Schenking bekers van oud profrenner Jan van Amsterdam

In Algemeenby wvavanti

Jan van Amsterdam is al jaren een trouwe supporter tijdens de clubwedstrijden van WV Avanti.


Tijdens de vele gesprekken die ik voerde met Jan hadden wij het veel over zijn wedstrijden uit het verleden, Jan zijn verhalen zijn heerlijk om aan te horen, open en vol overgave waren zijn herinneringen uit die tijd, je merkte dat Jan vol liefde over zijn sport verteld. Uit de gesprekken kwam naar voren dat Jan in de jaren 1965 en 1966 beroepsrenner was bij de ploeg van Solo bieren.


Mannen die voor deze ploeg reden waren onder andere kopman Rik van Looy, Peter Post en Rik van Steenbergen. Jan vertrok ook in de Tour de France van 1966 waar hij is gestart met o.a. kopman Jacques Anquetil. Na het overlijden van Tommy Simpson is uiteindelijk de gehele ploeg uit de Tour gestapt. Jan was vooral trots op zijn 8e plek in de Amstel Gold race, zijn plakboek wat ik in heb mogen zien staan mooie artikelen over de wedstrijden van toentertijd. Jan heeft ook diverse overwinningen op zijn palmares staan, volgens Jan zijn dit er circa 60 geweest. Enkele overwinningen zijn o.a. etappe in de Ronde van Zweden, Ronde van Zwijndrecht, Ronde van Dordrecht, Ronde van Zoeterwoude en in thuiswedstrijd de Ronde van Leiderdorp.


Jan heeft geheel op eigen initiatief spontaan toegezegd dat hij zijn bekermateriaal ter beschikking stelt aan de jeugd van WV Avanti, net als toentertijd de bekers van Jos Geelhoed die al jaren worden uitgereikt tijdens de jeugdwedstrijden van WV Avanti op ons clubparcours. Jan bedankt voor de fijne bijdrage aan het jeugdwielrennen en wij zien jou zodra de clubwedstrijden weer worden toegelaten graag aan de lijn staan bij WV Avanti……!!!!!!

Hans van Klaveren