Rijn en Bollencompetitie Jeugd 2023

In Algemeen, Jeugdby wvavanti

Het hek van het terrein werd om 08:00 geopend en koffie en thee klaargezet voor de verzamelde vrijwilligers. Na een rondje koffie en thee werd alles in orde gemaakt voor de wedstrijd, zoals de inschrijftafel met de rugnummers maar ook de administratie voor Mylaps. De hekken op het parcours werden geopend en de baan gecontroleerd. Materiaalcontrole werd geïnstalleerd en, niet te vergeten, een tafel voor de verkoop van taarten ten behoeve van het jeugdkamp werd klaargezet. Deze keer hadden we ondersteuning van de zeer ervaren vrijwilliger Tineke, die we hierbij willen bedanken voor haar hulp.


Het was in de dagen ervoor nog afwachten wat het weer ging doen op de wedstrijddag. We hadden wat dat betreft geluk want het was prima weer om te fietsen.


Op deze dag zouden vier wedstrijden in verschillende combinatie categorieën van start gaan: cat. 1&2, cat. 3&4 en cat 5&6 tegelijk met cat 7. De renners konden vanaf 9:00 het parcours alvast verkennen en warm rijden. Met de vrijwilligers op hun positie, baan bewaking in de verste bochten, EHBO op haar post en Mylaps gereed konden we om 10:00 beginnen met de wedstrijden.


Bij categorie 1&2 waren er 6 renners waarvan alle fietsen door de controle kwamen. Van alle drie de clubs waren er renners en dat is altijd mooi om te zien. Ze konden met zessen naast elkaar starten. De bel werd geluid en de jongens en meisjes gingen in een flits van start. Wessel ging als oudere jeugdrenner van Avanti voor eventuele ondersteuning achter de groep aan zodat geloste renners niet alleen hoeven te rijden.


De wedstrijd werd over 5 rondes van in totaal 7,5 km verreden. De eerste ronde kwamen er al 4 renners los van de andere twee en ronde later lag het veld uit elkaar. Lieke was de degene die achteraan reed met voor haar Floris. Daar voor 2 koppels, Pepijn en Lewis en het kop duo Karlijn en Timo die er flink de vaart inhadden. Er werd goed samengewerkt en gesprint voor prijzen. Avanti renster Karlijn sprintte met een mooi gaatje op naar de 1e plek . Daarachter werd Timo (Swift) 2e. Avanti renner Pepijn verraste met de 3e plek.  Lewis (Swift) 4e, Floris (Avanti) 5e en Lieke (Bollenstreek) maakte de uitslag compleet met een 6e plek .


In categorie 3&4 was er een opkomst van 5 renners. De startende cat 3 renners waren Bas van Avanti en Jesse G van de Bollenstreek. De renners van cat 4 waren Toby voor Swift en de Avantianen Jesse P en Tim. Ook deze fietsen waren bij controle in orde en kon er worden gestart met 5 op een rij voor een wedstijd van 10 rondes over 15 km.


Het veld bleef eerst bij elkaar maar werd langzaam op een lint getrokken door Jesse P. Materiaalpech bij Toby in de 3e ronde was het moment voor Jesse om ervandoor te gaan. Gelukkig kon de mechanische pech van verholpen worden en kreeg hij een ronde vergoeding waardoor hij weer bij het peloton aansluiten om weer verder aan de wedstrijd deel te nemen. Met Jesse nog steeds solo vooruit sprong Toby direct weer weg uit het peloton waardoor er een 1 op 1 gevecht ontstond tussen Jesse en Toby. Knap wist Jesse de voorsprong te behouden en op laatst nog iets uit te breidden en solo naar de winst kon gaan. Toby kon beslag leggen op de verdiende 2e plek. De strijd om 3e plek ging tussen Bas en Tim en ze maakten er een mooie sprint van. De eindpush van Tim was net te laat maar wel mooi. Hiermee behaalde Bas de 3e en Tim 4e plek. Jesse Goossens maakte de uitslag compleet met de 5e plek.


Na deze wedstrijd was er een pauze, met koffie en een koekje voor de vrijwilligers.


De renners voor categorie 5&6 en 7 konden aan hun warming-up beginnen.


De wedstrijd van Cat 5&6 en Cat 7 was gezamenlijk maar er was in deze wedstrijd geen opkomst voor cat 7 zodat er een wedstrijd kon worden gestart voor alleen 5&6. Dit was een goed gevuld peloton en nu kon Edwin eindelijk eens een keer de loting voor de startpositie doen. De cat 5 renners waren Stef en Stijn V van de Bollenstreek, Jim en Claire van Swift en voor Avanti Daan en Levy. In Cat 6 stonden van de bollenstreek Rosanne, Mike, en Victor aan de start. Voor Avanti stonden Kevin, Rens, Stijn de J en Wessel klaar voor een wedstrijd van 24 km over 16 rondes. Ook hier waren de fietsen weer in orde bevonden.

De wedstrijd ging hard van start en kort na het ingaan van de 2e ronde demarreerde Wessel hard weg. Er was echter in het peloton geen animo om mee te gaan. Na 2 ronden alleen te hebben gereden liet Wessel zich weer inlopen toen hij zag dat het geen nut had om alleen door te gaan. Hierna zat de wedstrijd eigenlijk op slot op wat speldenprikjes van de Avantianen Daan, Stijn en Wessel na. Hierdoor bleef het peloton grotendeels bij elkaar en lukte niet om weg te komen. Er werd niet echt samengewerkt in het peloton en liep het tempo er wat uit.


In het groepje erachter werd er wel lekker  samengewerkt in, wat tijdens de wedstrijd het SWABO treintje werd genoemd. Dit treintje had Stef, Claire en Kevin aan boord en streden om 10e plek. Deze ging naar Stef gevolgd door Claire 11e en Kevin 12e. Rens sloot voor Avanti de wedstrijd ontzettend dapper door de eindigen met de 13e plaats.


Terug naar het peloton, waar een aantal renners blij waren om te kunnen te volgen en Jim, de enige renner van Swift, zich rustig hield in de buik van het peloton. Uiteindelijk kwam het op een sprint aan. Dit soort aankomsten zijn eigenlijk wel voor Wessel omdat hij een hoge snelheid kan bereiken Ook nu deed hij dat ook weer en stelde de overwinning veilig. De strijd om de 2e plek was spannender en die werd door Stijn de J gepakt voor Rosanne op de 3e plek. Gevolgd door Victor 4e, Stijn V 5e, Jim 6e, Mike 7e Daan 8e. Levy kwam op 1 ronde tegelijk met peloton als 9e over de streep.


De huldiging was na de wedstrijd in het clubhuis. Alle renners van een combinatie categorie werden na voren geroepen en kregen een complimentje en een zakje snoep van rondemiss Linzy. De beste vijf kregen een medaille.


Na de wedstrijd werden het parcours en de kantine weer gezamenlijk opgeruimd en schoongemaakt. Het was een geslaagde dag voor de renners maar ook de ouders en supporters hebben genoten. Ook ten behoeve van het jeugdkamp was er weer aardig wat taart verkocht en de jeugdleden zullen wel weer blij mee zijn met de opbrengst hiervan.


De volgende wedstrijd is op het parcours bij RTV De Bollenstreek in Lisse op 19Maart 2023. Hopelijk zien we elkaar daar weer. Iedereen bedankt voor de inzet en enthousiasme!


De uitslag van deze wedstrijd is te vinden op https://results.sporthive.com/events/PC2122256