Zuidhollandse Trainings Wedstrijden Jeugd

In Algemeen, Jeugdby wvavanti

Na twee weken terug een trainingswedstrijd voor jeugd categorie A (jeugdrenners met al ruime wedstrijdervaring) georganiseerd te hebben, stond er voor zondag 20 juni zo’n wedstrijd voor de B-categorie, beginnende jeugdrenners en renners die in de nationale wedstrijden het peloton (nog) niet bij kunnen houden, op de agenda.


We hadden in alle categorieën minstens één Avanti-renner aan de start. In categorie 1 was dat dit jaar lid geworden Karlijn van Kesteren.
Zij had bij de start helaas moeite met inklikken, waardoor zij meteen op achterstand kwam.
De wedstrijd werd gewonnen door Fay Korevaar (WV de Waardrenner). Karlijn reed de hele wedstrijd alleen uit. Bij de finish na vier ronden werd ze getrakteerd op een groot applaus van alle toeschouwers.


In categorie 2 moest Jesse Pasman de Avanti-kleuren verdedigen. Bij de start leek ook Jesse moeite te hebben met inklikken, maar hij herstelde zich snel en reed meteen naar voren.
Door vooral het hard op kop rijden van Jesse ontstond er een kopgroep van vijf.
De andere vier koplopers waren niet geneigd veel over te nemen.
In de laatste ronde wordt er vooral naar elkaar gekeken. Uiteindelijk wordt de sprint van de kopgroep gewonnen door Noortje Kop (GRTC Excelsior). Jesse legde beslag op een mooie vierde plek en heeft zich deze wedstrijd zeker goed laten zien.


Na een rondje achter Teun ingereden te hebben wordt er in eerste instantie rustig gestart in categorie 3.
Als er dan toch even doorgetrokken wordt moeten de eerste renners lossen, maar niet “onze” Levy van Velzen, die vandaag zijn eerste “echte” wedstrijd rijdt. Hij weet zich mooi in de eerste groep te handhaven.
Tot een halve ronde voor de finish blijven de zes koplopers bij elkaar, dan heeft Senna Leeuwis (DRC de Mol) geen antwoord meer op een laatste demarrage, waardoor er dus op voorin nog vijf renners overblijven, die onderling de bloemen kunnen verdelen.
Sten Rood (RWC Ahoy) heeft nog de beste benen in de sprint. Levy wordt vierde en kan terugkijken op een mooie eerste wedstrijd.


In categorie 4 wordt WV Avanti vertegenwoordigd door drie renners: Tijn Bloos, Stijn de Jong en Wessel van Kesteren.
Direct na het vertrek gaat de gaskraan meteen open met Wessel en Stijn op kop.
Daarvan wordt onder anderen Tijn het slachtoffer. Hij moet de hardrijders laten gaan.
Met nog vier ronden te gaan schudden Stijn en Wessel nog maar eens flink aan de boom en weten zo een kopgroep van vier te forceren.
Uiteindelijk zijn de beide Avanti-renners vooral elkaars tegenstander in de eindsprint, die met minimaal verschil gewonnen wordt door Stijn.

De wedstrijd van categorie 5 oogt wat saai voor de toeschouwers. In één groep, waar weinig in gebeurt rijden ze hun rondjes.
Vanaf de start neemt Bauke de Frel (Jan van Arckel) rondenlang de kop. Er is niemand die van hem overneemt, ook niet als hij het tempo voorop laat zakken.
In de 11e (van de 13) ronde wordt er dan wel wat meer tempo gemaakt door o.a. Avanti-renner Floris Fransen.
Helaas breekt al dat kopwerk Bauke op en moet hij de anderen laten gaan. De rest van de groep gaat sprinten om de winst. Basso Fleers (HSK Trias) wint de wedstrijd en Floris Fransen wordt vierde.


In categorie 6 staat Olivier Westerveld voor Avanti aan de start. De groep blijft vrijwel de hele wedstrijd bij elkaar, waardoor het op een “massasprint” uitloopt. Olivier komt achter winnaar Nick Barendse (RWV de Spartaan) mooi als tweede over de meet, waarmee hij terug mag komen naar het podium voor een verdiende bos bloemen.


Damian van der Burgh en Teun Hoogenboom starten in de wedstrijd van categorie 7. Hier wordt meteen flink gekoerst, renners die proberen weg te komen en terug gehaald worden. Teun is constant voorin te vinden om of een aanval te plaatsen  of een gat dicht te rijden.
Ook Damian kan lang met de eersten mee.
Als Pjotr van Dieteren (RWV de Spartaan) met nog een paar ronden te gaan demarreert en Teun en Bram Berkhout (RWV de Spartaan) het gat weer proberen te dichten, moet Damian passen. Hij houdt wel zijn vierde plek tot het eind toe vast.
Het lukt ook Bram en Teun niet Pjotr te achterhalen, waarmee de winst naar de Spartaanrenner gaat. Teun wordt mooi tweede.


We kijken weer terug op een mooie wielerdag met veel enthousiaste renners en ouders, hulp van wat “ouwe getrouwen”, nieuwe ouders en (bijna) nieuwelingen, waarmee de organisatie “liep als een trein”.
Natuurlijk hadden we voor de eerste vijf in elke categorie weer een bos bloemen van “De Jong Flowers”.


Iedereen heel erg bedankt en op naar de wedstrijden volgend weekend:
zaterdag: B-wedstrijd bij RTV de Bollenstreek in Lisse – start cat. 1: 11.00 uur
zondag: A-wedstrijd bij GRTC Excelsior in Gouda – start cat. 1: 11.30 uur


En met de aangekondigde versoepelingen per 26 juni zijn dan toeschouwers weer toegestaan bij de wedstrijden, mits de 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Ouders kunnen dus gewoon weer kijken!


Alle uitslagen zijn terug te vinden op: https://results.sporthive.com/events/PC1873888.


Meer informatie over de komende trainingswedstrijden voor de jeugd (kalender/starttijden) staan op: www.miniwegwedstrijden.nl.