jeugdlogo

You are here:   Start

Login

 

icon facebook   icon twitter

Informatie:

Actuele informatie op de huidige website: www.wvavanti.nl

 

---- nieuwe website ----
Gisteravond tijdens de ledenvergadering is de nieuwe website van WV Avanti online gegaan.
Op deze nieuwe website, www.wvavanti.nl, komen zowel aankondigingen en nieuws van en voor de senioren als de jeugd.
Deze (oude) jeugd-website wordt niet langer bijgehouden.
Afgelopen jaren heb ik met veel plezier deze website gemaakt en onderhouden. Dat was nooit gelukt zonder heel veel inbreng van (ouders) van leden.
Iedereen nogmaals heel erg bedankt voor alle stukjes, foto's en positieve kritiek!

Tineke

24 maart 2017

NK jeugdwielrennen 2017Selectie NK jeugdwielrennen 2017

Om deel te nemen aan het NK jeugdwielrennen - dit jaar op zaterdag 10 juni in Amersfoort - moeten jullie je weer in het district kwalificeren.

De eerste kwalificatie-wedstrijd in Zuid-Holland wordt gereden op zaterdag 1 april in Spijkenisse.

alles over de selectieprocedure in ons district.....
meer over het NK jeugdwielrennen 2017.....

20 maart 2017

Swabo-jeugdcompetitie

SwABo-jeugdcompetitie

Net als voorgaande jaren organiseren we weer in april en mei (voordat de Mini-Weg-Wedstrijden beginnen) de SwABo-jeugdcompetitie. De eerste wedstrijd wordt gereden op zondag 2 april op ons eigen parcours (start 11.30 uur)

De wedstrijden van de SwABo-jeugdcompetitie zijn bedoeld voor jeugdleden van LRTV Swift, WV Avanti en RTV de Bollenstreek die die dag geen landelijke wedstrijd rijden.
Er wordt afwisselend op de parcoursen van de drie organiserende verenigingen gereden.
Voor deelname aan deze wedstrijden is een basislidmaatschap genoeg - alle leden kunnen dus meedoen.
Alle drie de verenigingen gebruiken MyLaps voor het opmaken van de uitslag, als je geen eigen transponder hebt kun je er één van de vereniging gebruiken.

meer.....

20 maart 2017

Rijn en Bollenstreekcompetitie wedstrijd 2

17 Avantirenners stonden er zondag aan de start bij de jeugdwedstrijd van de Rijn en Bollenstreekcompetitie in Lisse.
Helaas lieten de weergoden ons vandaag een beetje in de steek.
Wind en een beetje regen maakte het tot zware wedstrijden.
Bij alle categorieën lag het deelnemersveld dan ook al snel uit elkaar.

Rijn en Bollenstreekcompetitie 2 - podium cat 3/4 - Duco van der Zwart - Thijmen de JongZodoende lukte het Duco om er een knappe solowedstrijd van te maken. Hij zette het spel al gauw op de wagen, niemand kon hem volgen toen hij met 35 km/u op de teller wegreed en hij bleef keurig alleen rijden en won overtuigend bij categorie 3 en 4.
Ook Thijmen de Jong heeft de smaak te pakken nadat hij het schaatsseizoen had afgemaakt en mocht plaats nemen op het derde treedje van het podium De overige Avantianen zaten niet zover achter deze renners.

meer.....
uitslag van vandaag.....
klassement.....

20 maart 2017 (Marcel Bon)

Eerste wedstrijd Rijn en Bollenstreekcompetitie gereden

Waar de profs de eerste klassiekers al achter de wielen hebben startten de jeugdrenners van Swift, Avanti en de Bollenstreek gisteren hun wegseizoen met de eerste wedstrijd van de Rijn en Bollenstreekcompetitie.
Het weer werkte dit jaar fantastisch mee. Verschillende renners startten zelf in korte broek!

Rijn en Bollenstreekcompetitie - podium cat. 1 & 2: 1. Imme Kok; 2. Mara Vergeer; 3. Zhara MöllersNa de drukke wedstrijd bij de senioren startten we om ongeveer 11.15 uur met de wedstrijd van categorie 1 & 2.
In deze jongste categorie hadden we een echte meidenwedstrijd. Wel maar vier deelnemers, die vier ronden op het rondenbord zagen staan bij vertrek.
Al snel lieten Mara Vergeer (RTV de Bollenstreek) en Imme Kok (LRTV Swift) de andere twee achter zich. Even later was het Avanti-renster Zhara Möllers die in de achtervolging ging. Zij zou de beide koplopers niet meer terug zien. Uiteindelijk reed Imme op het laatste rechte stuk weg bij Mara en haalde daarmee de eerste plaats. Sophie de Haan (LRTV Swift) kwam nog wel terug bij Zhara, maar Zhara had op het eind nog genoeg over om weer weg te rijden en de derde podiumplek voor zich op te eisen.

meer.....
uitslag van deze wedstrijd…..
foto’s van Arjan de Graaf…..
foto’s van Ed van Leeuwen…..

13 maart 2017

Zaterdag 25 maart: Baanclinic

Ook een keertje baanwielrennen?

BaanclinicDat kan op zaterdag 25 maart op de baan in Amsterdam.
Voor alle jeugdrenners met en zonder ervaring verzorgen de districten Noord-Holland, Zuid-Holland en Midden een baanclinic waarbij iedereen op zijn eigen niveau op de baan kan fietsen.
Aanmelden kan op jeugd@wvavanti.nl.

meer en uitnodiging.....

8 maart 2017

Schaatssuccessen

Je hebt schaatsende wielrenners en fietsende schaatsers.

Sijmen Egberts Wabe de Rooij    

Bij de laatste horen Sijmen Egberts (jeugd categorie 7) en Wabe de Rooij (junior). Hoewel ze op de fiets ook hun mannetje staan, draait het bij hen toch vooral om het schaatsen.

Beiden slaagden er afgelopen zaterdag op de Uithof in den Haag in Nederlands Kampioen Marathon te worden in hun categorie, Sijmen bij de pupillen A en Wabe bij de junioren B.
Ook namens WV Avanti gefeliciteerd met deze prestatie!

14 februari 2017

Rijn en Bollenstreekcompetitie op 12, 19 en 26 maart

De Rijn- en Bollenstreekcompetitie is een competitie over drie (interclub)wedstrijden.
Rijn en BollenstreekcompetitieDeelnemende verenigingen zijn:

 • LRTV Swift uit Leiden
 • WV Avanti uit Alphen aan den Rijn en
 • RTV de Bollenstreek uit Lisse

De wedstrijden worden afwisselend verreden op de clubparcoursen van de drie organiserende verenigingen op drie zondagochtenden.
Na de laatste wedstrijd volgt de prijsuitreiking.
Voor de jeugd zijn drie (ere)prijzen per categorie te verdienen.

Deelname staat open voor alle jeugdleden van de organiserende verenigingen met een basislidmaatschap - alle Avanti-jeugdleden kunnen dus mee doen, zij zijn allemaal bij de KNWU aangemeld voor het basislidmaatschap.
Deelname is - bij de jeugd - gratis.

meer.....

13 februari 2017

Wedstrijdtrainingen

We gaan weer beginnen! Het nieuwe wieler(weg)seizoen komt er weer aan en natuurlijk willen we allemaal op tijd in vorm zijn. In maart (12, 19 en 26) wordt de Rijn & Bollenstreekcompetitie alweer verreden, dus het wordt hoog tijd om te gaan starten met trainen.
Voor alle renners die daar aan mee willen doen, worden vanaf aanstaande zondag 5 februari duur- en intervaltrainingen georganiseerd. Deze trainingen zijn iets anders dan jullie van ons gewend zijn op de gemiddelde dinsdagavond. Ze zijn namelijk vooral gericht op fysiek beter worden en het opdoen van vorm.

Wie dus al staat te trappelen om te gaan beginnen is welkom bij de volgende trainingen:

 • zondagmorgen 9.30 uur: duurtraining op de weg vanaf het clubhuis voor meisjes categorie 6 en jongens categorie 7 (met Marcel) – vanaf 5 februari (denk aan reservebandje en pomp)
 • zondagmorgen 9.30 - 10.30 uur: (duur)training op het parcours voor alle renners tot en met categorie 5 en jongens categorie 6.
 • dinsdagavondtraining voor alle jeugdrenners tot en met categorie 7 – vanaf 7 februari, aanvang 1830 uur.

Voor de renner die in het begin het seizoen goed in vorm wil zijn, is het zeker aan te raden om bij beide trainingen aanwezig te zijn. Hopelijk tot dan!

Tip: Trek warme kleding (en handschoenen) aan en denk voor de dinsdagavond aan lampjes op je fiets!

Bij twijfel over het weer kijk op de website en/of facebookpagina.

Voor de overige renners starten we weer met de dinsdagavondtrainingen en de donderdagavondcompetitie zodra de zomertijd is ingegaan, dus 28 maart.

31 januari 2017 (Marcel Bon)

NK baanomnium duur

Op zondag 29 januari 2017 werd er naast de koppelcross ook binnen
gereden bij het Velodrome te Amsterdam.
NK Baanomnium Duur - Roos van den Berg en Imke van der ZwartDaar reden Roos en Imke mee in het NK Baanomnium Duur. Roos reed al eerder mee in een baan wedstrijd, voor Imke was het de allereerste keer.
Heel knap van beide dames aangezien zij pas één seizoen op de baan rijden en het fietsen op de baan toch echt weer wat anders is dan op een normale racefiets. Je kunt namelijk niet schakelen en remmen.
En de snelheden liggen hoog! Gewoon een superstoere sport dus!

meer.....

30 januari 2017 (Noemi van der Zwart)

NK jeugd veldrijden in Appelscha

Vandaag (zaterdag 21 januari) was het dan zover! De datum die bij vele modder- en zand-bikkels rood omcirkeld in de agenda stond.
Het Nationale Kampioenschap Veldrijden voor de jeugd in Appelscha.

Logo NK Veldrijden jeugd - Appelscha 2017Het parcours lag rondom het hoogste punt van Appelscha, de bosberg. Start en finish lagen op De Boerestreek, een plein met allerlei faciliteiten.
Milan was met z’n vader al op vrijdagmiddag vooruit gegaan om kwartier te maken en het parcours te verkennen. De eerste berichten van vrijdagmiddag op app bestonden uit: parcours loopt door bos en het grootste deel is bevroren zandgrond, veel op en neer met een hele steile afdaling die op zich goed te doen is alleen de bocht onderaan is op z’n zachtst gezegd lastig te noemen.

Meteen na deze app kwam er nog een laatste tip van trainer Bart: Onder in de beugel afdalen! Meeste controle om de bocht goed te pakken.
Met het bericht van Milan en de tip van trainer Bart stapten uiteindelijk op zaterdagochtend Youp, Luuk en Ingmar bij hun ouders in de auto om de reis van twee uur naar Appelscha te ondernemen.
Deelnemers WV Avanti NK veldrijden 2017Helaas moest Thijs verstek laten gaan doordat hij, helaas, nog niet hersteld was van een stevige griepaanval die hem zelfs in het ziekenhuis heeft doen belanden. Thijs, sterkte met je herstel en we hopen je weer snel te zien!!

Bij aankomst in Appelscha was men inmiddels tot jongens categorie 4 gevorderd. Daarna nog de meisjes van categorie 4 en dan konden de Avanti veldrijders inrijden om het parcours te verkennen. Eens kijken wat het bericht van Milan in zou houden…

meer.....

21 januari 2017 (Bart van den Bosch)

Tour de Himmelfart

Van donderdag 25 mei 2017 tot en met 27 mei 2017 organiseert de Odder Cykel Klub (Denemarken) de Tour de Himmelfart.
Logo Odder Cykel KlubDit is een supergezellige internationale wielerkoers voor jeugdrenners (categorie 1 t/m 7), nieuwelingen en junioren, waar renners en rensters uit heel Europa meedoen. De afgelopen jaren waren er deelnemers uit Scandinavië (Denemarken, Noorwegen, Finland & Zweden) maar ook uit Engeland, Duitsland, België, Italië en Frankrijk en er kwamen diverse deelnemers uit Nederland.
Ook hebben er de afgelopen jaren deelnemers van Avanti meegedaan. Vorig jaar waren dit Floortje, Marise, Elian, Roos, Imke, Donja en Duco.

meer.....

14 januari 2017

Zondag 29 januari: koppelcross en WK veldrijden kijken

Net als vorig jaar willen we als afsluiting van de cyclocross/MTB-trainingen een koppelcross organiseren. Dit jaar staat deze gepland op zondag 29 januari, de dag van het WK veldrijden koppelcrossin Bieles (Luxemburg).
Na afloop van de koppelcross kunnen we met z'n allen onder het genot van een hapje en een drankje het WK kijken in het clubhuis.

Wat is een koppelcross?
Een koppelcross is een estafettevorm op de fiets welke in tweetallen verreden wordt.
Om en om rijdt men een rondje, wisselen gebeurt in het wisselvak alwaar men elkaar moet aantikken.
De controle op de correcte wissel zal door de jury plaatsvinden in het wisselvak.

meer en aanmelden.....

11 januari 2017

strandrace - stuurbordEgmond-Pier-Egmond

Naar aanleiding van het berichtje op de facebookpagna van WV Avanti-jeugd dat er een strandrace voor de jeugd was in Egmond Milan Huizer gelijk ingeschreven voor de Egmond-Pier-Egmond strandrace.

Dus vandaag ondanks het slechte weer dat was voorspeld toch maar geprobeerd om in Egmond te geraken. De reis viel heel erg mee, alleen was het bij aankomst in Egmond toch wel behoorlijk koud, mistig en miezerig weer. Dus beloofde het een lastig dagje op de fiets te worden maar Milan had er erg veel zin in om dit te proberen.

meer.....

7 januari 2017

De laatste cross van 2016

Vanmorgen op tijd in een hele kleine en witte wereld samen met Milan Huizer naar Benschop waar we weer te gast waren van WTC Woerden die daar de tweede Bereveldrit organiseerde voor de jeugd vanaf categorie 5.
Bereveldrit Benschop - Milan HuizerVoor categorie 7 waren ook Avanti-renners Luuk Groenewegen en Thijs van Leeuwen aanwezig bij deze leuk georganiseerde rit een keer lekker dicht bij huis.

Waar het parcours vorig jaar alleen maar blubber was met een hoop ploeteren, was het dit jaar een parcours met een redelijk hard aangevroren toplaag, dus beloofde het helaas voor Milan weer een snelle race te worden. Het parcours was verder niet al te technisch met veel rechte stukken en een aantal technische passages.
Na het inrijden van de diverse categorieën en de wedstrijd van categorie 5 werd de toplaag al wat zachter en glibberig ook mede doordat het inmiddels wat warmer was geworden.

meer.....

30 december 2016 (Marcel Huizer)

TB veldrit Breda

Dinsdag 27 december om een uur of 5 's-middags naar Breda waar we met Milan Huizer en ook Luuk Groenewegen te gast waren bij WV Breda voor de TB avondveldrit.

TB veldrit Breda - Milan HuizerEigenlijk niet echt een parcours (net als Lieshout en Moergestel waar hij gereden had) waar Milan van houdt, maar hij vond het wel wat hebben dat crossen in de avond.
Het parcours was hard, snel en technisch met een hoop draaien en keren en veel op en af.

Op tijd aanwezig voor een aantal inrij ronden om om 19.00 uur aan de start te verschijnen (categorie 6, Milan) met nog 27 andere renners.

meer.....

27 december 2016

(Niet) fietsen rond kerst

In de kerstvakantie gaan er een aantal trainingen niet door!

 • kerstvakantiedonderdag 22 december is er geen spinnen
 • zaterdag 24 december wordt er niet geMTBd
 • dinsdag 27 december is er geen veldrijtraining
 • donderdag 29 december wordt er niet gespind
 • zaterdag 31 december geen MTB-en

Vanaf dinsdag 3 januari gaan alle trainingen weer "gewoon" door.

Iedereen heel gezellige kerstdagen en tot in het nieuwe jaar!

22 december 2016

Nieuwjaarsreceptie 2017

Zondag 8 januari: nieuwjaarsreceptie

van 11.30 - 13.30 uur in het clubhuis

Voor alle leden van:

 • Wielervereniging Avanti
 • Fietstoerclub Avanti
 • Schaatstrainingscentrum "De Rijnstreek"
 • Triathlonclub Alphen aan den Rijn

21 december 2016


18 december: Clubkampioenschap veldrijden

Er wordt elke week door een groot aantal jeugdleden met veel enthousiasme deelgenomen aan de veldrijtrainingen van Wouter Hoogervorst en sommigen rijden Clubkampioenschap cyclocross - Junior de Bloisook regelmatig een wedstrijd in het weekend.
Tijd voor ook een clubkampioenschap veldrijden voor de jeugd vond het bestuur.

Zondag 18 december was het zover. Nadat Menno van Capel clubkampioen geworden was bij de senioren werd het parcours aangepast voor de jeugd, die vooral in de buurt van het clubhuis reed.

We hadden 10 starters met aan de kant een veelvoud daarvan om de renners aan te moedigen. Net als bij de groten mocht er zowel op een veldrijfiets als op een MTB worden gestart.
Er werd in twee categorieën gereden, categorie 1 t/m 4 en categorie 5 t/m 7. Dat betekende dat de onderlinge verschillen best groot waren.

Niet onverwacht nam Duco van der Zwart bij de jongste categorie meteen de leiding.

meer.....
foto's van Ed van Leeuwen.....
foto's van Arjan de Graaf.....
foto's van Richard Stavleu.....

19 december 2016

Clinic veldrijden27 december: Clinic veldrijden in Ede

Na de succesvolle clinic veldrijden in het de herfstvakantie bieden de districten Noord-Holland, Zuid-Holland en Midden opnieuw een clinic veldrijden aan.
Deze staat open voor alle geïnteresseerde renners en rensters t/m 18 jaar.

 

Wanneer: dinsdag 27 december van 13.30 uur (inloop vanaf 12.30 uur) tot ongeveer 16.30 uur, clubhuis open voor inschrijving/betaling vanaf 12.30 uur
Waar: bij WV Ede, Horsterweg 5, 6715 CT Ede
Wat: eerst een fysieke training in het veld. Daarna, na het douchen en omkleden gaan we het programma binnen voortzetten, onder het genot van lekkere warme soep en broodjes
Kosten: € 5,- per deelnemer (inclusief soep en broodjes), betalen ter plekke
Aanmelden: met het elektronische inschrijfformulier (https://goo.gl/forms/9XWhbt2zDDbRoTK82)

uitnodiging en meer informatie.....

