Bericht van de Voorzitter

In Algemeen, Amateurs/Sportklasse, Elite/Beloften, Jeugd, Nieuwelingen/Juniorenby wvavanti

Of 2020 al niet een bewogen jaar was, 2021was dat zeker en opnieuw. Of, zoals iemand mij zei, je denkt net gefinished te zijn op het Velodrome in Roubaix en krijgt dan te horen dat de echte finish nog 100 kilometer verder ligt.  Dat is wat er dit jaar keer op keer is gebeurd.


Uit- en afgestelde wedstrijden, wel/geen publiek, het is maar goed dat wielrenners in meerdere opzichten een goed duurvermogen hebben, toch?


Terugkijkend op een jaar ben je al snel geneigd naar hoogte- en/of dieptepunten te kijken. Ik wou dat nu maar niet doen. Hoewel de Europese titel kilometer op de baan van Daan Kool er natuurlijk wel eentje was om in te lijsten. Wat we dan ook direct hebben gedaan.


2021 stond verder in het teken van de goedkeuring die de Algemene Ledenvergadering gaf aan het beleidsplan 2020/21 – 2025/26, waarmee we als bestuur ook direct verder mee aan de slag zijn gegaan.

Inmiddels hebben we de vier commissies, wedstrijd, technisch, pr en jeugd, grotendeels bemenst.

Erg blij met iedereen die zich daar gaat inzetten en naar ik hoop voor langere tijd ook.


De eerste plannen zijn inmiddels gemaakt en de uitvoering gaat binnenkort van start. Zo zal iedere renner binnenkort schriftelijk gevraagd worden naar wensen voor het nieuwe seizoen en zullen wij op onze beurt vragen waar zij hun bijdrage aan de vereniging willen leveren.


In 2021 zijn ook weer renners vertrokken, helaas. Een aantal blijft wel lid van Avanti, maar gaan met een andere licentie wedstrijden rijden. Hoe dan ook blijft iedereen welkom bij Avanti, ook als de overstap onverhoopt toch niet blijkt op te leveren wat ervan werd verwacht.


Plezier en energie zit vaker dan gedacht in de kleine dingen en gebeurtenissen, kijk bijvoorbeeld naar het enthousiasme bij de jeugd en de trainers/begeleiders! Laten we daar dan van genieten.


Namens het bestuur van WV Avanti wens ik iedereen mooie feestdagen en een goed begin van het nieuwe jaar.


Fred Doeleman