Trainingsweekend NWL/JUN 21, 22 en 23 mei 2021

In Algemeen, Nieuwelingen/Juniorenby wvavanti

Een jaarlijks trainingsweekend stond al een tijdje hoog op het verlanglijstje maar door Corona zat het er even niet in. 

Echter met de versoepelingen van de afgelopen periode kwam er ook weer ruimte voor dit sportieve en gezellige evenement.


Dussss alle voorbereidingen werden gestart om er een geweldig weekend van te maken voor iedereen. Wat is er hard gewerkt om een accommodatie te boeken, routes te maken, boodschappen te halen, te koken, programma vast te stellen enz enz..


Naarmate vertrek dichterbij kwam leek het ook nog eens stralend weer te worden dus zonnebrand stond ook op de meeneem checklist. Op donderdagavond mocht iedereen, naast het inpakken van de bagage, ook nog een sneltest doen om zo veilig mogelijk op weg te gaan.


Vrijdag 21 mei 2021: om 08.30 volle bak op de parkeerplaats bij Avanti om alle fietsen, boodschappen en kinderen in te laden voor vertrek naar onze locatie “Watersley Sports en Talentpark” in Sittard.


Direct na aankomst wordt alles uitgeladen en omdat iedereen in de auto al heeft gegeten kunnen de 2 teams gelijk omkleden en aan de bak… De A-groep gaat een route van 86 km rijden met 830 hoogtemeters om er gelijk goed in te komen. De B-groep begint met een route van 51 km en 420 hoogtemeters. Helaas is de weersverwachting ietwat aangepast waardoor de A-groep onderweg in een stevige onweersbui beland en het met bakken naar beneden komt… maar de B-groep komt vandaag nog droog binnen.

Valt toch niet helemaal mee dat rijden in de heuvels dus bij thuiskomst is iedereen ’t best wel een beetje zat. Nadat de fietsen schoon zijn gemaakt (hier en daar met wat aandrang J) en iedereen is gedoucht wordt er aangevallen op de pasta met heerlijke saus… alles op!

Na de maaltijd wordt er gekletst, spelletjes gespeeld, en duurt het toch wel even voordat iedereen in bed ligt en gaat slapen…


Zaterdag:
….met als gevolg toch wel wat rustige koppies aan het ontbijt op zaterdag..
Maar we zijn hier met een doel dus iedereen weer aankleden en klaarmaken voor de routes van vandaag. De A-groep mag vandaag 128 km met 1330 hoogtemeters met diverse bekende klimmen erin zoals de Eyserbosweg, Keutenberg en de Cauberg. De B-groep krijgt 91km met 910 hoogtemeters voor zijn kiezen.


Het goede nieuws is dat vandaag langs de route een lunch klaar wordt gezet voor alle renners. En dat dat Jacco “invliegt” om mee te fietsen met de A-groep. Ondanks wat buitjes, lekke banden en veel hoogtemeters komt iedereen weer veilig aan op Watersley… moe maar voldaan!


Na het schoonmaken van de fietsen, douche en wederom een heerlijke maaltijd, vandaag Nasi met satésaus, kroepoek en komkommer, is het tijd voor de pubquiz. Elian heeft de Quiz gemaakt bestaand uit 5 categorieën: algemene kennisvragen, sportvragen, dieren en muziek vragen. En daarna nog een 2de deel, met wat input van alle ouders / verzorgers, wie is wie??
In dit laatste onderdeel moet iedereen op basis van baby/kinderfoto’s en wat “insight info” raden wie het is op de foto, dat valt echt nog niet mee. In kleine groepjes wordt door iedereen fanatiek meegedaan! Een geslaagde avond al met al.

Zondag:
De 2 dagen fietsen en misschien toch net iets te korte nachtjes beginnen hun tol te eisen.
Gelukkig (?) hebben we deze ochtend 2 jongens die ons met wat attributen uit de keuken om 07.15 ons bed uit jagen… alhoewel er ook nog wel een paar heren zijn die hier rustig doorheen slapen en pas om een uurtje of 08.00 tevoorschijn komen


Na een rustig ontbijtje hijst iedereen zich toch weer in de wieleroutfit voor de laatste dag in deze schitterende omgeving. De A-groep heeft deze dag een route van 89 km met 930 hoogtemeters En de B-groep een route van 81 km met 760 hoogtemeters.

Als kers op de taart is vandaag een tijdrit gepland bij het segment Camerig met voor iedereen, als beloning, iets te drinken met een stukje vlaai bij restaurant Buitenlust.


Het weer werkt echt wel mee dit keer, op wat kleine spettertjes na komt iedereen droog de ochtend door. Helaas werkt de techniek wat minder mee en kan Elian na ca 12 km al niet meer verder ivm 2 lekke banden en niet genoeg reserve-materiaal voorradig. Dus hij gaat mee in de ploegenauto en dat is bij de logistiek van de tijdrit eigenlijk heel handig!

Ondertussen wordt de B-ploeg in Valkenburg nog staande gehouden door een motorpolitie… da’s toch altijd ff schrikken, maar dit keer met heel goed nieuws!


De groep krijgt complimenten van de motoragent omdat ze zo veilig rijden, 2 aan 2, met 1 begeleider voor en achter en ook goed communiceren met elkaar. Vanaf nu rijdt iedereen uit de B-groep met een groen ventieldopje.

Bij thuiskomst in Watersley had iedereen nog de gelegenheid om lekker te douchen en om te kleden en zo weer fris en fruitig te thuisreis te aanvaarden. Er moest alleen nog wel even opgeruimd en schoongemaakt worden… ook dat is met vereende krachten gedaan voordat we op weg gingen naar huis. Om het echt af te ronden nog een lopend buffetje op de parkeerplaats van de Mac Donalds bij Bodegraven…

Ik denk dat iedereen terugkijkt op een heel geslaagd weekend! Zeker voor herhaling vatbaar

Nogmaals dank aan iedereen die mee heeft geholpen, op welke manier dan ook, om dit mogelijk te maken! En alle renners voor hun sportieve bijdrage!

Monique Vink