10 december 2016

clubkampioenschap veldrijdenClubkampioenschap veldrijden

Datum: zondag 18 december

Start 10.00 uur: senioren - nieuwelingen en ouder
Start 11.00 uur: jeugd categorie 1 t/m 7

Op: veldrijfiets of MTB

3 december 2016 (Bart Rietveld/Wouter Hoogervorst)


Kledingbestelling 2017

Voor veel renners zijn de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen alweer begonnen. De eerste trainingen zijn verreden en de plannen voor het komend wegseizoen worden gemaakt.

Om komend seizoen ook weer in de gewenste kleding te kunnen rijden, is het weer mogelijk om nieuwe kleding te bestellen.
Dit kan door het kledingformulier in te vullen en te ondertekenen en vervolgens op te sturen naar Mark Heemskerk ( ) of af te geven aan Tineke de Groot.
De kledingbestellingen dienen vóór 28 december binnen te zijn. Op 30 december wordt de bestelling bij de leverancier geplaatst.
Bestelformulieren die op of na 28 december binnen komen worden niet meer in deze bestelling meegenomen.

We verwachten een levertijd van ongeveer acht weken.
Met vragen kunnen jullie altijd terecht bij Mark Heemskerk (penningmeester) of bij Tineke de Groot.

meer over de clubkleding.....
kledingbestelformulier.....

30 november 2016 (Mark Heemskerk)

Aftrap MiniCycloCross-wedstrijden op ons parcours

Dit jaar hadden wij de aftrap van de reeks minicyclocross-wedstrijden. Op zondag 13 november werd de eerste wedstrijd van dit seizoen op ons parcours gereden.
MCCDe dag ervoor was er al een parcours uitgezet voor de regiocross. Dit werd voor de jeugd wat ingekort en aangepast, zodat zij een wedstrijd op hun eigen niveau konden rijden.
Voor de wedstrijden van de oudste categorieën werden weer wat lintjes omgehangen, zodat deze renners ook de zandbak moesten nemen en een stukje de geluidswal op en af gingen.

Het aantal vooraanmeldingen viel wat tegen, maar uiteindelijk hadden we met 71 deelnemers verdeeld over zeven wedstrijden redelijk tot goed bezette crossen.

meer.....
foto's.....

mcc - slot mcc - slot mcc - slot
16 november 2016

AXA Valleirenners Jeugdveldrit

Samen met Milan op tijd vertrokken naar Veenendaal voor een KNWU cross waar we te gast waren van de Axa Valleirenners voor de AXA Valleirenners Jeugdveldrit.
Veenendaal - Duco van der ZwartWe waren ruim op tijd aanwezig en konden zo ook de wedstrijd van de eerste Avanti-renner van vandaag nog meepakken.

In categorie 4 stond Duco aan de start voor een wedstrijd over vier rondjes over een nieuw en technisch lastig parcours samen met nog 21 andere renners.
Duco kende een wat mindere start maar heeft tijdens de race wel lekker kunnen knokken met wat andere renners en met het parcours wat op zich zelf niet zo zwaar was maar door alle technische stukken toch behoorlijk uitputtend voor de renners.
Aan het eind van de rit is Duco als 19de over de eindstreep gerold.

meer.....

15 november 2016 (Marcel Huizer)

Derde en laatste SwABo cross

Vandaag (06 november) was de laatste SwABo cross op ons eigen parcours. Na afloop was de dubbele prijsuitreiking. Die van de daguitslag en die van het totale modderklassement over de drie wedstrijden.

Categorie 1 & 2 en 3 & 4
Om 11.30 uur stonden er zes dappere crossers uit categorie 1 & 2 aan de start voor twee ronden waaronder Beau en Zhara die hun eerste wedstrijd gingen rijden.
Daarnaast stonden er zeven dappere crossers uit categorie 3 & 4 klaar voor hun drie ronden. Voor Avanti stonden de jarige Duco, Junior en Robin gereed in de nog schone clubtenues.
Dapper omdat de gehele ochtend een komen en gaan was van diverse buien waardoor op sommige plekken van het parcours het gras veranderd was in een modderpoel. En om het allemaal nog wat moeilijker te maken waren in de ochtend de senioren over het parcours gegaan en die hadden het parcours niet heel gehouden.

start categorie 1 - 4Vlak voor de start zette Gerard het lang zal ze leven in voor de jarige job Duco! Duco nogmaals van harte en nog vele jaren!
Nadat de 13 bikkels zich hadden warm gezongen ging dan als eerste de categorie 3 & 4 van start. Wie o wie ging er na het lange rechte eind als eerste het veld in?
De jarige Duco gaf vandaag geen cadeautjes weg en nam al snel een voorsprong. Junior probeerde het nog maar blijkbaar was de taart van de dag ervoor bij Duco een ideale voorbereiding.

meer.....
eindklassement.....
foto's van Noemi van der Zwart.....
foto's van Ed van Leeuwen.....

6 november 2016 (Bart van den Bosch)

ATB-clinic Gek van FietsenLeuke MTB-clinic bij Gek van Fietsen

Vandaag een leuke MTB clinic gevolgd bij Gek van Fietsen.
Damian, Robin en Toby hebben geoefend op het verbeteren van hun fiets beheersing. Afsluitend bij de Zegerplas door de modder geploeterd.

Mooie start van het MTB seizoen👍
Vanaf volgende week gaan we weer op zaterdag om 10:00 uur vanaf het clubhuis van start met De MTB training.

5 november 2016 (Erik Hesselink)

Tweede wedstrijd SwABo-crosscompetitie 2016

Swabocross - Thijs van Leeuwen en Luuk GroeneveldAfgelopen zondag was het de beurt aan RTV de Bollenstreek om de tweede wedstrijd van de SwABo-crosscompetitie te organiseren.
Ook hier deden de Avanti-crossers weer goed mee!

De derde en laatste wedstrijd van deze competitie wordt zondag a.s. verreden op ons parcours.
Let op: We starten dan pas om 11.30 uur, na de "groten".

(tussen)stand klassement.....
foto's van Noemi van der Zwart.....

31 oktober 2016

Even nagenieten.....

Foto's van het jeugdkamp van Noemi van der Zwart:

Jeugdkamp 2016

meer foto's.....

28 oktober 2016 (Noemi van der Zwart)

Start MTB-en op zaterdag

Zaterdag 5 november: ATB Clinic voor kids bij Gek van fietsen

Als start van het MTB-en op zaterdag doen we dit jaar mee aan een ATB-clinic die Gek van fietsen in samenwerking met Paul Zwanenburg/Bike Control organiseert op zaterdag 5 november.
Logo Gek van fietsenTijdens de clinic wordt er aandacht besteed aan coördinatie, fietstechnieken, conditie en controle over je fiets (Bike Control). De clinic is behalve leerzaam vooral ook leuk!
Bike Control zorgt voor veilige mountainbikes, helmen en spelattributen die bij de clinic zijn inbegrepen.

De clinic start om 11.00 uur bij Gek van Fietsen, Frederik Hendrikstraat 2 in Alphen aan den Rijn. Avanti-jeugdleden kunnen met korting deelnemen, zie voor aanmelden de nieuwsbrief.

Vanaf 12 november starten we dan elke zaterdag (behalve in de kerstvakantie) voor een rondje MTB-en vanaf het clubhuis.

28 oktober 2016

Eerste wedstijd SwABo-crosscompetitie

Zondag 23 oktober werd de eerste wedstrijd van de SwABo-crosscompetitie gereden bij LRTV Swift in Leiden.
SwabocrossHet aantal deelnemers viel wat tegen, dus we hopenop een grotere opkomst komende zondag in Lisse en op zondag 6 november bij WV Avanti.

Mooie prestaties van Junior de Blois, Milan Huizer en Luuk Groeneveld en helaas pech - een afgelopen ketting in de eerste ronde - voor Thijs van Leeuwen.

De uitslag van afgelopen zondag:

Categorie 1 & 2

1. Imme Kok   LRTV Swift

meer.....

27 oktober 2016

Baankoers Apeldoorn (23-10-2016)

Behalve crossen in Leiden en Lisse werd er door een aantal Avanti leden op zondag 23 oktober ook een wedstrijd gereden op de baan Omnisport Apeldoorn.
Omnisport Apeldoorn - Roos vd BergAan de start stonden: Duco van der Zwart in categorie 4, Roos van den Berg in categorie 5 en Wouter Zwaan (tweedejaars nieuweling). Voor Roos en Duco was het de eerste keer dat zij een KNWU-wedstrijd op de baan reden. Wouter heeft al een aantal jaar ervaring hierin.

Door de kinderen worden er op de baan verschillende wedstrijdvormen verreden. Er wordt vanuit de KNWU en de organiserende vereniging gestimuleerd dat de kinderen elkaar helpen en als ouders mag je dan op de tribune toekijken. Enkele ouders zijn wel als begeleider aanwezig. Deze keer mocht Gregor (de vader van Duco) op het middenterrein aanwezig zijn.

Deze dag reden de kinderen vier verschillende wedstrijden, namelijk een tijdrit over 250 meter, een scratch, een tempokoers en een afvalrace.

meer.....

23 oktober 2016 (Noemi van der Zwart)

Cyclo & Cross Nieuwveen

Na afgelopen dinsdag de eerste crosstraining bij Avanti, vandaag de eerste cross wedstrijddag voor Milan.
Super mooi weer vandaag en een door de Uithoornse WTC goed georganiseerd evenement in Nieuwveen met een leuk uitdagend parcours met van alles erin rondom het zwembad aldaar.
Lekker op tijd aanwezig dus ook lekker in kunnen rijden. Ook Luuk Groeneveld was aanwezig volgens mij voor zijn eerste crosswedstrijd.

Cyclo & Cross Nieuwveen - Luuk Groeneveld en Milan Huizer

Om 10.00 uur was de start voor alle jeugdcategorieën tegelijk, categorie 1 t/m 4 eerst en categorie 5 t/m 7 twee minuten daarna.

meer.....

16 oktober 2016 (Marcel Huizer)

Afscheid als jeugd-trainer

Stefan van KlinkWe naderen het einde wat voor mij alweer mijn vierde seizoen als trainer van de WV Avanti Jeugd is. Vier prachtige jaren, als ik er zo op terug kijk. Toen ik begon zag ik het training geven als een manier om mijn enthousiasme voor de sport over te dragen aan anderen. En nu ik er zo over nadenk is er op dat vlak eigenlijk helemaal niets veranderd.
Toch ben ik in de tussentijd flink gegroeid als trainer. Dankzij WV Avanti heb ik mij verder kunnen ontwikkelen en de nodige stappen kunnen zetten. Hierdoor heb ik anderhalf jaar geleden mijn eigen bedrijf in individuele trainingsbegeleiding van wielrenners op kunnen richten. Dit bedrijf blijkt inmiddels veel harder gegroeid dan van te voren gedacht, waardoor jullie mij dit seizoen al niet al te vaak meer hebben kunnen zien op de dinsdagavond.

meer.....

13 oktober 2016 (Stefan van Klink)

Spinnen op donderdagavond

Vanaf donderdag 27 oktober gaan we weer bij de Jeugd beginnen met spinning.
Dit jaar zal dit worden gegeven door Gregor van der Zwart (vader van Imke & Duco).

spinningDe spinninglessen zijn voor alle jeugdleden van categorie 0 tot en met categorie 7. De les duurt van 19:00 tot 20:00 uur.
Om mee te kunnen doen moet je je eenmalig aan het begin van het seizoen inschrijven. Het inschrijven kun je doen via een mailtje naar: .
Het aantal spinningfietsen is beperkt schrijf je daarom zo snel mogelijk in.

Als er plaats over is kunnen nieuwelingen mee doen. Ook ouders kunnen - als er (incidenteel) plaats over is - tegen betaling van € 2,50 deelnemen.

13 oktober 2016 (Gregor van der Zwart)

SwABoCrossCompetitie

SwabocrossVanaf zondag 23 oktober, wordt de SwABoCrossCompetitie voor de jeugd gereden. Het wordt dit jaar een competitie over drie wedstrijden voor jeugdleden van LRTV Swift, WV Avanti en RTV de Bollenstreek, waar afwisselend op de parcoursen van de organiserende verenigingen wordt gereden.

Deelname is gratis en een KNWU-wedstrijdlicentie is niet nodig, een basislidmaatschap is genoeg.
Er mag zowel op een veldrijfiets als op een mountainbike worden deelgenomen.
Er hoeft niet van te voren ingeschreven te worden.

meer.....

11 oktober 2016

uitreiking tijdritmedailles 2016Afsluiting wegseizoen 2016

Terwijl de "groten" al in het veld trainden sloot de jeugd in het clubhuis het wegseizoen af met "diverse prijsuitreikingen en bedankjes", zoals in de aankondiging stond.

Toen iedereen iets te drinken had genomen kregen alle kinderen uit handen van hun trainer de “tijdritmedaille”, een medaille met de snelst gereden tijd dit seizoen in een tijdrit over één ronde op het parcours.
René van Leeuwen hield alle in de loop van dit seizoen gereden tijden netjes bij op de website.

Zomercompetitie

Daarna was het de beurt aan de podiumrijders in de zomercompetitie. Zoals Rob tijdens de uitreiking als zei geldt bij een competitie naast een goede uitslag ook dat je zoveel mogelijk keren gereden moet hebben voor een goede klassering in de eindstand.

meer.....

10 oktober 2016

Donderdag 20 oktober Clinic Veldrijden bij HSC de Bataaf

veldrijclinicvoor jeugd, nieuwelingen en junioren m/v

 • Op donderdag 20 oktober van 14.00 - 17.00 uur (aanmelden/betalen vanaf 13.00 uur
 • Bij HSC De Bataaf, Kinheim 7, 1161 AN Zwanenburg
 • Kosten: € 5
 • Deelname kan met een veldrijfiets en met een MTB
 • Aanmelden uiterlijk zaterdag 15 oktober op: https://goo.gl/forms/ZBEs564JsgARbTC43.

uitnodiging en meer info.....

4 oktober 2016

Koppelkoers 2016

Een gezellige drukte in het Clubhuis van Avanti op zondagmorgen 2 oktober 2016. De reden hiervoor was de laatste wedstrijd van het wegseizoen. Ook dit jaar sloten we Koppeltijdrit 2016 - starthet wegseizoen af met een koppeltijdrit. In totaal hebben er 46 koppels deelgenomen aan de koppeltijdrit.

De verscheidenheid aan (gelegenheids)koppels was groot. We hebben gezien: kinderen met vaders, moeders, grootouders, ooms en nog vele andere combinaties. Ook werden niet familieleden geronseld om als gangmaker te dienen. Koen Bocxe had Bob de Jong (Olympische Medaille winnaar op de 10 km langebaanschaatsen) weten te strikken. Ook de leeftijd van de renners was zeer divers. De jongste deelnemer (Demi Keijzer) en de oudste deelnemer (Leen van der Niet) hebben een verschil in leeftijd van maar liefst 20.005 dagen.

meer.....
foto's Arjan de Graaf......
foto's Karin Breeschoten.....

3 oktober 2016 (Gregor van der Zwart)

NCK 2016

Net als voorgaande jaren namen we ook dit jaar met een jeugdploeg deel aan het NCK, het Nederlands Club Kampioenschap ploegentijdrit voor verenigingen.
Voor de jeugd is het weliswaar geen officieel NK, maar zo voelt het wel Smile

Er wordt op hetzelfde parcours gereden als de "groten", die later starten.

NCK 2016 - D-ploegOm 8.00 uur werd vertrokken vanaf de parkeerplaats bij Avanti om in Dronten de partytent op te zetten en een plekje te maken waar ook de andere ploegen later op de dag gebruik van konden maken.

Vooraf was er een aantal keren getraind en twee weken geleden werd er al een ploegentijdrit bij RWV de Spartaan gereden.
Om 10.39 uur werd er gestart Ondanks de onderlinge niveauverschillen reed de ploeg als een geölied Avanti-treintje over het parcours. Elian Lagendijk, Mitchell van Vliet, Luuk Groeneveld en Thijs van Leeuwen snelden naar een tijd van 18:24,17 min over 10,2 km. Dit was goed voor een 15e plaats in de middenmoot, waarmee zij ruimschoots aan de verwachtingen voldeden.

Ook de junioren, meiden en senioren reden het NCK, meer daarover.....

NCK 20163 oktober 2016

Finale tijdrit

De laatste training van het seizoen. Dan staat de “finale tijdrit” weer op het programma. Iedereen mag deze avond twee tijdritten rijden om zo nog een poging te doen zijn beste tijd te verbeteren of een parcoursrecord te pakken.

Met 52 renners aan de start, alle leentransponders in gebruik en een printer die niet meewerkte was deze laatste tijdrit voor de jury ook afzien.
Eerst leek het er op dat er te veel wind stond om echte toptijden te rijden, maar uiteindelijk hebben toch nog veel renners hun PR op minstens één afstand verbeterd.

Parcoursrecords
Er sneuvelden ook vier parcoursrecords, één bij de jeugd en drie bij de nieuwelingen.
Goed gedaanDamian van den Burgh nam het record over twee ronden in categorie 2 over van Junior de Blois.
Bij de nieuwelingen reed Jayson de Bruin met een tijd van 4:05,282 min. over twee ronden het oude record van Wouter Zwaan uit de boeken.
Floortje van den Berg reed zowel op de tijdrit over één ronde (2:11,260 min.) als op die over twee ronden (4:37,177) een parcoursrecord bij de nieuwelingen-meisjes.

alle tijden op MyLaps.....

28 september 2016

Dinsdag 4 oktober: afsluiting wegseizoen

Waar: 19.00 uur in het clubhuis

Voor: alle jeugdleden van WV Avanti

Wat: div. prijsuitreikingen - met voor iedereen een tijdritmedaille - en bedankjes

28 september 2016

24 september 2016: MWW bij RWV de Spartaan (Rijswijk)

Categorie 5

Vandaag de laatste MiniWegWedstrijd van het seizoen 2016. Diverse renners zijn gepromoveerd. Anderen rijden voor wat ze waard zijn en maken er een mooie koers van.

MWW Rijswijk - categorie 5 - Stein BocxeSommigen doen dat beide zoals Stein Bocxe. Net gepromoveerd uit categorie 4 en komt hij vandaag voor de tweede maal in actie in categorie 5. Jasper is helaas net ziek geweest en start niet. Wel komt hij zijn clubgenoten aanmoedigen en de felbegeerde MWW beker ophalen.
Intussen zet Stein iedereen op scherp door meteen vooraan weg te rijden. Toch laat het peloton hem niet gaan en hij laat zich tot achteraan het peloton terugzakken.
In ronde 5 probeert hij nogmaals om de kop over te nemen.

meer.....
foto's.....

