Jubileumweekend WV Avanti

In Algemeen, Amateurs/Sportklasse, Elite/Beloften, Jeugd, Nieuwelingen/Juniorenby wvavanti

Het jubileumweekend van onze club is een groot succes geworden!


De grote opkomst, het weer, de prima prestaties en de inzet van veel vrijwilligers waren de ingrediënten voor een mooi jubileum!


In samenwerking met de toerafdeling van Avanti was een mooi programma samengesteld. Voor elk wat wils! Een toertocht en voor de hardrijders wedstrijden voor alle categorieën.


De toertocht kon zowel op zaterdag als op zondag gereden worden. De route liep door de gehele gemeente langs alle woonkernen en ook langs de oude accommodaties waar Avanti ooit gebruik van heeft gemaakt. Het café Het Oude Rechthuis in Aarlanderveen was in het zeer grijze verleden het eerste clubhuis van de wielerliefhebbers uit Alphen. Dit café was dus een zeer logische koffiestop bij deze tocht!


Op zaterdag waren op het wedstrijdparcours de jeugdcategorieën actief. Zowel jongens als meisjes streden in de verschillende leeftijdsgroepen om de prijzen. Avanti heeft een aantal talentvolle renners in huis die voor prima prestaties zorgden. Tot podiumplaatsen aan toe! Cheyenne van der Meer en Quinty Keizer wisten in hun categorie de hoofdprijs in de wacht te slepen. Met een dikkebandenrace konden jonge kinderen kennis maken met de wielersport. De belangstelling in de verschillende leeftijdsklassen was groot! Veel kinderen zijn afgelopen zaterdag enthousiast geworden voor de wielersport en de WV Avanti in het bijzonder!


Een barbeque voor leden en oude leden was een heel mooi moment waar oude bekenden elkaar weer konden spreken. Geen lange speeches maar de ontmoeting stond deze avond centraal. In een overvolle clubhuis met aangebouwde tent was het bere gezellig! Oud en jong maakten samen van deze avond een groot succes!


Ook op zondag stonden weer wedstrijden op het programma. Niet alleen bij de jeugd rijden de Avanti renners hard maar de volwassenen kunnen er ook wat van! Met hele mooie podiumplaatsen als resultaat! 


Wethouder Schotanus met sportzaken in zijn portefeuille kwam de jarige vereniging feliciteren en bracht een mooi cadeau mee in de vorm van een cheque met een bedrag dat we kunnen inzetten bij de organisatie van een volgend evenement. Tevens verzorgde hij het startschot bij de dernywedstrijd. Een prachtig onderdeel van het wedstrijdprogramma. Ronkende motoren en hoge snelheden! Onze eigen Frits van Gemeren behaalde in dit geweld de derde plaats. Peter van Dijk bekroonde zijn seizoen met een prachtige eerste plek bij de Sportklasse!


De toer en de wielervereniging kunnen beide terugkijken op een zeer geslaagd jubileumweekend. Een woord van dank gaat uit naar de vele vrijwilligers die dit evenement mogelijkheden gemaakt! In het bijzonder de voorbereidende groep die erg veel werk heeft verzet!


De komende zestig jaar zien we met vertrouwen tegemoet!