Clubkampioenschappen veldrijden Jeugd 2022-2023

In Algemeen, Jeugdby wvavanti

De voorbereiding voor de kampioenschappen waren in de weken ervoor al gedaan. Prijzen en lekkers waren ingekocht. De indeling en wedstrijdschema liggen klaar. En het parcours is zondagmiddag in orde gemaakt.


Dinsdag 07 februari 2023 18:00-20:00


De kinderen waren ingedeeld in drie groepen cat 1&2, 3&4 en 5,6&7. We hadden drie wedstrijden deze avond. 18:00 ging het parcours open en kon er worden verkend en warm worden gereden. Er waren aantal nieuwe stukjes in het parcours.


De 1e wedstrijd was de jongste jeugd aan de beurt. Hier hadden we 4 deelnemers Jari, Karlijn, Luuk en Pepijn. De renners rijden 3 kleine ronden zonder brug en balkjes. De start was om 18:15. en weg waren ze. Karlijn ging als het 1e het veld in en heeft deze plek niet meer uit handen gegeven. Strijd om de 2e plek was tussen Pepijn en Luuk zijn waren lange tijd dicht bij elkaar maar uiteindelijk kwam Pepijn als 2e over de finish. Luuk werd 3e. Jari heeft nog niet veel kunnen trainen maar nu wel een mooie ervaring rijker naar de 4e plek


De cat 3&4 start in de dezelfde wedstrijd als 1&2, maar dat 5 minuutjes later. In deze groep waren er ook 4 renners Bas, Boaz, Jesse en Tim. Deze categorie reden net als 1&2 het kleine rondje maar nu wel met de brug en de balkjes en 4 rondjes. De verwachting was dat Jesse P ging winnen, maar dat moet hij dan nog wel doen. Hij bleef geconcentreerd en reed een goede wedstrijd naar de 1e plaats. Bas vindt wedstrijden spannend maar als hij meedoet gaat hij als de brandweer naar een mooie 2e plek. Tim rijdt een mooi constant tempo vlakbij Bas maar lukte niet om in te halen maar 3e plek. Boaz wat heb jij goed doorgezet en niet opgegeven. Vallen en weer doorgaan. Je mag trots zijn op je 4e plek.


Er was een kleine pauze zodat de vrijwilligers en ouders een bakje koffie en thee met een koekje konden pakken en de renners van 5,6 en 7 konden inrijden en verkennen. Voor deze wedstrijd hadden we 7 deelnemers, Daan, Jesse, Kevin, Levy, Rens, Stijn en Wessel. Deze categorie reed de grote ronde met de zandbak, hoge balk, brug en balkjes. Nadat ze klaar waren en de ouders en vrijwilligers de weg naar buiten weer hadden gevonden ging de wedstrijd van start. De start was goed en veel renners gingen gelijk het veld in, er werd al snel een selectie gemaakt. Wessel op de 1e met Stijn en Levy er achteraan. Wessel bouwde zijn voorsprong uit en kwam met een ruime voorsprong over de streep. Stijn had zich ontdaan van Levy en reed in niemands land onbedreigd naar 2e plaats. Levy had niet meer en werd ingehaald door de goed opkomende Daan en Jesse W. Daan reed naar de 3e plaats en Jesse W net naast het podium 4e plaats. Levy 5e, Kevin had speciaal voor het clubkampioenschap een mooie nieuwe fiets gekocht was wennen maar je ziet dat hij harder gaat 6e. Rens was op zijn mountainbike de afsluiter van de wedstrijd heeft de gehele wedstrijd gestreden en uitgereden. Goed gedaan de 7e plaats.


Na de wedstrijd was er voor alle kinderen en ouders wat lekkers. Maar er waren natuurlijk ook prijzen te verdelen.

Categorie 1&2

 1. Karlijn
 2. Pepijn
 3. Luuk
 4. Jari

Categorie 3&4

 1. Jesse P
 2. Bas
 3. Tim
 4. Boaz

Categorie 5,6&7

 1. Wessel
 2. Stijn
 3. Daan
 4. Jesse W
 5. Levy
 6. Kevin
 7. Rens

Iedereen kreeg een mooie oorkonde en 1,2 en 3 een medaille en natuurlijk de foto`s en in het Avanti clubkampioenen overzicht.


De vrijwilligers hebben het parcours en de kantine weer opgeruimd.
We mogen terugkijken op gezellige en geslaagde clubkampioenschap veldrijden. 2022-2023
Iedereen bedankt voor het meedoen, aanmoedigen.