26 september 2016 (Martin Kastelijn)

De Ronde van de Uithof

Het was pas de tweede keer dat Sasha Hassoldt bij Trias in Den Haag zou gaan rijden. Het bochtige parcours vindt ze niet zo geweldig . Dus we zijn wel eens gemotiveerder op stap gegaan voor een wedstrijd…..
Ronde van de Uithof - startDaarbij is ze vandaag de enige aan de start van Avanti: een eenzaam geel shirt tussen veel Westland- en Excelsior-kleuren.

Na de start bleef het peloton van 29 renners bij elkaar. Sasha zat weer op haar vertrouwde plek tussen de achterste renners. De vele bochten lieten het niet toe om weg te rijden, tot er een kleine valpartij was in de derde ronde. Een kopgroep van zes reed weg, en Sasha zat daarachter stevig in het peloton.
Er zouden 10 eindprijzen zijn, en ook het besef dat dit haar laatste wedstrijd bij de jeugd zou zijn, gaf haar motivatie om lekker door te trappen.

meer.....

26 september 2016

koppeltijdrit2 oktober: Koppeltijdrit

Zondag 2 oktober wordt - inmiddels traditioneel - het wegseizoen afgesloten met een koppeltijdrit op ons parcours.
Deelname staat open voor ieder lid van de omnivereniging Avanti met een introducee. Een koppel mag dus gevormd worden door een lid en een niet-lid of door twee leden.

Inschrijven kan per koppel of individueel. De individuele deelnemers worden door middel van loting aan elkaar gekoppeld.

De minimumleeftijd is 7 jaar.

Inschrijving kan per email aan (o.v.v. namen en geboortedatum van de "renner" (zie reglement).

De eerste start is om 11.00 uur.

20 september 2016

17 september: MWW in Gouda

Categorie 5:
De afgelopen weken hebben we aardig wat renners zien promoveren naar hogere categorieën.
MWW Gouda - categorie 5 - Jasper Hogenboom en Stein BocxeZo mocht Stein Bocxe zich na het inrijden melden aan de start bij categorie 5! Hierin stond ook Jasper Hogenboom aan de start.
De toch al niet grote groep van negen renners valt na de eerste rondes uiteen in een kopgroep van vijf met daarachter enkele losse renners. Hoewel in de kopgroep de wedstrijd gemaakt wordt, bevindt de uiteindelijke winnaar zich vooral in een gevecht met zichzelf. Na een ronde neemt Stein al meteen brutaal de leiding en laat daarmee zien dat hij niet voor niets is gepromoveerd. Zoveel mogelijk ronden in de kopgroep blijven. Dat is zijn doel, hoewel... Jasper kijkt vandaag wat meer de spreekwoordelijke kat uit de boom en rijdt regelmatig de gaatjes dicht. En dat laatste kost energie, wat hem vooral in de laatste ronde net teveel wordt. Hij eindigt op een mooie 6e plaats, helaas net buiten het podium.

meer.....
foto's.....

27 september 2016

D&D Verhuur Jeugdronde Molenberg

Geen Ronde van Alphen, geen jeugd-ploegentijdrit maar weer een echte klimwedstrijd voor Milan Huizer afgelopen weekend in Heerlen waar we wederom te Jeugdronde Molenberg (Milan Huizer)gast waren bij TWC Maaslandster.
Toen we in Heerlen arriveerden kwamen we ook Duco van der Zwart tegen die intussen zijn race al had gereden en een mooie 11e plek heeft behaald.

Na het staartje van de categorie-4-race nog gezien te hebben kon Milan in gaan rijden in de pauze over een behoorlijk uitdagend parcours met behoorlijk wat bochten, een lastige passage over een parkeerplaats, een supersnelle afdaling en een mooie pittige klim.

meer.....

19 september 2016 (Marcel Huizer)

Laatste dinsdagavondtraining met finale tijdrit

Dinsdag 27 september is de laatste wegtraining van dit seizoen met traditioneel de allerlaatste tijdrit.

Iedereen mag één of twee tijdritten rijden en dus zelf kiezen:

 • categorie 1/2/3/4 rijden een tijdrit van 1 en/of 2 ronden;
 • categorie 5/6/7 een tijdrit over 1 en 2, 1 en 4, of 2 en 4 ronden;
 • nieuwelingen en junioren een tijdrit over 1 en 2, 1 en 5, 1 en 10, 2 en 5 of 2 en 10 ronden.

De training begint voor iedereen, jeugdcategorie 1 t/m junioren om 18.15 uur.

16 september 2016

Breda Breepark Classic

Een tijdje geleden Milan Huizer ingeschreven voor de Breda Breepark Classic, een jeugdklassieker.
Breda Breepark ClassicNooit gedacht dat het rijden van een klassieker zo cool was voor de deelnemende renners.

Er stonden deze dag verschillende disciplines op het programma op en rond het Breepark waaronder de Bavelse berg cup, de Bavelse berg climb, de dikke bandenrace en de Breda Breepark classic waar twee renners van Avanti aan de start verschenen.

Er waren vier startplaatsen ten zuiden van Breda (alle categorieën startten tegelijk om één uur). Categorie 1 en 2 startren vanuit Bavel voor 8.5 km, categorie 3 en 4 startten vanuit Ulvenhout voor 16 km, categorie 5 en 6 mochten starten vanuit Galder voor 24 km en categorie 7 startte vanuit Chaam voor 31 km.

meer.....

12 september 2016 (Marcel Huizer)

MiniWegWedstrijd op eigen parcours

Het was lekker druk op en langs het parcours tijdens de MWW-wedstrijd afgelopen zondag.
Het weer werkte gelukkig mee, de picknicktafels en terrasstoelen kwamen weer goed van pas. De zelf gebakken taarten vonden weer gretig aftrek en waren ver voor het einde van de wedstrijden al uitverkocht.

Categorie 1

In categorie 1 vertegenwoordigde Olivier Westerveld Avanti. En hij had een plan voor deze thuiswedstrijd. Na drie derde en een tweede plaats was hij er op gebrand deze thuiswedstrijd te winnen.

MWW Wedstrijd categorie 1
Hiervoor moest hij 21 andere renners achter zich houden. Hij startte op de eerste rij en kon zich steeds voorin handhaven. Na vier ronden wedstrijd was er een kopgroep van acht renners die sprintten om de winst. En met een klein verschil wist Olivier die eindsprint te winnen. Missie geslaagd!

meer.....
uitslag op MyLaps.....
foto's van Arjan de Graaf.....

12 september 2016

Grote opkomst zomercompetitie

Afgelopen donderdag stonden er 23 jeugdleden aan de start van de zomercompetitie, een mooie "oefening"  voor wedstrijden buiten de deur.
ZomercompetitieEr komen nog drie wedstrijden voor het eindklassement wordt opgemaakt. Komende donderdag wordt er een koppeltijdrit gereden en op 22 en 29 september rijden we nog een "gewone"  wedstrijd.

De start is steeds om 18.15 uur, dan moet je dus eerder aanwezig zijn!

uitslag 8 september.....
klassementen: categorie 1 & 2 | categorie 3 & 4 | categorie 5, 6 & 7

11 september 2016

MWW - Swift in Leiden

MWW Leiden - categorie 5 - Jasper HogenboomDe MWW renners rijden vandaag het parcours van Swift in Leiden. Tijdens de prijsuitreiking van categorie 4 kan al ingereden worden door de categorieën 5 t/m 7.
En dat is nodig ook want de wind en spontane regenbuitjes maken de spieren snel koud.

Vandaag zijn we vertegenwoordigd met in categorie 5 Jasper Hogenboom en in categorie 6 Donja Lombaerts, Luuk Groeneveld, Sietse Kool en Luuc Kastelijn.

Jasper rijdt in categorie 5 met negen renners de 12 rondes en evenzoveel keer het welbekende klimmetje.

meer.....
foto's.....

5 september 2016 (Martin Kastelijn)

Interclub HSV de Kampioen - Spaarnwoude

Ik was in de veronderstelling dat Milan zondag in Numansdorp zou starten. Tot ik zaterdag opeens allerlei uislagen zag langskomen van Numansdorp.....
Interclub Spaarnwoude - Milan HuizerDat was dus niet helemaal goed gegaan in de planning van pappa.

Om het weekend niet helemaal zonder wedstrijdje te zitten zijn we maar richting Spaarndam gegaan voor een interclubwedstrijd bij HSV de Kampioen waar Milan Huizer samen met Sasha Hassoldt (cat 5 en 6 reden samen) en nog 26 andere renners aan de start mocht gaan staan voor een race van 10 ronden over dit 1.7 km lange parcours.

meer.....

4 september 2016

Gunstige omstandigheden bij clubkampioenschap tijdrijden

Dat het afgelopen dinsdag goed "tijdritweer" was bleek. Het lukte bijna iedereen om zijn/haar beste tijd (flink) te verbeteren.

Clubkampioenschap tijdrijden jeugd - 2016Tegen 19.00 uur stond Belle Turnhout als eerste aan de start voor een tijdrit over één ronde, de afstand die de renners uit categorie 1 & 2 zo snel mogelijk af moesten leggen in hun strijd om het clubkampioenschap tijdrijden 2016.
Damian ging voor de winst. Met een tijd van 2:47.4 haalde hij de eerste plek, met Junior op de tweede en Koen net aan op de derde plaats. Thijmen kwam daar heel dichtbij maar moest het doen met de vierde plek net naast het podium.

meer en alle uitslagen.....
foto's.....

2 september 2016

Aanmelden kan nog.....

Avanti jeugdkamp - 7 t/m 9 oktober

De organisatie van het Avanti jeugdkamp is weer in volle gang. Dit jaar vindt het kamp plaats van vrijdag 7 t/m zondag 9 oktober.

Het thema van dit jaar is Olympische Spelen. De locatie volgt...
Krijg jij ook zo'n zin om mee te gaan op kamp!? Schrijf je dan in via deze link:
http://goo.gl/forms/xxqdKpjhWqR4WbEo1

Om dit jaar weer een tof jeugdkamp te organiseren zamelen we lege (statiegeld) PET flessen in. Dus heb je nog lege statiegeld flessen? Lever deze dan in bij het PET-flessen inleverpunt in de kantine!

1 september 2016

Jeugdtour Assen 2016

Begin augustus werd Jeugdtour Assen georganiseerd voor jeugdcategorie 1 t/m 7, nieuwelingen én junioren. Voor sommige Avanti-leden was dit de eerste keer dat zij aan de start stonden van een meerdaagse wedstrijd. In Assen rijden ook altijd veel kinderen van andere nationaliteiten mee. Dit maakt het, naast al die Nederlandse renners bij elkaar, voor de renners wel heel bijzonder.

Jeugdtour Assen Jeugdtour Assen

Iedere dag is er een wedstrijd zoals een tijdrit, een criterium of een echte klassieker met begeleiding van auto's en motoren. Al met al krijg je hiermee ook nog een mooie blik op Assen en zelfs Drenthe mee!

meer.....

23 augustus 2016 (Caroline Jansen/Noemi van der Zwart)

Jeugdwielerwedstrijd de Gedempte haven

Er is de afgelopen weken goed gereden door een aantal Avanti-renners in diverse wielerweken in Assen, Lierop en Achterveld, met truien en overwinningen als bonus, Bergen op Zoom - Ilse Hoogendoorndus de diverse jeugdleden zijn goed bezig geweest de afgelopen zomervakantie, netjes gereden heren en dames!

Zondagmiddag met bar en boos weer vertrokken richting Bergen op Zoom voor de jeugdwielerwedstrijd de Gedempte haven voor Milan Huizer. We kwamen mooi op tijd aan en zagen ook Ilse Hoogendoorn al rijden. Verder zijn er hier geen Avanti-renners actief geweest vandaag.

Wat we weer niet hadden verwacht hier in de buurt is dat er toch weer twee behoorlijke stukjes vals plat in het parcours van 1500 m zaten en verder de nodige drempels en behoorlijk slecht liggende klinkers bijna de hele ronde.

meer.....

22 augustus 2016 (Marcel Huizer)

Weekje Tour de Junior Achterveld, 15-20 augustus 2016

Tour de Junior Achterveld (vlakbij Amersfoort) is een wielerweek die al 59 jaar bestaat (zie http://www.tourdejunior.nl/nl/) voor categorie 5, 6, 7 en nieuwelingen.
Volgens Marise Lagendijk (nieuweling) de leukste wielerweek van het jaar Smile, zij doet dan ook voor het 4e (en nu helaas laatste) jaar mee.

Elk jaar wisselt de Avanti bezetting. Dit jaar staan er 9 Avanti renners aan de start en op zaterdag (de cat 1-4 wedstrijd: nog 3 extra). Alle categorieën, 5/6/7 en nieuwelingen, zijn dus voorzien van Avanti rijders.
De renners verblijven met hun ouder(s) in of bij Achterveld op verschillende plekken: een B&B op de Klettersteeg (via ‘Vrienden op de Fiets’) of huisjes in Woudenberg en Scherpenzeel. En sommigen hebben hun tent/caravan opgezet op de nabijgelegen camping. Al met al leveren al die renners een gezellige drukte op in het dorpse Achterveld, waar elke inwoner met enthousiasme naar uit lijkt te kijken!

Achterveld - Thijs van Leeuwen Achterveld - Marise Lagendijk en Floortje van den Berg
Thijs die zijn tegenstanders menig keer verraste met
zijn sterke eindsprint
Marise en Floortje gaan ervoor en laten elkaar zelden
los

De meeste dagen wordt er 2x per dag gekoerst en wordt een tijdrit en een criterium/wegwedstrijd gereden, woensdag is de dag van de klassieker.

meer.....

22 augustus 2016 (Caroline Jansen)

Dinsdag 30 augustus: Clubkampioenschap tijdrijden jeugd

Vanaf 18.30 uur kan er worden ingereden door de jeugdcategorieën onder leiding van de trainers.
De eerste start is om 18.50 uur, te beginnen met categorie 1 en 2. Zij rijden één rondje.
Aansluitend starten categorie 3 en 4 voor een tijdrit over twee ronden om ca 19.15 uur.
Daarna is het de beurt aan categorie 5, 6 en 7 voor vier rondjes tegen de klok om ca 19.45 uur.
Bij de jeugd zijn geen tijdritsturen, dichte wielen enz. toegestaan.

Tussendoor zullen de prijzen uitgereikt worden aan de eerste drie renners per categorie.

Het verzet moet in overeenstemming zijn met de KNWU reglementen voor de categorie waarin de betreffende renner volgens de KNWU-regels rijdt.

21 augustus 2016

Geonius jeugdronde Schinnen

Op vakantie naar Limburg dus met Milan op zondag te gast bij TWC e Maaslandster voor de Geonius jeugdronde Schinnen, net als vorig jaar voor een echte Schinnen - Milan Huizer - tijdritklimwedstrijd.

Om 11.00 uur was er dit jaar voor categorie 5, 6 en 7 eerst een klimtijdrit over 1 km georganiseerd voor degenen die zich op tijd hadden ingeschreven terwijl de renners van categorie 1 t/m 4 eerst het criterium reden.
Milan ging voortvarend van start maar met de eindtijd viel het iets tegen, hij had uiteindelijk een 28ste tijd.

Sophia Zwaan was er ook maar die was te laat met inschrijven dus die reed alleen het criterium.

meer.....

12 juli 2016

Afsluiting voorjaarscompetitie

Op donderdag 30 juni werd alweer de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie gereden.
Leuk was dat dit jaar ook een aantal nieuwe leden meteen startte in deze clubwedstrijden. Sommigen deden zelfs mee om de prijzen!

Voorjaarscompetitie - podium categorie 1 & 2 Voorjaarscompetitie - podium cat. 3 & 4 Voorjaarscompetitie - podium categorie 5, 6 & 7

Categorie 1 & 2

1. Junior de Blois
2. Damian van der Burgh
3. Olivier Westerveld
4. Isa van Dam

klassement....

Categorie 3 & 4

1. Roos van den Berg
2. Duco van der Zwart
3. Imke van der Zwart
4. Friso de Wildt
5. Robin Habermehl

klassement.....

Categorie 5, 6 & 7

1. Thijs van Leeuwen
2. Sietse Kool
3. Sasha Hassoldt
4. Sander Wijfjes
5. Donja Lombaerts

klassement.....

foto's van de laatste wedstrijd en prijsuitreiking.....

11 juli 2016

Avanti jeugdkamp - 7 t/m 9 oktober

De organisatie van het Avanti jeugdkamp is weer in volle gang. Dit jaar vindt het kamp plaats van vrijdag 7 t/m  zondag 9 oktober.

Het thema van dit jaar is Olympische Spelen. De locatie volgt...
Krijg jij ook zo'n zin om mee te gaan op kamp!? Schrijf je dan in via deze link:
http://goo.gl/forms/xxqdKpjhWqR4WbEo1

Om dit jaar weer een tof jeugdkamp te organiseren zamelen we lege (statiegeld) PET flessen in. Dus heb je nog lege statiegeld flessen? Lever deze dan in bij het PET-flessen inleverpunt in de kantine!

9 juli 2016 (Marissa Baks)

Clubkampioenschap jeugd

Gisteravond werd het clubkampioenschap voor de jeugd gereden.
We maakten er een echte wedstrijd van, compleet met rugnummers, Clubkampioenschap 2016 - start categorie 1 & 2materiaalcontrole en - natuurlijk - microfonist Gerard Slof.

Heel veel jeugdleden stonden aan de start, van doorgewinterde wedstrijdrijders tot renners die nog maar net op de racefiets zitten en vandaag voor het eerst een startschot en een "bel voor de laatste ronde" meemaakten.
Alle renners, van de eerste tot de laatste, werden enthousiast aangemoedigd door het publiek, want het is knap als je (één van) je eerste wedstrijdje(s) rijdt, en nadat je de anderen moest laten gaan toch alleen of met z'n tweeën de hele wedstrijd in een stevig tempo uit rijdt.

meer.....
de uitslag op Mylaps.com.....

foto's van Ed van Leeuwen.....
foto's van Noëmi van der Zwart.....

29 juni 2016

Uitnodiging zomerfeest Avanti 27 augustus 2016

Op zaterdag 27 augustus a.s. viert omnivereniging Avanti weer  het jaarlijkse zomerfeest. Daarvoor nodigen we alle leden en hun partners van harte uit vanaf Zomerfeest 201617.00 uur in/bij ons clubhuis.
Er is dan volop gelegenheid om, onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes, bij te praten na de vakantie, terug te kijken op een mooie fietszomer en vooruit te kijken naar een mooi najaar! Daarom rekenen wij graag op een grote opkomst uit alle Avanti verenigingen.

Aanmelden:
Voor een goede organisatie van het feest willen we graag weten op hoeveel deelnemers we kunnen rekenen. Daarom verzoeken wij je uiterlijk zondag 21 augustus a.s. via onderstaande link door te geven dat je komt en met hoeveel personen.
 
