Clubkampioenschap 2021

In Algemeen, Amateurs/Sportklasse, Elite/Beloften, Nieuwelingen/Juniorenby wvavanti

Een zonnige, eindelijk, donderdagavond. Een aantal enthousiaste Avantileden stonden aan de start van de clubkampioenschappen.


Hein-Jan Bocxe, de speaker van dienst schoot de groep om 19.00 uur weg. De eliterenners voor 1.5 uur en drie ronden, de sportklasse, nieuwelingen en dames voor 1.15 uur en drie ronden.


Bij de eerste categorie viel de beslissing al vrij snel. Dat er maar 4 renners in die categorie startten was sowieso jammer, maar de strijd ontbrande snel. Marvin moest Roy, Peter en Cris laten gaan en die onderhielden de ruim anderhalf een zeer strak tempo. Bij het naderen van de laatste drie ronden, verwachtte iedereen een uitlooppoging van Peter of Cris. Roy als erkend sprinter moest immers los worden gereden. Dat lukte echter niet, de drie gingen gezamenlijk de laatste ronde in.


Zowel Cris als Peter deden verwoede pogingen, maar Roy was ze toch de baas. Mooie koers van die mannen! En Marvin? Die reed de koers in zijn eentje mooi uit. Hij had er maar een goeie training van gemaakt vertelde hij.


Dan de gezamenlijke gestarte andere renners. Die hebben er een mooie koers van gemaakt. Tot halverwege ging de strijd ook echt gezamenlijk op. Iedereen probeerde de koers te maken, ontsnappingen van eenlingen en meerdere tegelijkertijd wisselden elkaar rap af.


Het duurde tot halverwege de koers voordat de voorbeslissing viel. Een groep van 7 à 8 renners ontsnapten uit het peloton, waaronder Friso en Stein als 2e jaars nieuwelingen. Good old Jacco van ’t Schip sloot, slim als hij is, als laatste aan bij de kopgroep.


Zij zouden wegblijven. Er werd goed samengewerkt en de sprint moest uitwijzen wie er op het podium zou komen. Bij de dames werden dat Rienke , als eerste en Carlijn. Bij de nieuwelingen werd Duco, die de slag had gemist, knap derde en Friso en Stein vochten een mooi sprintduel uit, nipt gewonnen door Friso. De mannen hadden een mooie koers gereden.


Bleef de sportklasse over. Ook hier bleef alles bij elkaar tot aan de laatste ronde. Hier bleef het tot aan de laatste meters reuze spannend. Jacco, die bijna een Alaphilipjpe deed, won voor de derde keer op rij, Sebastiaan op werkelijk banddikte, tweede en Edwin op nog geen tel finishte als derde.


Mooie koers van iedereen en dank voor iedereen die geholpen heeft.