuwe clubkampioen van de nieuwelingen!

Daarna volgde categorie 5-7 met 5 renners. Thijmen de Jong wist al snel een flinke voorsprong te maken met Dean Smith in de achtervolging. Teun Hoogenboom wist na 6 rondes een mooie 3e plaats te bemachtigen. Daarachter volgden broer en zus den Butter. Evan en Jada bleven lekker samen over het parcours crossen. Thijmen de Jong is de nieuwe clubkampioen van categorie 5-7 geworden!

In categorie 3-4 hadden we 9 renners aan de start en zij reden de wedstrijd over 4 rondes. Demi Keijzer zette gelijk de achtervolging in en wist zich al snel tussen de renners van de eerder gestarte categorie te mengen. Daarachter volgde Daan Baak en Wessel van Kesteren die een tijd lang de strijd met elkaar aan gingen. Julian de Jong, Caro Landman, Stijn de Jong en Levy van Velzen bleven als mooi koppel achter elkaar aan crossen. Daar achter volgden Rik van Vliet en Jesse Wildenburg. Rik die pas 2 keer meegetraind heeft wist zich mooi staande te houden in de wedstrijd.
De nieuwe clubkampioen van categorie 3-4 is Demi Keijzer geworden!

Als laatste startte categorie 1-2, onze jongste rennertjes. Quinty Keijzer wist al snel haar zus Demi te achtervolgen. Onze Nederlands Kampioen veldrijden Cheyenne van der Meer wist ook een mooie voorsprong te maken op de overige renners. Sanne Keijzer volgde daarna en wist haar 3e plek goed te verdedigen. Ook Jesse Pasman reed de 3 rondes van de wedstrijd probleemloos over het parcours. Daarna volgde Mels de Vries. Net lid en nu al rijden alsof hij het al tijden doet. Mathijs van Dissel, onze jonge fanatiekeling volgde daarna. En daarachter Tim van Vliet die ook pas 2 keer heeft meegetraind en nu al knap een wedstrijd meedeed.

Na afloop was er voor iedereen warme chocolademelk en oliebollen. 
Gesponsord door Firma de Jong, evenals de mooie bloemen voor de winnaars en de vrijwilligers!

De uitslagen per categorie:


Categorie 1-2
1e Quinty Keijzer
2e Cheyenne van der Meer
3e Sanne Keijzer
4e Jesse Pasman
5e Mels de Vries
6e Mathijs van Dissel
7e Tim van Vliet


Categorie 3-4
1e Demi Keijzer
2e Daan Baak
3e Wessel van Kesteren
4e Julian de Jong
5e Caro Landman
6e Stijn de Jong
7e Levy van Velzen
8e Rik van Vliet
9e Jesse Wildenburg


Categorie 5-7
1e Thijmen de Jong
2e Dean Smith
3e Teun Hoogenboom
4e Evan den Butter
5e Jada den Butter


Nieuwelingen
1e  Duco van der Zwart
2e  Thomas den Butter

Wij feliciteren onze kersverse clubkampioenen Quinty Keijzer, Demi Keijzer, Thijmen de Jong en Duco van der Zwart.

Iedereen heeft super zijn/haar best gedaan!
We blijven nu nog even lekker doortrainen tot het nk veldrijden voor de jeug is geweest  (begin februari)

Via deze link zie je de uitslagen van MyLaps: Uitslagen | Avanti (wvavanti.nl)