De link: http://goo.gl/forms/TYQK7sAwj1qrMM373
 
Wij hopen op mooi weer en zien uit naar een geslaagd feest.
 
Het omni bestuur:
Frits Engelage
Marcel Baks
Marijke van Ast

27 juni 2016

Maassluis kleurt Avanti-geel!

samenvatting categorie 5 t/m 7 + nieuwelingen

Deze zondag 26 juni zijn we te gast bij RCMD de Coureur in Maassluis. Voor de wedstrijd van categorie 5 kon warm (in-)gereden worden door Donja Lombaerts, MWW Maassluis - start categorie 5Jasper Hogenboom, Luuc Kastelijn, Mitchell van Vliet en Tristan van den Berg. Deze groep is vandaag op jacht naar podiumplaatsen. En of dat gaat lukken is bij deze verzekerd!

Jasper gaat direct na de start aan kop en rijdt, in zijn categorie 5, goed voorin en weet de koers regelmatig aan te voeren.
Een drietal rondes voor het einde doet hij een ontsnappingspoging. Het peloton sprint in zijn kielzog achter hem aan en weet hem terug te halen. Jammer, wel goed geprobeerd!

meer.....
foto's.....

26 juni 2016 (Martin Kastelijn)

Rabobank Wielerronde van Volendam

Wielerronde Volendam - rondemissenVandaag de wekker vroeg gezet om Milan op tijd in Volendam te krijgen voor de wielerronde van Volendam georganiseerd door WV Beet-it Volendam.

We waren lekker op tijd dus Milan kon nog een aantal rondjes inrijden voordat er om 9.30 gestart werd voor categorie 5.
Het is een leuk rondje waar gereden werd maar het klinkergedeelte in het parcours lag er lastig bij, zeg maar vol hobbels en kuilen.

De eerste start werd afgebroken omdat er met spoed nog een auto over het parcours moest, dus na een extra rondje inrijden werd er voor een tweede keer gestart.

meer.....

25 juni 2016 (Marcel Huizer)

Veel snelle tijden bij de laatste tijdrit

Het is al weer bijna twee weken geleden dat we, op dinsdag14 juni , een tijdrit reden.
Alle tijden zijn weer op een rijtje gezet en alle bestanden zijn weer bijgewerkt.

Junior de Blois reed in zijn tijdrit over twee ronden net iets sneller dan Emma  Vreijling de vorige keer, waarmee hij het parcoursrecord over twee ronden van Emma overnam.

Alle uitslagen en tijden zijn ook altijd te vinden op/via onze uitslagenpagina.

alle tijden op een rijtje..... | clubrecords..... | gereden tijden op MyLaps.....

25 juni 2016

Expeditie JuniorExpeditie Junior

Vind je het leuk om zoveel mogelijk keer tegen een berg op te fietsen en wil je ook wel eens voor een goed doel fietsen?
Laat je dan sponsoren voor de Orange babies en fiets zoveel mogelijk keer de Zijpenberg bij Arnhem op.


Ga jij mee de berg op voor de gezonde toekomst van de weeskinderen van Orange Babies?

Op de Zijpenberg op de Posbank kun je laten zien dat je sportief bent en graag iets wil doen voor de weeskinderen in Afrika. Fiets voor jouw leeftijdsgenoten in Afrika die geen vader en moeder meer hebben, ze hebben jouw steun hard nodig.

meer.....

22 juni 2016 (Marcel Bon)

Nieuw - Omnium bij de MWW - RWC Ahoy in Rotterdam

(Samenvatting categorie 6)

De derde MWW staat in het teken van een tijdrit met een afvalkoers. Voor beide onderdelen zijn punten te verdienen die tezamen de uitslag vormen.
In de middag werden de wedstrijden voor categorie 5-7 verreden, waarin slechts in categorie 6 onze renners Donja Lombaerts, Sietse Kool en Luuc Kastelijn MWW Rotterdam - cat. 6 - kopgroep van 4 rennersuitkomen.

Iedereen had een goed gevoel over zijn of haar tijdrit. Helaas werd niet bekend gemaakt wat ieders tijdrit opgeleverd had. Dus met een beetje een onzeker gevoel stapte iedereen weer op de fiets voor de afvalkoers. (Of was het toch een puntenkoers... Volgens de site mmw was dit een afvalkoers.)
In de eerste ronde proberen onze drie weg te komen. Met dit tempo worden er al een aantal renners afgereden. Voor het peloton verlopen de start\finish overgangen nog zonder sprint. Echter de snelheid is wel hoog.
Veelvuldig probeert Sietse weg te komen om dan samen met Luuc door te trekken.

meer.....
foto's.....

20 juni 2016 (Martin Kastelijn)

Jeugdomnium van Hoogerheide

Met Milan Huizer afgelopen zondag op tijd vertrokken naar Hoogerheide voor de jeugdomnium van Hoogerheide, georganiseeerd door RSC de Zuidwesthoek.

Hoogerheide - tijdrit Milan HuizerIk had niet goed gekeken en ging er vanuit dat Milan gewoon een race ging rijden maar we kwamen er in Hoogerheide tijdens het wachten achter dat er eerst een tijdrit werd gereden na de pauze door categorie 5/6/7 en na deze tijdrit werd er een criterium gereden op hetzelfde parcours van 1.6 km lang.
Het was een supermooi parcours met eigenlijk maar twee echte bochten over twee grote rotondes maar wel met een mooie snelle afdaling en een klim over een grote brede weg en het andere stuk dat ging over een klinkerweg (winkelstraat).

Na de pauze werd categorie 5 opgesteld voor de tijdrit bij een tentje net na de finish waar motorrijders stonden te wachten om voor elke renner uit te rijden tijdens de tijdrit.

meer.....

20 juni 2016 (Marcel Huizer)

Dinsdag 28 juni: clubkampioenschap voor de jeugd

Dinsdag 28 juni a.s. wordt het clubkampioenschap voor de jeugd verreden.

 • 18.45 uur: categorie 1 & 2
 • 19.05 uur: categorie 3 & 4
 • 19.30 uur: categorie 5, 6 & 7

NB: iedereen rijdt deze wedstrijd in de categorie waarin hij/zij op grond van zijn geboortedatum hoort te rijden en de verzetten moeten voldoen aan de KNWU-regels, bij twijfel kun je dat van tevoren laten controleren.

Vanaf 18.15 uur is het parcours afgesloten om in te rijden en kunnen de rugnummers in het clubhuis worden afgehaald.

20 juni 2016

 

(Na)bestellen Avanti capuchontruien

AvantitruiBinnenkort is er weer een mogelijkheid om de bekende roze capuchontruien van de Avanti ladies te bestellen. Voor sommigen van jullie is de huidige trui misschien alweer aan de kleine kant.
Dit keer ook voor de jongens de mogelijkheid voor trui te bestellen, in het zwart met het Avanti logo erop

Dinsdagavond zorgt Luciën voor pasmodellen. De kosten van een trui bedragen ongeveer € 25,-.

19 juni 2016 (Noëmi van der Zwart)

Rabobank Sponsorfietstocht, zondag 26 juni

Op zondag 26 juni wordt weer de - inmiddels bekende - Rabobank Sponsorfietstocht georganiseerd. Met het fietsen van een tocht kunnen jullie een sponsorbijdrage van de Rabobank voor de vereniging verdienen.
Rabobank SponsorfietstochtDeelname is gratis en iedereen mag meedoen (ook niet-leden)!
Er kan tussen 9.00 en 13.30 uur worden gestart voor een tocht van 20 km (levert € 3,00 op), 40 km (€ 6,00), 60 km (€ 9,00) en 100 km (€ 12,00).
De opbrengst van deze tocht zal worden gebruikt voor jeugdactiviteiten bij WV Avanti.

WV Avanti heeft als deelnemersnummer 148.

Dit jaar kan er weer gestart worden vanaf ons clubhuis, maar er zijn nog meer plaatsen in de regio van waaraf gefietst kan worden.

veel meer informatie.....

13 juni 2016

Lage Zwaluwe - cat 3 - podiumGoed gereden in Lage Zwaluwe

Voor Avanti kwamen dit weekend in Lage Zwaluwe Duco, Imke, Milan en Elian aan de start.

Een stratenparcours over 1,5 km. 's Morgens regende het hard, gelukkig trok de regen snel weg en stond Duco droog aan de start.
Hij reed in het begin van de wedstrijd goed mee voorin en na een superstrakke sprint moest hij alleen Julia Lindhout voor laten gaan. Het scheelde maar 0,006 seconden.

meer.....

12 juni 2016 (Noëmi van der Zwart)

Nieuwe jeugdracefietsen

Onlangs zijn er door de jeugdafdeling van onze club een drietal jeugdracefietsen aangeschaft in samenwerking met Klaas van Uden van Procorsa
Het gaat om fietsen van het nieuwe Engels merk Frog Bikes.
Dit merk richt zich op betaalbare lichtgewicht fietsen voor kinderen tot ca 14 jaar.
Ook de onderdelen zijn gekozen met het oog op de kindermaten. Zo zitten er korte Frogg Bikecranks op, een niet te breed stuur en een makkelijk te bedienen schakelmechanisme van het merk Microshift.

De fietsen zijn leverbaar met 20, 24 en 26 inch wielen. Er zijn vakantiefietsen, race-/crossfietsen en zelfs baanfietsen te krijgen.
Met de fietsen van Avanti kan in de winter zelfs ook nog meegedaan worden aan cyclocross/veldrijwedstrijden en -trainingen omdat er ook crossbanden om kunnen en crossremmen op zitten.

We hebben gekozen voor de racefietsen met 26 inch wielen, deze zijn geschikt voor kinderen met een minimale  binnenbeenlengte van ca 70 cm.
De fietsen zijn bedoeld voor nieuwe jeugdleden die ook wedstrijden bij Avanti en andere verenigingen gaan rijden.
De eerste fiets ging naar het kersverse lid Junior de Blois.

Voor meer info: Marcel Bon.

12 juni 2016

MiniWegWedstrijd in Lisse (categorie 1 t/m 4)

Zaterdag 11 juni werd de tweede miniwegwedstrijd verreden op het parcours van RTV de Bollenstreek in Lisse.

MWW Lisse - Isa van DamVoor Isa van Dam was het de eerste keer dat zij een wedstrijd mee reed. Ook Damian en Emma stonden in categorie 2 aan de start.
Er werd vanaf het begin lekker doorgereden door de renners. Damian reed goed mee in het peloton en eindigde als vierde.
Emma reed ook een prima koers, maar moest halverwege de wedstrijd toch het peloton laten gaan. Voor Isa was het de eerste keer dat zij mee reed. Ze kon in de eerste ronde zelfs het peloton bijhouden en hield op de eindstreep nog twee andere renners achter zich. Prima gedaan!

meer.....

11 juni 2016 (Noemi van der Zwart)

Jeugdtraining

Vanavond werd er getraind op fietshouding en -beheersing.

jeugdtraining

klik hier voor een filmpje.....

7 juni 2016 (Martin Kastelijn)

Training categorie 5, 6 en 7 = avond-laura

Morgen (7 juni) bestaat de training voor de renners van categorie 5, 6 en 7 uit het (mee)rijden met de avond-Laura onder begeleiding van de trainers. Ook ouders zijn welkom.
Je wordt verwacht bij het speeltuinrestaurant in Avifauna (Hoorn 65) waar we om 18:15u vertrekken!!
Na de tocht rijden we naar het Avanti-clubhuis en kun je nog verder met de training :-)

Om 19:30u start gewoon de training op het parcours!
Natuurlijk mag je zelf ook vanavond, woensdag en donderdag meedoen, want het is een 4-daagse!! http://www.laura-alphen.nl/avond-laura

6 juni 2016 (Rob Lagendijk)

Wedstrijdschema NK jeugdwielrennen bekend

De organisatie heeft het wedstrijdprogramma voor het NK jeugdwielrennen zaterdag a.s. online gezet.

De starttijden van onze Avanti-renners:

naam: categorie: starttijd:
Duco van der Zwart categorie 3 - jongens 9.00 uur
Ilse Hoogendoorn categorie 5 - meisjes 12.25 uur
Sophia Zwaan
Thijs van Leeuwen categorie 6 - jongens 13.20 uur
Sasha Hassoldt categorie 6 - meisjes 14.15 uur
Elian Lagendijk categorie 7 - jongens 15.20 uur

hele wedstrijdschema.....

31 mei 2016

Kleeberg Challenge

Zaterdagochtend samen met Milan Huizer om 6.00 uur vertrokken richting Limburg om daar een echte klimwedstrijd te gaan rijden. We waren te gast in Mechelen waar Start categorie 5 - Kleeberg Challengede Bike Unit.nl Kleeberg Challenge werd georganiseerd door stichting KCC (Kleeberg Cycling Classic).
Uiteraard was de Kleeberg zelf het décor voor vandaag voor alle wedstrijden die werden gereden met de start en finish halverwege op deze klim.

Het rondje zelf was 2,6 kilometer waarvan de Kleeberg klim 1 kilometer was met een lastige bocht onderaan de afdaling. Het is een heel mooi rondje wat iets lastiger was geworden door het noodweer in Limburg de nacht ervoor met wat modder hier en daar op het parcours.

meer.....

29 mei 2016 (Marcel Huizer)

Voorjaarscompetitie - donderdagavond

VoorjaarscompetitieDonderdag is al weer de vierde wedstrijd van de voorjaarscompetitie gereden.
De eerste twee waren "gewone". De derde en vierde wedstrijd vormden samen een etappe-wedstrijd met twee etappes waarvan het eindklassement mee telde voor de competitie.
Er begint al wat tekening in het klassement te komen, maar met nog vijf wedstrijden te gaan (op 9 juni een "coopertest", op 23 juni een koppeltijdriten verder "gewone" wedstrijden) kan er nog van alles gebeuren.

Op 30 juni wordt de laatste wedstrijd wedstrijd van deze competitie gereden en het klassement opgemaakt.
Aansluitend starten we op donderdag 7 juli met de zomer/najaarscompetitie.
Alle jeugdleden mogen hieraan deelnemen, start elke donderdag om 18.15 uur.

uitslagen: wedstrijd 1 | wedstrijd 2 | wedstrijd 3 | wedstijd 4 | eindstand etappekoers | klassement cat. 1 & 2 | klassement cat. 3 & 4 | klassement cat. 5, 6 & 7

meer over de donderdagavondcompetitie.....

27 mei 2015

Avanti-jeugd-renners naar het NK

De laatste selectiewedstrijden voor het NK zijn gereden. De renners van WV Avanti die mee mogen doen zijn bij de jongens: in categorie 3 Duco van der Zwart, in categorie 6 Thijs van Leeuwen, in categorie 7 Elian Lagendijk; en bij de meisjes: in categorie 5 Ilse Hoogendoorn en Sophia Zwaan en in categorie 6 Sasha Hassoldt.

Het NK wordt op zaterdag 4 juni gereden in Reeuwijk, vlakbij, dus de renners hebben afgelopen dinsdag tijdens de training het parcours van dichtbij bekeken.

alles over het NK op: www.nkjeugd2016.nl

26 mei 2016

Afwijkende trainingstijd categorie 5, 6 en 7 morgen

De "late training" voor de jeugdcategorieën 5, 6 en 7 start morgen, dinsdag 24 mei om 19.00 uur vanaf het clubhuis.
Er wordt een duurtraining gedaan waarbij ook het NK-parcours in Reeuwijk wordt verkend. Rond 20.30 uur zijn de renners terug bij het clubhuis.
De duurtraining om 18.15 uur en de training op het parcours om 19.30 uur vervallen.

Renners die niet mee willen/kunnen, kunnen om 18.30 uur aansluiten bij de training van categorie 1 tot 4.

23 mei 2016

MWW-wedstrijden 2016

Op zondag 5 juni wordt de eerste MiniWegWedstrijd van 2015 gereden bij HSK Trias in Den Haag.
MWW-logoMiniWegWedstrijden zijn interclub-wedstrijden, bedoeld voor jeugdleden van een Zuid-Hollandse wielervereniging met weinig of geen wedstrijdervaring of die het peloton in een KNWU-wedstrijd (nog) niet bij kunnen houden.
Dit jaar mogen ook eerste-jaars nieuwelingen(-meisjes) deelnemen. Zij rijden de wedstrijd samen met jeugdcategorie 7.
Deze wedstrijden worden afwisselend op clubparcoursen in Zuid-Holland gereden.

Aanmelden moet ! 
Als je aan één of meer van deze wedstrijden mee wil doen moet je je éénmalig aanmelden bij jeugd@wvavanti.nl, zodat we deelnemerslijsten kunnen maken voor de organiserende verenigingen.

meer.....

22 mei 2016

Dinsdag 31 mei: ouder-info-avond 2016

Op dinsdag 31 mei 2016 is er een ouder-info-avond voor ouders van (nieuwe) jeugdleden van WV Avanti.
De info-avond zal plaatsvinden tijdens de training van de kinderen van 18:30 tot 19:30 uur.
Tijdens de info-avond zal de jeugdcommissie een ieder op de hoogte proberen te stellen van de activiteiten van WV Avanti.
Het is uiteraard ook mogelijk om zelf vragen te stellen. Deze avond is bedoeld voor alle ouders, zowel ouders van nieuwe leden als van leden die al wat langer lid zijn.

22 mei 2016

Foto's van de training afgelopen dinsdag

jeugdtraining

Noemi maakte foto's tijdens de training van afgelopen dinsdag, klik hier.....

19 mei 2016

Klimtraining op de Utrechtse Heuvelrug

Deze zaterdag eens wat anders als de normale duurtraining bij WV Avanti vandaan voor de jeugd, namelijk een klimrit met een beetje duurtraining in de buurt van Woudenberg.
klimtrainingDe renners die zich hadden opgegeven hadden zich tegen 8.30 uur bijna allemaal gemeld op de parkeerplaats bij Avanti, op Friso na want die lag helaas met dikke koorts op bed.

De deelnemers van vandaag kwamen uit categorie 2 t/m de junioren-heren; Emma Vreijling, Damian van der Burgh, Robin Habermehl, Duco van der Zwart, Imke van der Zwart, Roos van den Berg, Stein Bocxe, Milan Huizer, Sasha Hassoldt, Donja Lombaerts, Koen Meijer, Thijs van Leeuwen, Elian Lagendijk, Marise Lagendijk, Lauraine Wijnhorst, Lorraine Röge, Floortje van den Berg, Jay Demoet, Jesse Lagendijk en Pieter van den Berg.
Na het inladen van de fietsen en het verdelen van de renners over de auto’s werd er vertrokken richting het beginpunt van de rit die voor het grootste gedeelte op naam staat van Rob Lagendijk deze keer.

meer.....
filmpje.....
foto's.....

