Vanaf 1 januari van het jaar dat men 19 wordt kan men kiezen om of bij de Elite/Beloften te gaan rijden of bij de Amateurs te gaan rijden.


Vanaf 1 januari van het jaar dat men 17 wordt kan men ook kiezen om bij de Sportklasse te gaan rijden.


Trainingen
Donderdagavond om 19.15 uur kan er deelgenomen worden aan de clubcompetitie in verschillende categorieën. In principe rijden Amateurs in de A-categorie en Sportklasse in de B-categorie. Afwijken hiervan kan alleen na overleg met de competitie-coördinator ter plaatse.

In overleg met de coördinator Nieuwelingen/Junioren kan er ook op dinsdagavond en zaterdag mee getraind worden met de junioren voor de amateurs.


Weekend
De wedstrijdrijders kunnen overal in het land in het weekend deelnemen aan KNWU wedstrijden.


Lid worden?
Meer informatie over lid worden vind je hier.
Als lid krijg je korting bij deelname aan de clubwedstrijden en korting op Avanti kleding.


Licentie
Om deel te nemen aan criteriums en andere grote wedstrijden is een KNWU-licentie verplicht. In 2021 kost deze licentie voor een Amateur € 106,-  en voor Sportklasse € 92,-.
De licentie kun je zelf aanvragen op de website van de KNWU met de inlogcodes die je krijgt als je lid wordt.
Vanaf de categorie junioren dien je ook éénmalig een sportkeuring te ondergaan. Wij adviseren om deze elk jaar te herhalen.


Transponder
De KNWU maakt gebruik van elektronische tijdwaarneming bij alle wedstrijden. Daarvoor is het gebruik van een transponder tijdens de KNWU wedstrijden verplicht. Deze transponder is ook bij de clubwedstrijden van Avanti te gebruiken. De transponder is te bestellen via de website van MyLaps. Je kunt hem ook bij ons per clubwedstrijd huren voor € 1,00 als je lid bent.


Wil je op een hoger niveau wedstrijden rijden?
Als je veel inzet toont en een bepaald niveau hebt is er de mogelijkheid om vanaf je 19e jaar (of eventueel later) bij SwABo te rijden. Dit is een samenwerking van LRTV Swift,  WV Avanti en RTV de Bollenstreek voor elite en belofte renners. Zie hiervoor bij “Elite/Beloften“.