Bericht van de Voorzitter, incl. een laatste oproep voor ondersteuning

In Algemeen, Amateurs/Sportklasse, Elite/Beloften, Jeugd, Nieuwelingen/Juniorenby wvavanti

We zijn inmiddels alweer een tijdje ingang geschoten. Gelukkig maar en de vooruitzichten voor een wielerseizoen zonder Covid-mankementen lonkt eindelijk weer.


Dat in gang geschoten zijn geldt zeker voor de jeugd van Avanti met twee winnaars tijdens de KNWU jeugdwedstrijden die op zondag 10 april op het parcours van Avanti plaats vonden. Cheyenne van der Meer en Quinty Keizer waren veruit de sterkste in hun categorie. De opkomst en het enthousiasme van renners én de trainers, begeleiders en  ouders was hartverwarmend om te zien. Bij Swabo is Frits van Gemeren goed bezig. Na een moeizame start als gevolg van een blessure volgde al snel een podiumplek voor Frits.


Over de jeugd gesproken, we gaan op korte termijn in overleg met de Bollenstreek en Swift over de nu al bestaande samenwerking bij de junioren. Wij willen die namelijk ook gaan opzetten voor de nieuwelingen. We willen daarmee de jeugd directe doorstroming bieden naar een groter team en daarmee zorgen voor een beter programma. Op die manier willen we renners continuïteit bieden. Van de besprekingen houden we jullie op de hoogte natuurlijk.


En dan de dag waarvan ik hoopte dat die niet zou komen. De meeste van jullie kunnen ongehinderd trainen en koersen met en op het parcours van onze mooie vereniging. Om dat alles te kunnen faciliteren zijn er mensen nodig die naast fietsen ook de vereniging willen helpen met dat faciliteren. Van die mensen hebben we er nu te kort. 


Bij anders sportverenigingen is het heel gebruikelijk dat het lidmaatschap gepaard gaat met verplichtingen in de vrijwilligerssfeer. Wij zitten dicht tegen het moment aan dat ook wij onze leden gaan verplichten een taak op zich te nemen.


Dat gaat met name over taken rondom de (trainings)wedstrijden, zoals hekken openen en sluiten, speakeren en daarnaast bij het schoonhouden van ons clubgebouw. Voor wat betreft het laatste is het ronduit gênant dat wij als grootste “vervuiler” van ons clubgebouw geen enkele afvaardiging hebben in die schoonmaakploeg


Concreet hebben we mensen nodig die in een roosterdienst een maal in de zoveel weken die taken op zich willen nemen. Ikzelf heb al een aantal malen een oproep gedaan om je daarvoor aan te melden, tot op heden zonder resultaat.


Zie dit als een laatste poging van ons om de vrijwilligers over de streep te trekken. Bij het uitblijven van een reactie gaan wij als bestuur mensen aanwijzen, verplichten een van genoemde taken op zich te nemen.


Informatie over wat er precies moet gebeuren kun je bij mij krijgen, bel me gerust op 06 5126 7613


Ik hoop voor ons allemaal op een prachtig wielerseizoen 2022


Fred Doeleman