15 mei 2016 (Marcel Huizer)

Tour de Himmelfart 2016

Dit jaar viel Tour de Himmelfart in Denemarken middenin de meivakantie. Op 1 mei vertrokken we met een aantal renners van Avanti en enkele enthousiaste ouders richting Odder.

Aan de start voor Avanti stonden Duco, Roos, Imke, Donja, Elian, Marise en Floortje.

Tour de Himmelfart Tour de Himmelfart Tour de Himmelfart

De eerste dagen werden goed gebruikt om uit te rusten en de omgeving te verkennen. Ook was er tijd voor veel gezelligheid en werd het strand bezocht vlakbij huis.

meer.....

13 mei 2016 (Noemi van der Zwart)

Veel PRs tijdens tijdrit

Aan de gereden tijden te zien waren de omstandigheden tijdens de tijdrit afgelopen dinsdag vrij gunstig. Met name bij de jongste groep regende het PRs.
Tijdrit - Jay DemoetEmma Vreijling slaagde er zelfs in het parcoursrecord over twee ronden in categorie 2 over te nemen. Daarmee staat het nu op 5:47,829 min.

Bij de senioren viel de deelname wat tegen. Wel reed Johan Boerefijn met gemiddeld ruim 44 km/u naar een tijd van 20:17,427 min. over 10 ronden.

Van deze tijdrit heeft een amateurfotograaf (Hans ter Hoek) foto’s gemaakt. Deze foto’s zijn terug te vinden via de volgende link: http://myalbum.com/album/HaIZit25Ap9P. Op deze site staan alle foto’s die gemaakt zijn. De foto’s staan echter in een lage resolutie. Mocht je interesse hebben in de foto in een hogere resolutie stuur dan een mail naar met je naam en welke foto je wil hebben, dan kan Gregor deze opvragen bij de fotograaf.

alle tijden op een rijtje..... | clubrecords..... | gereden tijden op MyLaps..... | foto's.....

13 mei 2016

Laatste wedstrijd SwABo-competitie

Zondag 8 mei, moederdag en de laatste wedstrijd-dag van de SwABo competetie 2016!
Deelname vandaag is verplicht, indien je als renner in het eindklassement mee wilt doen, tenminste. En voor sommigen ook de laatste keer om aan de minimale vier verplichte wedstrijddagen te kunnen voldoen.
SwABocompetitie - categorie 1 - 4De finale wedstrijd wordt verreden op het parcours van LRTV Swift met het bekende klimmetje, waarop menig renner zijn/haar concurrentie probeert te kloppen.

De zon straalt aan een strak blauwe lucht. Dit is een groot verschil met drie weken geleden toen de hagel en koude regen hier in Leiden tijdens de wedstrijden naar beneden kwam.
Nu staan de renners van categorie 1 & 2 en 3 & 4 stralend aan de start.
Wie gaat vandaag de wedstrijd maken en wie mag met een beker naar huis?!

meer.....
eindklassement.....
foto's categorie 1-4.....
foto's categorie 5-7.....

12 mei 2016 (Martin Kastelijn)

Op naar de Marianne Vos Classic

Vanmorgen op tijd van huis vertrokken om categorie 6 nog te zien rijden, want daar stonden twee Avanti-renners aan de start namelijk Sietse Kool en Thijs van Leeuwen.
Wijk en Aalburg - Thijs van LeeuwenDe jongens gingen van start voor 12 ronden door het dorp van Marianne Vos: Wijk en Aalburg.
Thijs en Sietse reden lekker mee in het peloton wat aardig doorreed en daardoor tijdens de race steeds kleiner werd en we hebben Sietse ook nog een keer kopwerk zien verrichten toen het peloton langs kwam.

meer.....

7 mei 2016 (Marcel Huizer)

Vijfde wedstrijd SwABo-jeugdcompetitie

Zondag 1 mei werd de vijfde wedstrijd van de SwABo-jeugdcompetitie gereden op ons parcours.
Hoewel het vakantie was en we een aantal "vaste" renners misten stonden er toch 30 renners aan de start verdeeld over de vier categorieën. Het weer werkte gelukkig goed mee na de herfst van afgelopen week en de meeste renners startten in korte broek.

SwABocompetitie - categorie 1 & 2In categorie 1 & 2 startten drie renners. Daniël Weeder (LRTV Swift) moest het opnemen tegen twee meiden, Mara Vergeer (RTV de Bollenstreek) en "onze" Emma Vreijling.
Emma ging meteen op de pedalen staan, maar ook Daniël schuwde het kopwerk zeker niet en hield het tempo er goed in. Na vijf ronden wist Emma na een lange sprint de wedstrijd te winnen. Mara eindigde als tweede en Daniël werd derde.

meer.....
uitslag.....

tussenstand.....
foto's van Martin Kastelijn.....

3 mei 2016

SwABo RTV Bollenstreek Lisse

Zondag 24 april is iedereen gestart in een stralende zon op het parcours van RTV de Bollenstreek in Lisse. Helaas voor de renners was ook regen, hagel en natte Start categorie 1 - 4sneeuw geen uitzondering tijdens elke wedstrijd.

Voor categorie 1 & 2 waren vier renners in de race en allemaal komen ze in aanmerking voor plaats in het algemeen klassement. Tenminste als ze de laatste wedstrijd in Leiden ook meerijden. Daar is immers de prijsuitreiking. Vandaag geen Avanti jeugdlid bij deze wedstrijd.

De groep van categorie 3 & 4 is groter. Onder de negen rensters/-ners wordt uitgemaakt wie vandaag met de eer naar huis mag.
De vier in het modern Avanti-geel gestoken renners (Friso de Wildt, Stein Bocxe, Robin Habermehl en Duco van der Zwart) maakten er een leuke wedstrijd van.

meer.....
uitslag van vandaag.....
klassement.....
foto's......

28 april 2016 (Martin Kastelijn)

KNWU-wedstrijd op ons eigen parcours

materiaalcontroleZondag 17 april was het weer aan ons om een KNWU-wedstrijd te organiseren. In deze wedstrijd konden jeugdrenners uit Zuid-Holland ook punten scoren voor de NK-selectie. Dat betekende dat we verzekerd waren van een goede opkomst. Bijna alle licentiehouders uit ons district stonden aan de start.

Vaak is de wind de scherprechter op ons parcours. Vandaag stond de wind echter zo dat de renners de ene helft pal voor de wind en de andere pal tegen wind hadden. Dat betekende dat het heel moeilijk was om weg te rijden en weg te blijven. In de meeste wedstrijden bleef het peloton tot het eind bij elkaar.

meer.....
foto's van Fotokoos.....
foto's van Ed van Leeuwen.....
foto's van Julia Zwaan.....

27 april 2016

SwABo 17 april 2016 - Swift Leiden

Het is een zonnige ochtend in Leiden, de baan ziet er droog uit en is goed geveegd, dankzij de vrijwilligers. Een koude hagel- en regenbui vlak voor het eerste startschot zorgt voor veel opspattend water tijdens de wedstrijden. Een enkele renner heeft een korte broek aan, het meerendeel rijdt lang. Dat blijkt een goede keuze, want ook met het zonnetje werd de 15 graden niet gehaald.

SwABo jeugdcompetitieOp naar de eerste wedstrijd die werd verreden door de categorieën 1 & 2 en 3 & 4 en aangemoedigd door categorie 5 & 6.
Voor WV Avanti reed Emma Vreijling vooraan mee in het 1& 2-peloton. Dat bestond uit een groepje renners/-sters die elkaar gevonden hadden op het natte parcours. Met het uitkomen van de laatste bocht nam Emma het voortouw, maar op de streep was het Ryan van der Leek (RTV de Bollenstreek) die met miniem verschil de ritzege wist te pakken.

meer.....
tussenstand.....
foto's.....

18 april 2016 (Martin Kastelijn)

Klimrit voor de jeugd

klimritNaar aanleiding van de klimrit die we vorig jaar gedaan hebben met een aantal jeugdleden die KNWU wedstrijden deden/doen en een vraag van Marcel Bon om het een volgende keer op de site te zetten is dit bij deze een stukje om te kijken of er weer interesse is voor zo’n rit.

De bedoeling is om op zaterdag 14 mei richting de Utrechtse Heuvelrug te gaan en daar een mooi rondje te rijden met wat mooie klimmetjes om de jeugd te laten proeven aan het wat betere klimwerk want de COL DU N11, de hefbrug en de klim rond de haven zijn nu niet echt spannend te noemen bij ons in de buurt!

meer.....

13 april 2016 (Marcel Huizer)

Zondag 17 april jeugdwedstrijden bij WV Avanti

Zondag 17 april zullen er op het parcours van WV Avanti wedstrijden gereden worden voor jeugdrenners categorie 1 t/m 7 en voor nieuwelingen-meisjes en junioren-vrouwen.
Deelnemen kan alleen met een KNWU-licentie.

Het programma:

10.00 uur     jeugd categorie 1
10.20 uur     jeugd categorie 2
10.45 uur     jeugd categorie 3
11.15 uur     jeugd categorie 4
12.30 uur     jeugd categorie 5
13.10 uur     jeugd categorie 6
13.50 uur     jeugd categorie 7
15.00 uur     nieuwelingen-meisjes
15.00 uur     junioren-vrouwen
13 april 2016

Eerste tijdrit van 2016 gereden

Afgelopen dinsdag was het weer de tweede dinsdag van de maand. Dat betekende Tijdritdat we ons opmaakten voor de eerste tijdrit van dit jaar.

De omstandigheden leken ideaal, maar we waren nog niet gestart of we zagen een flits met wat gerommel in de verte. Uiteindelijk zette de bui pas door toen iedereen gefinisht was. Alle renners hebben dus droog hun tijdrit kunnen rijden.

alle gereden tijden.....
uitslagen op mylaps.....

14 april 2016

Tweede wedstrijd SwABo competitie gereden

Op zondag 10 april 2016 was het de beurt aan Avanti om de SwABo Jeugdwedstrijd te organiseren.
swabocompetitie - start categorie 1 & 2Het weer zat bijzonder mee vandaag. Naast het feit dat het zonnetje lekker zijn best deed, was het ook de wind die het vandaag eens liet afweten. Het parcours van Avanti staat bij onze andere SwABo verenigingen bekend als het parcours waar je altijd tegen de wind moet vechten, maar op deze 10e april bleek dit niet het geval.

categorie 1 & 2
Bij de allerjongste jeugd waren er zes renners aan de start. Dit was een verdubbeling van het aantal dat de week ervoor in Lisse aan de start stond.
Namens Avanti maakten Emma Vreijling en Koen Bocxe hun opwachting.

meer.....
foto's van Jeroen Hogenboom.....
uitslag van vandaag.....
voorlopige tussenstand.....

10 april 2016 (Gregor van der Zwart)

Eerste wedstrijd SwABocompetitie gereden

start SwABocompetitie cat 3 & 4 Swabocompetitie - Sietse

Afgelopen zondag werd op het parcours van RTV de Bollenstreek in Lisse de eerste wedstrijd van de SwABocompetitie gereden.
In categorie 3 & 4 reed Friso de wedstrijd in het peloton uit. Ook Robin kan zeker tevreden terug kijken op zijn eerste wedstrijd buiten de deur dit seizoen. Na een wat mindere start wist hij toch nog wat renners die sneller weg waren terug te halen.

In de wedstrijd van categorie 5 & 6 verraste Luuc vriend en vijand door de eindsprint te winnen, waarmee zijn eerste 25 punten binnen zijn.

Volgende afspraak is zondag a.s. om 11.30 uur op ons eigen parcours. We hopen op een groot aantal Avanti-deelnemers dan.

uitslag zondag 3 april.....

8 april 2016

Logo NK jeugdwielrennen 2016Selectie NK jeugdwielrennen 2016

Om deel te nemen aan het NK jeugdwielrennen - dit jaar op zaterdag 4 juni in Reeuwijk - moeten jullie je weer in het district kwalificeren.

Afgelopen zaterdag was al de eerste kwalificatie-wedstrijd in Gouda en komend weekend telt de uitslag in Spijkenisse mee.

alles over de selectieprocedure in ons district.....
meer over het NK jeugdwielrennen 2016.....
aantal deelnemers per district.....

5 april 2016

Een initiatief van Caroline en Mathilda, moeders van Elian en Roos, misschien ook leuk voor andere (wielren)moeders.....

De SportVrouw gaat nu ook sneller fietsen:

Racefietsen start op 7 april bij Avanti

SportvrouwAlphen aan den Rijn - 24 maart 2016; Twee enthousiaste dames, Caroline Jansen en Mathilda Molenaar, starten een dames racefiets groep bij De SportVrouw in samenwerking met wielervereniging Avanti. Elke donderdagavond verzamelt de groep om 19:00 uur bij clubhuis en parcours aan de Amerikalaan.

“Mathilda en ik racefietsen zelf al jaren bij Avanti en met veel plezier,” vertelt Caroline Jansen. “Vorig jaar hadden we al een leuke groep dames aan ons weten te binden voor het racefietsen de polder in. Eigenlijk was dat al zoals De SportVrouw dat doet;

meer.....

25 maart 2016

SwABo-jeugdcompetitie

Net als voorgaande jaren organiseren we weer in april en mei (voordat de Mini-Weg-Wedstrijden beginnen) de SwABo-jeugdcompetitie. De eerste wedstrijd wordt gereden op zondag 3 april bij RTV de Bollenstreek in Lisse (start 11.30 uur).

SwABo-jeugd-competitieDe wedstrijden van de SwABo-jeugdcompetitie zijn bedoeld voor jeugdleden van LRTV Swift, WV Avanti en RTV de Bollenstreek die die dag geen landelijke wedstrijd rijden.
Er wordt afwisselend op de parcoursen van de drie organiserende verenigingen gereden.
Voor deelname aan deze wedstrijden is een basislidmaatschap genoeg - alle leden kunnen dus meedoen.
Alle drie de verenigingen gebruiken MyLaps voor het opmaken van de uitslag, als je geen eigen transponder hebt kun je er één van de vereniging gebruiken.

meer.....

23 maart 2016

Duco en Pim doen mee aan baanclinic

Op zaterdagochtend 19 maart hebben Duco en Pim een clinic baanwielrennen gevolgd in het Velodrome in Amsterdam.
De clinic werd vanuit de KNWU voor de jeugd georganiseerd om kennis te kunnen maken met deze vorm van fietsen.

baanclinic - Duco van der Zwart en Pim KnoesterOm half 10 waren de heren netjes op tijd aanwezig en werden de fietsen uitgedeeld.
Nadat de pedalen gemonteerd waren mocht er ingereden worden op het middenterrein.
Vervolgens werden de belangrijkste regels uitgelegd en mochten 20 kinderen van de eerste groep de baan betreden.
De groep werd in tweeën gesplitst en er werd gestart met het rijden op de safety zone.

meer.....

19 maart 2016 (Noemi van der Zwart)

Tweede wedstrijd Rijn en Bollenstreekcompetitie

Afgelopen zondag werd de tweede wedstrijd van de Rijn en Bollenstreekcompetitie gereden op het parcours van LRTV Swift.
Paul Fredrikze maakte een filmpje van de wedstrijd van categorie 5, 6 & 7:

officieus klassement tot nu toe.....

De derde en laatste wedstrijd wordt zondag 20 maart a.s. gereden op het parcours van RTV de Bollenstreek. Na afloop is de prijsuitreiking.

17 maart 2016

Omdat er maar heel weinig belangstelling was

voor de ouderavond vanavond

hebben we besloten deze niet door te laten gaan

15 maart 2016 (jeugdcommissie)

Dinsdag 15 maart, 19.30 uur: Ouderavond - De rol van de ouder in de sport

Dat trainers en coaches invloed hebben op de sporter is algemeen bekend. En natuurlijk weten we dat ouders ook een grote invloed hebben op de sportieve ontwikkelingen van hun zoon of dochter.
Maar hoe kunt u als ouder er nu voor zorgen dat u de sportieve ontwikkelingen zo goed mogelijk stimuleert? Hoe kunt u sportieve prestaties laten ontstaan zonder dat dit ten koste gaat van het plezier?
Kortom: wat is uw rol als ouder en hoe kunt u deze het beste uitvoeren?
Op deze vragen geven we een antwoord tijdens deze avond, waarbij we op een praktische manier de sportpsychologie induiken.

Natuurlijk wordt deze avond ook het nieuwe wielerseizoen van WV Avanti toegelicht en is er ruimte om uw vragen te stellen over trainingen, wedstrijden, begeleiding en de vereniging.

Wij hopen u dinsdagavond 15 maart (19.30 u) te zien in het clubhuis van WV Avanti. Ook de kinderen zelf zijn, mochten ze dat willen, van harte uitgenodigd.

Wij willen graag weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Wilt u daarom uiterlijk zaterdagavond (per mail aan jeugd@wvavanti.nl) laten horen of u wel of niet aanwezig zult zijn komende dinsdag.

10 maart 2016

Filmpje van de Rijn en Bollenstreekcompetitie

Wie is die man met dat grote fototoestel.....
Die was hier al vaker, maakte foto's van de wintercompetitie en ook het filmpje van de koppelcross is van zijn hand.
Gisteren monteerde Arjan de Graaf ook de beelden van de jeugdwedstrijd tot een filmpje:

7 maart 2016 (Arjan de Graaf)

Eerste wedstrijd Rijn en Bollenstreekcompetitie 2016

Het winterseizoen en het crossen en mountainbiken zitten er weer op voor een aantal renners.
Vandaag hadden de renners de kans om het wegseizoen aan te vatten op het eigen Rijn en Bollenstreekcompetitie - cat. 1-2 - finish Maurits Buiterparcours van Avanti tijdens de eerste wedstrijd van de Rijn en Bollenstreekcompetitie.

Om 11.00 uur stonden de renners van categorie 1 en 2 aan de start, maar daar reden geen Avantileden tussen. Deze wedstrijd werd gewonnen door Maurits Buiter (LRTV Swift).

Hierna mocht categorie 3/4 naar de start voor hun race over acht ronden. Voor Avanti stonden Friso de Wildt, Duco van der Zwart en Roos van den Berg aan de start met nog zes anderen.

meer.....
foto's van Ed van Leeuwen.....

