Bericht van de Voorzitter

In Algemeen, Amateurs/Sportklasse, Elite/Beloften, Jeugd, Nieuwelingen/Juniorenby wvavanti

Beste allemaal,


Het is maar goed dat wij wielrenners ons duurvermogen zo goed hebben ontwikkeld. Want wat hebben we dat nodig in deze tijden. Nagenoeg een heel jaar nadat Corona ons overviel, hebben we vandaag de dag nog altijd met strenge maatregelen te maken.


Maatregelen die niet altijd even logisch zijn of voelen. Wat te denken van de “verruiming” van het mogen trainen met renners tot 27 jaar, maar dan alleen op de sportaccommodatie, terwijl daarvoor gewoon met de jeugd, nieuwelingen en junioren, alleen tot 18 jaar, in groepen op de openbare weg getraind mocht worden.


Maar goed, het zal je vak ook maar zijn om voor iedereen passende maatregelen te bedenken en we hebben ons er simpelweg ook aan te houden. Daarom hebben we ook direct na de voorlaatste persconferentie besloten om de trainingen op de openbare weg te stoppen en zijn we inmiddels begonnen met de (duur)trainingen op ons parcours.


Zo proberen we als bestuur zo goed en snel mogelijk te reageren op veranderingen van de maatregelen. Ook hebben we voor 2021 de “gewone” wedstrijdkalender opgesteld en die staat inmiddels op de site. Zodra het kan weten we dan waar en wanneer er gekoerst kan worden.


Ook hebben we een gedeeld initiatief in voorbereiding, waarbij we direct een interclubcompetitie kunnen starten zodra er versoepeling van de maatregelen plaatsvindt.


Hetzelfde geldt voor de onderlinge contacten en de band tussen de renners. Als gevolg van Corona zien we elkaar nauwelijks en koersen we ook niet gezamenlijk. Dat dat voor het verenigingsgevoel slecht is hoeft geen betoog. Daarom kijken we nu ook al naar mogelijkheden om, zodra dat weer kan, gezamenlijke (trainings)weekend(s) te organiseren.


Maar het blijft, helaas, altijd nog bij voornemens. Maar weet dat wij achter de schermen druk zijn met het voorbereiden van een flitsende demarrage vanuit het vertrek als het ook maar enigszins kan.


We vertellen jullie er graag meer over tijdens de Algemene LedenVergadering van donderdag 25 maart, en ja, ook die is digitaal. De uitnodiging hebben jullie inmiddels ontvangen.


Tot dan en hartelijke groet,

Fred Doeleman