Mini Crosswedstrijd WV Avanti

In Algemeen, Jeugdby wvavanti

De dag begon koud. Op de eerste plekken in Nederland was er al nacht vorst.


We hadden op 20 november de 3e MCC rijden bij WV Avanti in Alphen aan den Rijn. De senioren waren voor ons. Nadat hun wedstrijd klaar was hebben we het parcours geschikt gemaakt voor de jeugd. De geluidswal route wat aangepast en gevaarlijke stukken bij de sloot, maar wel om een uitdagend parcours te houden. De andere vrijwilligers hadden de kantine, inschrijftafel en mylaps in orde gemaakt. We hadden de wedstrijden kort achter gepland en samengevoegd om voor de regen in de middag klaar te zijn.


We begonnen met cat 1&2. Cat. 2 ging als 1e van start daarna startte cat 1 zodat elke categorie zijn eigen wedstrijd rijdt. De jongens en meisjes reden het kleine rondje zonder hindernissen en rijden 2 rondjes. Cat 2 ging de winst overtuigend naar Danique van de Spartaan. Bij Avanti hebben we Pepijn 3e en Luuk 5e het podium gehaald en Djamiro de melo sancha de Carvalhal (deze naam moest natuurlijk volledig) reed zijn 1e wedstrijd. Cat 1e hebben ze goed gereden en mogen alle trots zijn wat ze hebben gepresteerd. Waar de dame Evi van Westland Wil Vooruit de winst pakte.


Cat 3&4 waren de volgende, het parcours wat aangepast extra stuk met de zandbak. Hier rijden ze ook 2 rondes. De jongens van cat 3 maakte er een spannende wedstrijd van het was elke stuivertje wisselen, Noel van de  Spartaan pakte de winst, voor Avanti reden Bas 2e en Boaz 4e naar het podium. Cat 4 was de wedstrijd minder spannend maar elke renner was het goed aan strijden voor goed resultaat. Faline ging er met de beker van door, Djurre als 2e, Teun van Westland Wil Vooruit maakte het podium compleet met de3e pek. Bij Avanti hadden we Jesse 4e en Tim die wordt per week beter, en komt steeds dichter bij het podium.


Normaal is er een pauze, maar deze slaan we over om zo voor de (koude) regen klaar te zijn. In de kantine hadden jeugdleden taart gebakken, pepernoot-en fietstaart en hebben deze verkocht voor het jeugdkamp. De taarten waren geheel op en dus mooie opbrengst voor het kamp.


Cat 5, 6, 7+nwl rijden samen hun wedstijd, maar we met een eigen uitslag. Het parcours is een stukje aangepast met schuine helling op de geluidswal, hindernissen balken ed. Alle renners rijden 3 rondes.


Cat 5 had een ijzer sterke dame van de Spartaan Nienke in het veld die er met een ruime voor sprong naar de overwinning fietste, Ruben was de degene die als 2e over streep kwam, Levy van Avanti kon naar een goede inhaal race als 3e . Andere Avanti renner Daan reed een goede wedstrijd maar net niet voldoende voor het podium.


Cat 6 hier was een grotere groep waar 4 renners streden voor de 1e plaats, het was hier ook echt een wedstrijd. Een val partij op mis rekening je zomaar weer plek(ken) kosten. Uiteindelijk ging Milan met de winst ervan door. Bij Avanti hadden we aardig wat renners die meededen. Marnix, Julian, Rens en Kevin. Ze hebben hun wedstrijd gereden en ervaren wat een wedstijd inhoudt, en dat er nog wel verbetering nodig is voor de volgende wedstrijden.


Cat 7/Nwl De start was voor Bosse van Avanti hij heeft de leiding niet meer uit handen gegeven. Hij had een goede dag. Bosse, die echt een goede ontwikkeling heeft gemaakt. Bij elke door komst met een lach. Kaja nog zo`n bikkel in korte broek werd knap 2e,Guusje van Swift de 3e plaats gehaald.


Er waren helaas wat problemen met de mylaps waardoor de uitslag en tijden wat rommelig zijn verlopen. Wij vinden dit erg vervelend en niet leuk. Wel goed om te zien dat we het samen dan zo regelen dat het toch weer goed komt.


We hebben weer genoten van de kinderen, ieder op zijn eigen niveau. We moeten hiervoor niet de inzet van de ouders, vrijwilligers vergeten zonder hun geen wedstrijd. Vrijwilligers bedankt.