6 maart 2016 (Marcel Huizer)

Gezellige drukte bij ondertekening nieuwe sponsorcontracten

Gisteravond gaven veel leden gehoor aan de uitnodiging hun bestelde clubkleding af te komen halen en aanwezig te zijn bij het tekenen van de nieuwe sponsorcontracten met Vlasman en P. Vos, waarmee deze bedrijven zich (weer) voor vijf jaar aan onze vereniging verbinden.
Een bijzonder woord van dank aan de heren Richard Vlasman en Jan Piet Vos is hier dan ook zeker op zijn plaats. Met hun vertrouwen in de verengingen en de financiële steun van hun bedrijven is de opleiding van onze wielrenners/-sters de komende jaren gewaarborgd en kunnen zij op lokaal, regionaal, nationaal en internationaal niveau onder begeleiding van onze vakbekwame kaderleden hun wedstrijden blijven rijden.

Aansluitend werden foto's gemaakt en Wim Kroone zorgde voor een stukje in het AD van vanmorgen.
We kijken met vertrouwen uit naar het nieuwe wegseizoen.

Het bestuur wenst iedereen binnen WV Avanti een fijne periode toe en laat de benen vanaf nu maar weer spreken!!!!!!!

uitreiking clubkleding 2016         AD 24 februari 2016
meer foto's van Arjan de Graaf.....         vergroting.....

24 februari 2016 (Hans van Klaveren)

Ook een keertje baanwielrennen?

baanwielrennenDat kan op zaterdag 19 maart op de baan in Amsterdam.
Voor alle jeugdrenners met en zonder ervaring verzorgen de districten Noord-Holland, Zuid-Holland en Midden een baanclinic waarbij iedereen op zijn eigen niveau op de baan kan fietsen.
Aanmelden kan op jeugd@wvavanti.nl.

meer en uitnodiging....

19 februari 2016

Dinsdag 23 februari 19.30 uur

Afhalen kleding - ondertekening nieuwe sponsorcontracten

Op dinsdag 23 februari 2016 zal vanaf 19:30 uur de nieuwe clubkleding worden uitgereikt aan de leden die deze hebben besteld tijdens de bestelmomenten.

nieuw clubshirtOp deze avond zullen ook de nieuwe contracten met de sponsoren worden getekend.
Na het tekenen van de contracten zullen er foto's worden gemaakt met de leden in de nieuwe kleding en de sponsoren.
We rekenen daarom op een enorm grote opkomst van alle leden!

Zoals jullie eerder op de website hebben kunnen lezen worden de contracten getekend voor de komende vijf jaar met Vlasman als hoofdsponsor en P. Vos als co-sponsor.
Uiteraard danken wij de twee sponsoren alvast voor hun bijdrage.

Tot dinsdag 23 februari!!

18 februari 2016 (bestuur)

Rijn en Bollenstreekcompetitie op 6, 13 en 20 maart

De Rijn- en Bollenstreekcompetitie is een competitie over drie (interclub)wedstrijden.
Rijn en BollenstreekcompetitieDeelnemende verenigingen zijn:

 • LRTV Swift uit Leiden
 • WV Avanti uit Alphen aan den Rijn en
 • RTV de Bollenstreek uit Lisse

De wedstrijden worden afwisselend verreden op de clubparcoursen van de drie organiserende verenigingen op drie zondagochtenden.
Na de laatste wedstrijd volgt de prijsuitreiking.
Voor de jeugd zijn drie (ere)prijzen per categorie te verdienen.

Deelname staat open voor alle jeugdleden van de organiserende verenigingen met een basislidmaatschap - alle Avanti-jeugdleden kunnen dus mee doen, zij zijn allemaal bij de KNWU aangemeld voor het basislidmaatschap.
Deelname is - bij de jeugd - gratis.

meer.....

12 februari 2016

Donderdag 11 februari: laatste keer spinnen

Donderdag a.s., 11 februari, wordt er voor de laatste keer dit seizoen gespind.

8 februari 2016

Laatste MCC-wedstrijd van dit seizoen

Voor de laatste MCC op zaterdag de 30e januari, met flinke regen, te gast GRTC Excelsior in Gouda. Met een mooi vooruitzicht want alle kids krijgen een beker naar huis Smile

MCC Gouda - Robin HabermehlPetje heel hoog af voor alle renners die afgezakt waren naar Gouda voor de laatste wedstrijd van het winterseizoen. We dachten dat Rijswijk vorige week zwaar was…nou, het kon nog gekker bleek vandaag!!!
Het parcours was, op enkele stukken asfalt na, bijna helemaal één diepe blubberpoel geworden….

In categorie 3 startte de eerste Avantirijder. Het was voor Robin Habermehl vandaag een flink gevecht in de achterhoede …Niet met andere renners maar meer met het parcours, net als de rest van de renners natuurlijk.

meer.....
foto's.....

7 februari 2016 (Caroline Jansen / foto's: Marcel Huizer)

Koppelcross 2016

Als afsluiting van het veldrijseizoen organiseerden we zondag 31 januari een koppelcross rond het clubhuis.
Uiteindelijk stonden er 10 koppels – van klein tot groot – aan de start.

koppelcross - podiumAl snel nam het (Woerdense) koppel Niels van Baar / Jan-Willem Regtering de kop van de wedstrijd. Daarachter verrassend lang het sterke jeugdkoppel Milan Huizer / Elian Lagendijk.
Helaas kreeg Elian in de slotfase materiaalpech. Gelukkig kon hij wel de wedstrijd uitrijden op een geleende fiets. Maar de tweede plaats raakten ze hierdoor wel kwijt aan Jasper Fioole / Edwin Pauli.
Milan en Elian werden derde, waarmee ze wel eerste jeugdkoppel waren en de wisselbeker die daarvoor werd uitgereikt voor een jaar mee naar huis mochten nemen.

Daarachter werd door de overige koppels ook stevig strijd geleverd. Zoals ook in de uitnodiging stond: “meedoen was belangrijker dan winnen”.
Iedereen heeft volgens mij ondanks het wat mindere weer – nat en koude wind – met veel plezier aan dit evenement mee gedaan.

meer met filmpje.....
foto's.....
de uitslag.....

1 februari 2016

Geen MTB-en vanaf het clubhuis

Morgen, zaterdag 30 januari, wordt er geen MTB-tochtje gemaakt vanaf het clubhuis.
Wel kan er deelgenomen worden aan de laatste MCC-wedstrijd van dit seizoen bij GRTC Excelsior in Gouda (www.miniwegwedstrijden.nl).
Zondagmorgen wordt er natuurlijk weer gewoon op de weg getraind (zie verder.....).

29 januari 2016

NK veldrijden voor de jeugd in Eerde

Vrijdagmiddag had Milan Huizer verlof gekregen van school via bijzondere talenten (sport), dus we konden samen lekker op tijd op pad richting Eerde voor het NK NK veldrijden jeugd 2016 - Milan Huizerveldrijden voor de jeugd 2016 want er mocht van 15.00 tot 17.00 uur het parcours verkend worden.

De accommodatie op het terrein van camping Het Goeie Leven viel een beetje tegen voor een NK vind ik met wat minder sfeer. Maar het parcours beloofde veel.
Na het omkleden in een douchehokje heeft Milan met nog een aantal inmiddels bekende crossmaatjes van hem in het crosswereldje lekker zijn rondjes kunnen rijden.
Tijdens het verkennen van het parcours zagen we zo’n 200 meter na de start vanaf het asfalt al een super lastige smalle bocht rechtsaf het veld in, dat beloofde niet veel goeds voor Milan zijn start vanwege het gedrum tijdens zo’n start.

meer.....
foto's .....

25 januari 2016 (Marcel Huizer / Gregor vd Zwart / Agnes van Leeuwen)

MCC Rijswijk

MCC Rijswijk - parcoursZondag 17 januari waren we op bezoek bij RWV de Spartaan in Rijswijk voor de laatste cross voor het NK veldrijden en de één na laatste MCC-wedstrijd. En zoals gewoonlijk in Rijswijk zeker na zo’n natte periode beloofde het een zware wedstrijd te worden voor de deelnemers!

In categorie 3 stonden wederom Robin Habermehl en Duco van der Zwart aan de start voor Avanti voor een zware race met een hoop blubber en glibberen en lastige stukken.
De mannen werden in de koers geholpen door een aantal hulpvaardige ouders die de fietsen de blubberige heuvel op tilden, waarna de mannen vervolgens de race konden voortzetten.

meer......

24 januari 2016 (Marcel Huizer/Gregor vd Zwart)

Wintertrainingen

We gaan weer beginnen! Het nieuwe wielerseizoen komt er weer aan en natuurlijk willen we allemaal op tijd in vorm zijn. In maart wordt de Rijn & Bollenstreek Competitie alweer verreden, dus het wordt hoog tijd om te gaan starten met trainen.

Voor alle renners die alvast willen beginnen, worden vanaf aanstaande zondag duur- en intervaltrainingen georganiseerd. Deze trainingen zijn iets anders dan jullie van ons gewend zijn op de gemiddelde dinsdagavond. Ze zijn namelijk vooral gericht op fysiek beter worden en het opdoen van vorm.

Wie dus al staat te trappelen om te gaan beginnen is welkom bij de volgende trainingen:

 • zondagmorgen 9.00 uur: duurtraining vanaf het clubhuis voor renners (m/v) geboren in 2002 en 2003 (met Marcel) – vanaf 24 januari;
 • zondagmorgen 9.30 - 10.30 uur: (duur)training op het parcours voor renners geboren in 2004 t/m 2008 (met Gerard) - vanaf 24 januari;
 • dinsdagavond Intervaltraining voor renners geboren in 2002 t/m 2008 – vanaf 2 februari (door Rob en Stefan).

meer.....

22 januari 2016

Meerdaagse jeugdwedstrijden in Emmen, Odder (Dk), Rijswijk, Assen, Mierlo of Achterveld??

We willen jullie tijdens deze (winterse?) dagen alvast warm maken voor diverse meerdaagse wedstrijden. Hoe meer Avanti-renners meedoen hoe leuker het is!!

jeugdmeerdaagsenIn Emmen of Odder (5, 6, 7 mei), Rijswijk (1, 2, 3 juli), Assen (1 t/m 6 aug), Mierlo (7 t/m 12 aug) en Achterveld (15 t/m 20 augustus) worden er hele leuke wielermeerdaagsen georganiseerd.
Kijk op de websites voor de mogelijkheden of spreek één van ons aan.
Voor Assen en Achterveld kun je terecht bij de familie Lagendijk (Jesse, Marise en Elian), voor Mierlo bij de familie Röge (Lorenzo en Lorraine).
Hoe meer Avanti-leden aan de start, hoe leuker!!

meer.....

22 januari 2016 (Rob Lagendijk)

Zondag 31 januari: koppelcross en WK veldrijden kijken

koppelcrossNet als vorig jaar willen we als afsluiting van de cyclocross/MTB-trainingen een koppelcross organiseren. Dit jaar staat deze gepland op zondag 31 januari, de dag van het WK veldrijden in Heusden-Zolder.Bij voldoende belangstelling zullen we ervoor zorgen dat we na afloop van de koppelcross met z'n allen in het clubhuis het WK kunnen kijken op een groot scherm.

Wat is een koppelcross?
Een koppelcross is een estafettevorm op de fiets welke in tweetallen verreden wordt.
Om en om rijdt men een rondje, wisselen gebeurt in het wisselvak alwaar men elkaar moet aantikken.

meer en aanmelden.....

14 januari 2016 (Bart Rietveld)

MCC Lisse

Voor de zesde wedstrijd van de MiniCycloCross-competitie waren we zondag te MCC Lisse - podium categorie 3 - Duco vd Zwartgast bij RTV de Bollenstreek.

In categorie 3 stonden Duco van der Zwart en Robin Habermehl aan de start voor een race over drie rondjes.
Robin heeft in de achterhoede lekker kunnen strijden met nog wat rennertjes en een mooie race gereden,
Duco was bij de start goed weg en heeft ruim twee ronden gestreden met Sven Stapersma (Westland Wil Vooruit) om de eerste plek, maar kon dat net niet tot het einde volhouden.

meer.....

11 januari 2016 (Marcel Huizer)

Warande Jeugdveldrit Oosterhout

Zaterdag afgezakt naar Oosterhout voor de Warande Jeugdveldrit, georganiseerd door WV de Jonge Renner.
Het was een heel ander parcours als vorig jaar doordat de verbouwing van het zwembad klaar was, maar het was wel net zo’n snel formule 1 parcours.

Oosterhout - Duco van der ZwartIn categorie 3 stond Duco van der Zwart aan de start in een veld van totaal 29 renners.
De laatste tijd heeft Duco veel getraind op het starten en dat was ook te zien.
Hij mocht vertrekken op de laatste startrij, maar door zijn zeer goede start ging hij rond de 15e plaats het veld in. Helaas zorgde de eerste modderpartij ervoor dat hij ten val kwam, waardoor zijn goede start teniet werd gedaan. Hij kwam met zijn handen tussen de ketting waardoor zijn handschoenen zelfs schade opliepen.

meer.....

11 januari 2016 (Marcel Huizer)

Spintraining donderdagavond 19.00  uur

Met ingang van donderdag 14 januari start de spintraining voor beide groepen om 19.00 uur in het clubhuis.

9 januari 2016

Gelukkig nieuwjaar Nieuwjaar 2016 en de nieuwe periode 2016/2020

Een dubbele koptekst maar dit heeft een mooie reden!
Laat ik beginnen met alle leden en iedereen die op een andere manier verbonden is aan WV Avanti een fantastisch 2016 toe te wensen.
Alle vrijwilligers, kader, bestuurders en betrokkenen, renners/rensters verdienen een woord van waardering voor wat er weer is gepresteerd in 2015, dank jullie wel.

Namens het bestuur heb ik mooi nieuws voor de vereniging over de toekomstige periode 2016-2020.
Wij zijn weer verzekerd van ondersteuning van de volgende bedrijven:

 • Vlasman is bereid gevonden om op te treden als hoofdsponsor voor deze periode;
 • en wij verwelkomen P. Vos als nieuwe co-sponsor voor de komende vijf jaar.

Hierdoor is het mogelijk voor de vereniging om weer lokaal, landelijk en Internationaal te acteren op wielrennend gebied. Hartelijk dank Vlasman en P. Vos voor jullie vertrouwen in ons!

meer.....

4 januari 2016 (Hans van Klaveren)

 

Gelukkig nieuwjaar

1 januari 2016

KNWU-cross Breda, Liessel en Benschop

Breda

Zondag de 27ste waren we te gast bij WV Breda voor een avond cross eerst was Duco van der Zwart aan de beurt en daarna kon Milan Huizer in actie komen.

Vorig jaar stonden Duco en Milan ook ingeschreven voor deze koers. Toen start jeugdcross Breda - cat. 3 - Duco vd Zwartsneeuwde het fors en besloten we op het laatste moment niet naar Brabant te rijden.
Nu werkte het weer goed mee en waren wij om 16.00 uur in Brabant.
Met het inrijden bleek al dat er een snel parcours was neergelegd. De sfeer zat er al goed in. Kinderen hadden de fietsen versierd met kerstverlichting. En wat is er nu leuker dan in het donker fietsen met feestverlichting.

Duco had een goede loting en startte vanaf de eerste startrij.

meer.....

31 december 2015 (Marcel Huizer)

Geen mountainbiken op zaterdag in de kerstvakantie

In de kerstvakantie, op zaterdag 26 december en 3 januari, wordt er niet gemountainbiked vanaf het clubhuis.
De veldrijtrainingen op dinsdagavond gaan wel gewoon door.

23 december 2015

Vierde MCC-wedstrijd in Rotterdam

De vierde MCC werd georganiseerd door RRC de Pedaalridders op het parcours van RWC Ahoy in Rotterdam.

MCC RRC Pedaalridders Rotterdam - Milan HuizerWe kwamen aan op het parcours van Ahoy toen Robin Habermehl net over de finish kwam als twaalfde in categorie 3.
We hoorden van zijn vader dat hij goed had gereden en dat hij in de achterhoede lekker aan het strijden was geweest met een andere renner. Goed gedaan Robin!
Het was een lastig glad en blubberig rondje (bij de jongsten was zelfs besloten om de heuveltjes eruit te halen vanwege de gladheid).

Na de pauze mocht Milan Huizer naar de start met 10 andere rennertjes voor vijf ronden over het lastige parcours dat vanaf deze categorie 5 was voorzien van de heuveltjes, een trap, balkjes en ook de zandbak.

meer.....

14 december 2015 (Marcel Huizer)

kerstmanGeen spinnen in de kerstvakantie

I.v.m. kerst(vieringen) wordt er op donderdag 17, 24 en 31 december niet gespind in het clubhuis.

We wensen iedereen heel gezellige kerstdagen en een goed begin van 2016.

In januari is iedereen weer van harte welkom.

12 december 2015

 

Poster veldrijclinic

10 december 2015

Cross Lieshout - start categorie 5 - Milan HuizerKNWU cross te Lieshout

Vandaag twee crossers aan de start (Duco v/d Zwart en Milan Huizer) in Lieshout voor de jeugdveldrit aldaar die werd georganiseerd door RTC Buitenlust.

's Ochtends aankomen net buiten Lieshout en parkeren op een weiland en dan lopend naar het bos wat daarachter lag waar wederom een mooi droog en supersnel parcours over zand was aangelegd.
De jongens gingen gelijk inrijden en de vaders in de rij voor een startnummer en een bakkie koffie!

meer.....

6 december 2015 (Marcel Huizer/Gregor van der Zwart)

Veldrijtraining morgenavond, dinsdag 1-12 gaat niet door!

In overleg met de trainers gaat de training van morgenavond niet door.

Wel is er morgen van 19.00 uur tot 21.30 uur nog een keer de mogelijkheid clubkleding te passen en bestellen, meer......

30 november 2015

29 november, trotseer de verschrikking bij Avanti…..

de 3e MCC veldcross

Regen en windkracht 6-7, erger kon haast niet ;-)
Desondanks wisten Duco in categorie 3 en Milan in categorie 5 eerste te worden: knap gedaan hoor jongens! Helaas heb ik jullie niet gezien.

MCC Alphen aan den Rijn - Koen Meijer MCC Alphen aan den Rijn - Donja Lombaerts

In categorie 6 stonden vervolgens twee stoere Avanti kids aan de start met vele anderen (wat een grote startgroep!).
Donja reed voor de eerste keer en Koen voor de derde keer. Het was een enorme vechtpartij om alle rondjes mee te draaien. Donja hield het na drie inrijrondjes en één wedstrijdrondje met veel geglibber op de geluidsheuvel voor gezien met de mededeling dat ze het de volgende keer weer gaat proberen ….goed zo, jij komt er wel! (Twee rondjes zou al mooi zijn, hoor Donja) .
Koen voltooide de worsteling tot het eind. Top Koen , iedereen inclusief je ouders en opa waren diep onder indruk en je hield er al weer een paar achter je!

meer.....

30 november 2015 (Caroline Jansen)

KNWU-cross in Leiden

Vandaag waren we te gast bij LRTV Swift in Leiden voor een KNWU wedstrijd, dus bijna een thuiswedstrijd.

KNWU-cross Leiden - Duco van der ZwartToen we aankwamen was Duco van der Zwart net door de eerste bocht voor een race over vier rondjes met nog 24 andere renners in categorie 3.
Na een wat gemiste start van Duco door een in de weg staand paaltje heeft hij verder toch een sterke race gereden over een superglad parcours en heeft ook weer een aantal renners in kunnen halen. Hij ging als 19de over de finish.
Goed gereden Duco en je mag trots zijn om te kunnen rijden op zo’n parcours.

meer.....

28 november 2015 (Marcel Huizer)

Tweede MCC-wedstrijd bij RWC Ahoy

MCC Rotterdam - Milan HuizerHet eerste echte crossweekend dit jaar met nat en koud weer tijdens de tweede MCC-wedstrijd bij RWC Ahoy in Rotterdam

Na de pauze en aanpassing van het parcours mocht Milan met nog 11 andere renners naar de start voor de wedstrijd van categorie 5, waar tijdens de eerste ronde gekeken zou worden hoeveel rondjes moesten worden afgelegd. Dat bleken er uiteindelijk drie te worden.
Deze keer had Milan er zin in bij start en was hij als derde weg. En na de tweede bocht had hij alweer een extra plekje te pakken.
MCC Rotterdam - Podium categorie 5Tijdens de eerste ronde is hij nog even zijn plekje kwijt geweest aan een renner van Westland Wil Vooruit, maar na drie ronden werd hij met een aardig gaatje tweede achter Christa van Nelck van de RWV de Spartaan.
 
In categorie 6 reed Koen Meijer die 20e werd en in categorie 7 ging Elian Lagendijk als eerste over de finish, en eindigde Mitchell van Vliet in de achterhoede.

26 november 2015 (Marcel Huizer)

Swabocross Leiden - Robin HabermehlLaatste SwABocross in Leiden

Afgelopen zondag werd alweer de laatste SwABo-cross gereden bij Swift in Leiden. Na een wat regenachtige periode de afgelopen week deze keer op een super glibberig parcours. Dat beloofde een hoop voor de races.

De enige Avantirijder aan de start voor vier ronden in de jongste categorieën was Robin Habermehl, die na een voorzichtige start een goede race reed en niet echt in de problemen is geweest voor zover ik weet.
Robin is uiteindelijk als vijfde over de finish gekomen en in het eindklassement net naast het podium als vierde geëindigd.

meer.....
klassement.....

18 november 2015 (Marcel Huizer)

KNWU-cross Berghem

Vandaag weer rond een uur of 9 op pad met Milan Huizer en Duco en Gregor v/d Zwart om naar Berghem te gaan voor de volgende KNWU cross voor de jongens die georganiseerd werd door St.D'n Bergse Wielerronde.

Categorie 1 startte om 11.00 uur maar die konden we samen met categorie 2 overslaan voor Avanti.
KNWU-cross Berghem - Duco van der ZwartIn categorie 3 stond Duco aan de start voor zijn race van vier rondjes over een droog en super snel parcours door het bos met 27 renners.
De start was wat minder maar in het eerste stuk door de zandbak had Duco alweer een aantal renners te pakken helaas viel er een ander rennertje voor hem in het volgende stuk, waardoor hij er ook weer een aantal voor moest laten gaan.

meer.....

14 november 2015 (Marcel Huizer)

Minicrosscompetitie MCC, 14 november Honselersdijk

Vandaag ging de eerste wedstrijd van start van de MCC reeks (in totaal acht wedstrijden: in Rijswijk, Alphen, Leiden, Honselersdijk en Rotterdam). 
Plezier en sport staan voorop én voor alle deelnemers die vijf wedstrijden hebben gereden is een beker beschikbaar. 

Het zonnetje liet zich vandaag niet zien, het weer was zelfs al koud en nattig te noemen (echt veldrijweer)!
Aan de start stonden Koen Meijer (cat 6) en Elian Lagendijk (cat 7).  
Bij Cat 6 was een enorme opkomst van wel 30 jongens en 2 meiden. Koen moest op zijn ALLEREERSTE veldwedstrijd flink doortrappen en kwam lekker mee. Hij wist uiteindelijk zelfs een paar jongens achter zich te houden.

MCC Honselersdijk - Koen Meijer MCC Honselersdijk - Koen Meijer MCC Honselersdijk - Elian Lagendijk MCC Honselersdijk - Elian Lagendijk
                
Elian’s startgroepje bij cat7/nieuwelingen was aanzienlijk kleiner (een stuk of 15). Het was weer een weerzien met wat jongens die hij vorig jaar ook steeds trof. Opnieuw was het een race om de voorste plekken, die door Elian werd afgesloten met een tweede plek.

14 november 2015 (Caroline Jansen)

Vierde wedstrijd SwABoCrossCompetitie in Lisse

De vierde Swabocross was op zondag 8 november weer op het parcours van RTV de Bollenstreek in Lisse.

Vierde SwABoCross - Lisse - Tijn de BlaauwIn cat 1/4 stonden Robin Habermehl en Tijn de Blaauw voor Avanti aan de start in een groepje van acht renners voor een rit over drie ronden.
Tijn vond het na één inrij ronde al behoorlijk zwaar maar heeft zijn volgens mij eerste race toch lekker uit kunnen rijden en is als zesde over de finish gekomen één plaatsje achter Robin die als vijfde eindigde na weer een steady race.

meer.....
klassement.....

14 november 2015 (Marcel Huizer)

pasavondPasochtend en -avond nieuwe kleding

In overleg met sponsoren wordt vanaf volgend seizoen de clubkleding voor de komende vijf jaar aangepast. Deze zal ook door een andere leverancier geleverd gaan worden.
Hoewel het ontwerp nog niet helemaal rond is willen we toch alvast een pas- en bestelochtend/-avond plannen op:

 • zaterdagochtend 28 november van 9.00 - 12.00 uur; en
 • dinsdagavond 1 december van 19.00 - 21.30 uur.

Kom op één van deze momenten even langs, zodat we zo snel mogelijk een bestelling kunnen doen.

11 november 2015

Bikkels Avanti rijden door een modderig Zegerslootgebied!

MTB-en Zegersloot

8 november 2015

14 november: eerste MCC-wedstrijd

Al op zaterdag 14 november, dus nog voor de laatste wedstrijd van de SwABoCrossCompetitie op zondag 15 november, wordt de eerste MiniCycloCross-Swabocross - Mitchell van Vlietwedstrijd gereden bij Westland Wil Vooruit in Honselersdijk. Categorie 1 start om 11.00 uur.

MCC-wedstrijden zijn cyclocrosswedstrijden voor de jeugd (en nieuwelingen die geen KNWU-veldrij-wedstrijden rijden) uit het district Zuid-Holland. Een licentie is niet nodig, wel het basislidmaatschap van de KNWU en dat heeft ieder Avanti-jeugdlid.
Deelname is gratis en er wordt gereden in de gebruikelijke KNWU-jeugdcategorieën 1 t/m 7. Bij geringe deelname kunnen verschillende categorieën tegelijkertijd rijden, waarbij de uitslag wel per categorie wordt opgemaakt.
Er mag op een veldrijfiets en op een MTB worden gereden.

meer en kalender.....

5 november 2015

Derde wedstrijd SwABoCrossCompetitie

Swabocross Leiden - Toby Hesselink Swabocross Leiden - Robin Habermehl

Vandaag waren we voor de derde Swabocross te gast bij Swift in Leiden op een wederom mooi aangelegd parcours met natuurlijk weer super weer.

In categorie 1/2 had Avanti geen renners aan de start, maar in cat 3/4 stonden er twee, namelijk Robin Habermehl en Toby Hesselink en zij mochten vier rondjes gaan rijden.
Toby was bij de start lekker weg en wist zijn plekje tijdens de race goed vast te houden op een blijkbaar wat glibberig parcours al kwam Robin in de één na laatste ronde in het wiel te rijden van hem maar de laatste ronde zat Robin toch weer op een klein gaatje. Toby werd uiteindelijk vierde en Robin vijfde.

meer.....
klassement.....

4 november 2015 (Marcel Huizer)

Aanmelden spinning

Heb je je nog niet aangemeld voor het spinnen, mail snel naar jeugd@wvavanti.nl.
jeugd en nieuwelingen kunnen meedoen. Als er (incidenteel) plaats over is kunnen ook ouders tegen betaling van € 2,50 deelnemen.

26 oktober 2015

Vanaf donderdag 29 oktober "spinnen met Elisa"

We zijn erg blij dat we via Gregor van der Zwart, vader van Imke en Duco, in Elisa van Gerven een opvolger voor Twan van der Sijs hebben gevonden.
Twan begeleidde de afgelopen jaren het spinnen voor de jeugd. Toen we dit jaar - Elisa van Gervendoor verplaatsing van de cyclocrosstraining naar de dinsdag - op donderdag zouden gaan spinnen bleek dat voor Twan niet te gaan lukken.

Gelukkig wil Elisa van Gerven zijn taak over gaan nemen......

Even voorstellen:

Donderdag is het zover, ik mag het gaan proberen als de nieuwe spinningtrainster. Op deze manier wil ik jullie vast een beetje kennis met mij laten maken en jullie een beeld van mij geven. Dan ben ik toch iets minder vreemd voor jullie hoop ik.

Mijn naam is Elisa van Gerven. Ik ben 31 jaar (ja echt, al zo oud), en inmiddels geef ik al 7 jaar spinningtraining in verschilldende sportscholen.

meer.....

26 oktober 2015 (Elisa van Gerven)

Tweede wedstrijd SwABoCrossCompetitie bij WV Avanti

Vanmorgen werd de tweede wedstrijd van de SwABoCrossCompetitie voor de jeugd gereden op ons parcours.

De afgelopen weken was er al hard gewerkt aan het bouwen van een uitdagend crossparcours, dat vanmorgen eerst door de senioren werd gebruikt. Voor de Swabocross - zandbakjongste jeugd werd het parcours iets aangepast.

Net als vorige week was Daniël Weeder de enige deelnemer in categorie 1 & 2. Hij startte samen met de acht renners in categorie 3 & 4.
Daniël kon zich goed handhaven in de achterhoede van het categorie 3 & 4-peloton. Na drie ronden finishte hij zijn wedstrijd.

Nauwelijks een minuut later won Ingmar van den Bosch (RTV de Bollenstreek) de wedstrijd van categorie 3 & 4 over vier ronden.
Ingmar had als categorie-4-renner met KNWU-ervaring vanaf de start de kop genomen. En zijn eerste plek is geen moment in gevaar gekomen. Elke ronde bouwde hij zijn voorsprong verder uit.

meer.....
uitslag categorie 1-4 op mylaps…..
uitslag categorie 5-7 op mylaps.....
stand competitie…..
foto's.....

25 oktober 2015 (foto's komen nog.....)

KNWUcross Lierop

Vandaag voor de eerste keer dit crossseizoen weer met jut en jul op stap voor de eerste KNWUcross voor Milan Huizer (Duco v/d Zwart heeft vorig weekend al in Emmen en Hoogeveen gereden).

Vanmorgen was het vroeg dag want we moesten al om 7.30 uur vertrekken bij Duco vandaan voor een cross in het Brabantse Lierop bij wielerclub TSC Solo waar de Cross Lierop - Milan Huizereerste start om 10.00 uur was.

We kwamen even na 9.00 uur aan in de middle of nowhere bij een motorcross parcours waar ze een supermooi maar ook heel zwaar zandparcours om hadden aangelegd en na het inschrijven hadden de boys nog bijna een uur om in te rijden en het parcours te verkennen.

Duco was als eerste aan de beurt in categorie 3 en stond aan de start met nog 22 andere renners voor een cross over vier rondjes dacht ik.
Na een wat mindere start (waar de overige Avantianen ook last van zouden hebben) heeft hij toch een zeer sterke wedstrijd gereden en in de loop van de race ook nog een aantal andere renners in kunnen halen.

meer.....
foto's van Marcel Huizer.....

24 oktober 2015 (Marcel Huizer/foto's: wielerpunt.com)

In de herfstvakantie Clinic Veldrijden

Clinic Veldrijdenvoor jeugd, nieuwelingen en junioren m/v

 • Op donderdag 22 oktober van 14.00 - 17.00 uur
 • Bij GWC de Adelaar in 's Graveland
 • Kosten: € 5
 • Deelname kan met een veldrijfiets en met een MTB
 • Aanmelden uiterlijk zaterdag 17 oktober o.v.v. naam, geboortejaar en licentie- of basislidmaatschapsnummer per mail aan veldrijpunt@gmail.com.


alle informatie....

14 oktober 2015

SwabocrossSwABoCrossCompetitie

De eerste cyclocrosstraining voor de jeugd is dinsdag 13 oktober a.s.
Vanaf komende zondag 18 oktober, wordt de SwABoCrossCompetitie voor de jeugd gereden. Het is een competitie over vijf wedstrijden voor jeugdleden van LRTV Swift, WV Avanti en RTV de Bollenstreek, waar afwisselend op de parcoursen van de organiserende verenigingen wordt gereden.

Deelname is gratis en een KNWU-wedstrijdlicentie is niet nodig, een basislidmaatschap is genoeg.
Er mag zowel op een veldrijfiets als op een mountainbike worden deelgenomen.
Er hoeft niet van te voren ingeschreven te worden.

meer.....

9 oktober 2015

Afsluiting wegseizoen 2015

uitreiking tijdritmedailles 2015Nadat we vorige week de allerlaatste tijdrit hadden gereden, zouden we vandaag het seizoen echt afsluiten.
Toen iedereen iets te drinken had genomen kregen alle kinderen uit handen van hun trainer de “tijdritmedaille”, een medaille met daarin gegraveerd de snelst gereden tijd dit seizoen in een tijdrit over één ronde op het parcours.
René van Leeuwen hield alle in de loop van dit seizoen gereden tijden netjes bij op de website.

Daarna was het de beurt aan de podiumrijders in de zomercompetitie:

 

Zomercompetitie 2015 - podium C C: Categorie 1 & 2
1. Emma Vreijling
2. Damian van der Burgh
3. Robin Habermehl
4. Isa van Dam
5. Pim Knoester
6. Hugo de Raaf
   
   

meer.....

8 oktober 2015

Veldrij/cyclocross-trainingen dit jaar op dinsdagavond

Vanaf dinsdag 13 oktober, van 18.45 - 19.45 uur, staan Bart Rietveld en Wouter Hoogervorst weer wekelijks klaar voor een crosstraining voor de jeugd.
Aan deze training kan zowel met een MTB als met een veldrijfiets worden deelgenomen (of een racefiets met crossbanden als dat past).

Eventueel is er een beperkt aantal MTB's te huur - neem daarvoor contact op met Marcel Bon, jeugd@wvavanti.nl

6 oktober 2015

Koppeltijdrit

Net als voorgaande jaren sloten we het wegseizoen weer af met een koppeltijdrit op het parcours.
koppeltijdrit - sponsorWe waren erg blij met de sponsoring van de prijzen door Arjan Hoogendoorn dit jaar.
Uiteindelijk stonden 38 koppels, verdeeld over vier categorieën aan de start afgelopen zondag. Voor de einduitslag werden van de gereden (bruto)tijden afhankelijk van de geboortedatum van de “renner” meer of minder seconden afgetrokken (zie reglement).
koppeltijdritDe eerste rondjes werden nog in de mist gereden, maar al snel won de zon het en werd het een mooie zonnige najaarsdag.

Jeugdleden vroegen buurmannen, ooms, vaders, trainers of oudere leden om met hen te rijden afgelopen zondag.
In de categorie 0 t/m 4 was Duco van der Zwart, die samen met zijn buurjongen Pim Deben reed, na aftrek van de bonificatie-seconden de winnaar. Imke van der Zwart, die haar vader als gangmaker had, werd tweede.
Milan Huizer reed achter Marco Mook de snelste bruto-tijd, maar omdat hij al in categorie 4 rijdt had hij geen aftrek van bonificatieseconden en werd hij in de einduitslag derde.

meer en alle gereden tijden.....
foto's van Karin Holewijn.....

5 oktober 2015

Dinsdag 6 oktober: Afsluiting wegseizoen

Waar: 19.00 uur in het clubhuis

Wat: div. prijsuitreikingen - met voor iedereen een tijdritmedaille - en bedankjes

3 oktober 2015

Finale tijdrit 29 september 2015

Laatste tijdrit van het seizoen gereden

Afgelopen dinsdag kreeg iedereen nog een keer de kans om zijn PR op de tijdrit te verbeteren. Het filmpje op facebook is al heel vaak bekeken en ook de gereden tijden zijn al hebben de meesten al gevonden op de website en op MyLaps.

alle tijdrittijden van dit jaar.....
uitslag van dinsdagavond op MyLaps.....

2 oktober 2015

MWW Rijswijk - categorie 5, 6 & 7

Het geraas van passerende treinen verraadt de locatie van de MWW van vandaag. We zijn te gast bij RWV de Spartaan.

Terwijl Milan, Ilse en de rest van categorie 4 nog in het zonnetje voorbij snellen, worden de rugnummers van categorie 5 al opgespeld.
Deze zaterdagmiddag zijn het Sasha Hassoldt, Donja Lombaerts en Luuc Kastelijn die voor WV Avanti uitkomen in categorie 5.
Aanvullend op de aanmoedigingen van Tineke en Maaike legt Gregor de lat meteen MWW Rijswijk - podium categorie 5hoog door de verwachting uit te spreken:"Net zo'n geel podium als verleden week, dat moet lukken he?!!"

Na het inrijden kon in het zonnetje gewacht worden op de start. Tenminste, eerder op een paar vaders die nog even snel een bandje moesten wisselen. Donja rijdt lek in de tien meter naar de start. Twee paar zwarte handen verder en een bedankje aan de wedstrijdleiding die dit kleine oponthoud toestond kan de wedstrijd eindelijk van start gaan.

meer.....
foto's en filmpjes.....

27 september 2015 (Martin Kastelijn)

Finale tijdrit

Tijdens de laatste training op dinsdag 29 september a.s.krijgt iedereen traditiegetrouw een allerlaatste kans om een tijdrit te rijden en zijn/haar PR te verbeteren.
De training begint deze avond voor iedereen, jeugd categorie 1 t/m junioren, om 18.15 uur.

18:15u inrijden
18:40u Start tijdrit over 1 ronde. Voor iedereen die dat wil.
19:10u Start tijdrit over 2 ronden. Voor iedereen die dat wil.
19:40u Start tijdrit over 4, 5 of 10 ronden. Voor iedereen vanaf cat 5.

Iedereen mag één of twee tijdritten rijden en dus zelf kiezen.

 • Categorie 1/2/3/4 rijden een tijdrit of 1 en/of 2 ronden.
 • Categorie 5/6/7 een tijdrit over 1 en 2, 1 en 4, of 2 en 4 ronden.
 • nieuwelingen en junioren een tijdrit over 1 en 2, 1 en 5, 1 en 10, 2 en 5 of 2 en 10 ronden.
27 september 2015

Laatste MWW in Rijswijk

Podium categorie 1 - Emma Vreijling 2eVandaag werd de laatste MiniWegWedstrijd van 2015 gereden bij RWV de Spartaan in Rijswijk. En onze renners lieten het Avanti-geel ook deze keer weer volop van voren zien.

Bij de start van categorie 1 waren Emma en Damian direct snel weg voor drie rondes. Emma hield uiteindelijk de kopgroep het langste bij en kwam na een spannende sprint als tweede over de streep.
Het verschil met nummer één was maar heel klein. Goed gereden allebei!

In categorie 2 waren Pim en Robin aan de beurt.

meer.....
uitslagen.....

(26 september 2015 (Noemi van der Zwart)

Zaterdag 26 september geen duurtraining

Zaterdag a.s. wordt het NCK gereden en is de laatste MWW-wedstrijd van dit seizoen bij RWV de Spartaan in Rijswijk. Veel renners en trainers zijn dus ergens anders dan.
De duurtraining gaat daarom niet door.

24 september 2015

4 oktober: Koppeltijdrit

Zondag 4 oktober wordt - inmiddels traditioneel - het wegseizoen afgesloten met een koppeltijdrit op ons parcours.
Deelname staat open voor ieder lid van de omnivereniging Avanti met een introducee. Koppeltijdrit - Jacco van 't Schip - Tristan vd BergEen koppel mag dus gevormd worden door een lid en een niet-lid of door twee leden.

Inschrijven kan per koppel of individueel. De individuele deelnemers worden door middel van loting aan elkaar gekoppeld.

De minimumleeftijd is 7 jaar.

Inschrijving kan per email aan jeugd@wvavanti.nl (o.v.v. namen en geboortedatum van de "renner" (zie reglement).

De eerste start is om 11.00 uur.

23 september 2015 (Marcel Bon)

MTB-wedstrijd bij WV Avanti

In het kader van de MTB-cup-ZH organiseert WV Avanti op zaterdag 3 oktober een MTB-wedstrijd voor jong en oud. Deelname is alleen mogelijk met een MTB, er kan dus niet op een veldrijfiets worden gestart.

Starttijden:

11.15-11.45   inrijden jeugd U9, U11, U13 MTB-cup
12.00-12.10   jeugd U9   10 min.
12.15-12.35   jeugd U11   20 min.
12.45-13.15   jeugd U13   30 min.
13.20-14.45   Inrijden overig / prijsuitreiking U9, U11, U13
13.45-14.30   jeugd U15 & open klasse   45 min.
14.45-16.00   Pro Open klasse   75 min.
14.45-15.45   Dames   60 min.
16.00-17.00   Prijsuitreiking    

Alle informatie op: www.mtbcupzh.nl

23 september 2015

Avanti-succes in MiniWegWedstrijd bij LRTV Swift in Leiden

Afgelopen zondag stond al weer de voorlaatste MWW-wedstrijd op de agenda. We waren te gast bij LRTV Swift in Leiden, altijd een lastig parcours met elke ronde weer die klim en in de afdaling meteen een bocht om na het passeren van de finish MWW Leiden - categorie 5met z'n allen de kombocht te nemen.

Categorie 5:

Drie WV Avanti-renners staan aan de start in categorie 5.
Donja Lombaerts, Sasha Hassoldt en Luuc Kastelijn hebben net ingereden en staan warm aan de start.

meer.....
foto's.....

21 september 2015 (Martin Kastelijn)

Zomercompetitie

Afgelopen donderdag werd alweer de zevende wedstrijd van de zomercompetitie gereden, een koppeltijdrit.

uitslag…..

De klassementen zijn te vinden op:

» A: categorie 5, 6 en 7  » B: categorie 3 en 4  » C: categorie 1 en 2

Er zijn nog twee wedstrijden te gaan, op 24 september en 1 oktober. Voor het eindklassement tellen bij iedereen de beste zes uitslagen mee.

20 september 2015

Jeugdkamp Avanti (9 t/m 11 oktober)

folder jeugdkamp 2015De plannen zijn gemaakt, de locatie voor het Avanti kamp is definitief!
Er is een info-folder en inschrijfformulier gemaakt, klik hiervoor op het plaatje hiernaast om dit te zien en eventueel uit te printen.
Aanmelden kan door voor 26 september het iingevulde inschrijfformulier en inschrijfgeld in te leveren bij Gregor van der Zwart (vader van Duco en Imke).

19 september 2015

Ploegentijdrit (cat. 2-4)

Op zondag 13 september 2015 vond de jaarlijkse ploegentijdrit bij RWV de Spartaan in Rijswijk plaats.
In categorie 2 tot en met 4 deden Ilse Hoogendoorn, Milan Huizer, Roos van de Berg Ploegentijdriten Imke van der Zwart namens Avanti mee. In de weken ervoor was een paar keer getraind op het mooi in een treintje rijden. Dat viel nog niet mee, maar in de trainingen lieten deze renners zich van hun beste kant zien.

Tijdens de wedstrijd werd er dan ook mooi in een ploeg gereden en haalden ze als geheel team de eindstreep.
De afspraak was dat als iemand het niet meer vol zou houden de andere drie door zouden rijden. De tijd van de derde finisher zou immers tellen. De renners bleken echter behoorlijk aan elkaar gewaagd te zijn en kwamen als team met z’n vieren over de finish. Je kon ook zien dat ze Ploegentijdritsteeds harder gingen rijden. De eerste ronde ging in 2 minuut 39, maar elke ronde daarna ging steeds 1 seconde sneller. Na 4 rondes stond er een mooie tijd van 10 minuten en 32 seconden op de klok en dat bleek goed voor een achtste tijd.
In totaal deden er in categorie 2-4 10 teams mee.

18 september 2015 (Gregor van der Zwart)

Mooie derde plaats voor Thijs van Leeuwen in Breda

Vandaag was er een Omnium bij de WV Breda in Breda. Het bestond uit een tijdrit over één ronde, een puntenkoers en een criterium.

   

omnium Breda - podium cat. 5 - Thijs van Leeuwen 3eVoor WV Avanti waren Lorraine Röge, Lauraine Wijnhorst (cat. 6) en Thijs van Leeuwen (cat. 5) aanwezig om de club te vertegenwoordigen.

Het was een KNWU wedstrijd, dus er werd niet zachtjes gereden. Lorraine en Lauraine hadden dit al snel door. Ze hebben alles gegeven en gestreden tot de finish.

meer.....

13 september 2015

Clubkampioenschap tijdrijden 2015

Op dinsdag 8 september werd het clubkampioenschap tijdrijden verreden, een mooie avond met heel veel snelle tijden. er sneuvelden dan ook een flink aantal PR's.

De uitslag:

  categorie 1 & 2 - 1 ronde            
1. Duco van der Zwart 2:43,330     clubkampioenschap tijdrijden 2015 - podium cat. 1 en 2
2. Jort de Boer 2:47,046    
3. Emma Vreijling 2:59,379    
4. Damian van der Burgh 3:02,183    
5. Koen Bocxe 3:05,419    
6. Pim Knoester 3:05,582    
7. Robin Habermehl 3:08,560    
8. Boas Zeilstra 3:11,846    
9. Teun Hoogenboom 3:22,612    
10. Tijn de Blaauw 3:25,706    
11. Isa van Dam 3:32,930    
12, Roos Bakker 3:38,911    
               
            categorie 3 & 4 - 2 ronden    
Clubkampioenschap tijdrijden 2015 - podium cat. 3 en 4     1. Milan Huizer 5:08,617  
    2. Stein Bocxe 5:16,445  
    3. Ilse Hoogendoorn 5:23,038  
    4. Jasper Hoogenboom 5:24,575  
    5. Imke van der Zwart 5:27,215  
    6. Roos van den Berg 5:32,961  
    7. Friso de Wildt 5:37,002  
    8. Jesse Kooij 5:44,938  
    9. Lotte van Krimpen 5:46,614  
    10. Dylan ten Pierick 6:10,697  
    11. Elise Spijkers 6:11,939  
           
  categorie 5, 6 & 7 - 4 ronden             
1. Daan Kool 8:31,335     clubkampioenschap tijdrijden 2015 - podium cat. 1 en 2  
2, Elian Lagendijk 9:28,035      
3. Youp van Leeuwen 9:40,092      
4, Thomas van der Heijden 9:47,373      
5. Thijs Kranenburg 9:49,973      
6, Thijs van Leeuwen 9:51,673      
7. Roy Hoogendoorn 9:59,339      
8, Sietse Kool 9:59,678      
9. Sasha Hassoldt 10:13,573      
10, Lorraine Röge 10:14,895      
11. Donja Lombaerts 10:24,425      
12, Mitchell van Vliet 10:32,208      
13. Luuc Kastelijn 10:42,451      
14, Lauraine Wijnhorst 10:42,632      
15. Julia van Leeuwen 10:44,346      
16, Daan Schaap 10:57,074      
17. Rob Blaazer 11:43,558      
           

MWW - 30 augustus 201530 augustus 2015:

Topdrukte bij MWW-wedstrijd

Topdrukte op een prachtige zonnige dag met veel deelnemers tijdens de MiniWegWedstrijd op 30 augustus bij WV Avanti.
Alle deelnemers hebben spannende en mooie wedstrijden laten zien aan de vele toeschouwers!

alle uitslagen.....
foto's.....


Zaterdag 22 en zondag 23 augustus:

Interclub Omnium voor jeugd en nieuwelingen

HSV de Kampioen en ASC Olympia organseren zaterdag 22 en zondag 23 augustus een Interclub Omnium voor jeugd en nieuwelingen.
Deelname aan één onderdeel is uiteraard mogelijk, inclusief afzonderlijke prijzen.
Het omniumklassement gaat over twee onderdelen, tijdrit en interclubwedstrijd. Bij een gelijk aantal punten is de klassering van de tijdrit bepalend.

LET OP:Voor de tijdrit geldt voor alle renners, dus ook de nieuwelingen, dat opzetsturen, tijdrithelmen of dichte wielen niet zijn toegestaan!

meer.....

20 augustus 2015

Veel snelle tijden en een parcoursrecord!

Tijdrit 11 augustus 2015Tijdens de training van vorige week, de eerste na de vakantie, werd er weer een tijdrit gereden.
Hoewel niet alle jeugdleden al weer goede benen hadden, waren er ook veel die sneller reden dan ooit tevoren. Daan Kool reed in zijn tijdrit over één ronde met een tijd van: 1:57,434 zelfs een parcoursrecord voor categorie 7. Hiermee reed hij de 2:02,368 van Tom Wijfje, de tot nu toe snelste tijd die al bijna drie jaar stond, uit de boeken.

alle tijden op MyLaps.....
alle tijdrittijden van 2015 op een rijtje.....

18 augustus 2015

Jeugdtrainer gezocht

Omdat Maaike na de vakantie storp met het geven van jeugdtrainingen zijn we op zoek naar iemand die wil helpen bij de trainingen van categorie 1 & 2. Ben jij iemand - of weet jij iemand - die de jongste wielrenners de eerste stappen van het koersen bij wil brengen, neem dan contact op met Rob Lagendijk ( ).

15 augustus 2015

Jeugdronde van Achterveld

De hele week was goed v.w.b. het weer maar voor zaterdag werd er niet veel goeds voorspeld en we zaten zaterdagochtend dan ook te twijfelen om te gaan. We hebben toch de gok genomen en de jeugd t/m categorie 4 heeft nog redelijk geluk gehad wat niet gezegd kon worden van de ouderen die daarna weer aan de beurt waren.

meer.....

30 juli 2015

Jeugdronde van Schinnen

Omdat Milan graag een keer een wedstrijd wilde rijden met echt klimwerk zijn we zaterdag naar Limburg vertrokken en 's middags vanuit Valkenburg een rondje Cauberg, Geulhemmerweg, Bemelerberg gedaan om daarna richting de camping te Jeugdronde Schinnen - Milan Huizergaan.

Na een lekkere nacht en uitslapen in onze pop up tent konden we op het gemak naar Schinnen een kilometer verderop waar we te gast waren van TWC Maaslandster voor de Geonius jeugdronde van Schinnen.
Nog voor het uitpakken van alle spullen voor de race wilde Milan al in gaan rijden hij had er blijkbaar veel zin in en ik kon op zoek naar het inschrijfpunt wat tegenover de finish was, die op het hoogste punt van het parcours lag.
Het beloofde een super zware koers te worden over 12 ronden (14,4 km) en elke ronde twee keer een stuk klimmen waaronder de muur van Schinnen.

meer.....

14 juli 2015

Tijdens de laatste training voor de vakantie werd nog een tijdrit gereden. De jongsten stonden aan de start voor een tijdrit over één en twee ronden, terwijl de stopwatchoudsten één en vier (ieuwelingen en junioren vijf) ronden reden.

De omstandigheden waren door de harde wind niet zo gunstig. Ondanks dat werd er door sommigen toch weer harder gereden dan ze ooit deden.

alle tijden.....
alle tijden op mylaps .....

9 juli 2015

Vakantiestop

vakantieVan zaterdag 11 juli tot en met zondag 9 augustus zijn er bij WV Avanti geen jeugdtrainingen en/of clubwedstrijden.
(De clubcompetitie bij de "groten" op zondag en donderdag gaat wel gewoon door.)

Op dinsdag 11 augustus is weer de eerste training.

9 juli 2015

Kijken bij de Tour

Kijken bij de Tour!

Zondag was het De Dag dat de Tour door het Groene Hart heen trok.

Avanti-leden waren er ook bij.

En hoe, zo'n 50 leden in het geel trotseerden eerst het broeierige weer en later de wel erg verfrissende windvlagen.
Om 10 uur vertrok er een groep vanaf het clubhuis. Nog voor de ergste drukte waren zij op de afgesproken plek.
Later druppelden er nog veel meer leden binnen.
Met shirtjes werden de letters "AVANTI"gevormd op het talud van het viaduct over de A12.
In de helikopters zagen ze het niet, dus het op de TV komen is niet gelukt.

Verder was het een gezellige happening. Even na 3 uur vertrok de hele meute weer huiswaarts om nog snel voor de regen thuis te zijn en om natuurlijk op de tv de finish te zien.

Kijken bij de Tour Kijken bij de Tour

6 juli 2015

voorjaarscompetitie 2015 - podium cat. 1/2Afsluiting voorjaarscompetitie

Afgelopen donderdag werd de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie gereden.

In categorie 1 & 2 hadden we maar twee renners aan de start. Duco van der Zwart was op schoolkamp. Hij had tot nu toe alle zes wedstrijden waar hij startte gewonnen, de winst kon hem dus al niet meer worden afgenomen.
Emma Vreijling schreef de laatste wedstrijd op haar naam en werd tweede met 114,2 punten. Damian van der Burgh mocht de derde prijs mee naar huis nemen.Voorjaarscompetitie 2015 - podium cat. 3/4

klassement categorie 1 & 2.....

In categorie 3 & 4 mocht Friso op het hoogste podium gaan staan. Met drie eerste en drie tweede plekken fietste hij 117,3 punten bij elkaar.
Imke van der Zwart werd tweede en Roos haalde de derde plaats.

klassement categorie 3 & 4.....

In categorie 5, 6 & 7 hadden we de meeste deelnemers aan de start.De laatste wedstrijd werd gewonnen door Youp van Leeuwen, waarmee hij zijn tweede plaats veilig stelde. Elian Lagendijk was voor de start van deze wedstrijd al voorjaarscompetitie 2015 - podium cat. 5, 6 & 7zeker van de eerste plaats. De tweede plaats in deze wedstrijd veranderde daar dus niets aan.
Hoewel Tristan van den Berg deze wedstrijd derde werd was dat niet genoeg om een podiumplaats in de competitie te halen. De derde plek was voor Roy Hoogendoorn.
De oudste renners gaan het vanaf volgende week in de donderdagavondcompetitie bij de "groten" proberen.

klassement categorie 5, 6 & 7.....

5 juli 2015

Geen duurtraining op zaterdag

Omdat er zaterdag a.s. niet genoeg trainers/begeleiders zijn is er geen duurtraining!

2 juli 2015

Kijken met Avanti bij de Tour

Zoals iedereen natuurlijk al lang weet start de Tour de France dit jaar in Nederland, en wel in Utrecht.
Zondag komt de tweede etappe zelfs door Waddinxveen!

Tour de France

Dat is dit jaar dus wel heel erg dichtbij!
Daarom zijn we van plan om met heel veel WV Avanti-leden daar een leuke dag van te maken, misschien komen we dan zelfs wel op de TV!
Om op te vallen willen we nog een ludieke actie organiseren ter plekke. Daarvoor is het nodig dat iedereen zijn Avanti kleding aantrekt en ook zijn trainingsjack meeneemt.

meer.....

2 juli 2015

30 juni: clubkampioenschappen jeugd

Dinsdagavond werden de clubkampioenschappen voor de jeugd gereden. Verdeeld over drie categorieën stonden er 43 renners aan de start.
De verschillen waren groot. Niet alleen werd er in gecombineerde (KNWU)categorieën gereden, categorie 1 & 2, categorie 3 & 4 en categorie 5, 6 & 7, ook zijn er renners die al elke week aan de start staan in een (nationale) wedstrijd en renners die afgelopen dinsdag voor het eerst een rugnummer opspeldden. Dat leverde mooie wedstrijden op. Niet alleen in de voorste linie, maar ook in de achterhoedegevechten zagen we renners die er de hele wedstrijd vol voor bleven gaan.

Clubkampioenschap 2015 - clubkampioenen

 

De clubkampioenen van 2015

 

Categorie 1 & 2:

Duco van der Zwart

 

Categorie 3 & 4:

Milan Huizer

 

Categorie 5, 6 & 7:

Daan Kool

 

meer.....

1 juli 2015

Afsluiting voorjaarscompetitie

Donderdag 2 juli wordt de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie gereden. In totaal zijn er  dan acht keer punten toegekend voor gewone wedstrijden,  een coopertest, een etappewedstrijd en een koppeltijdrit.

koppeltijdrit -voorjaarscompetitieIn categorie 1 & 2 gaat de winst al zeker naar Duco. Damian en Emma moeten nog samen uitmaken wie er op de tweede en derde plaats eindigt.
Friso gaat waarschijnlijk de competitie van categorie 3 & 4 wel winnen. Imke staat nu tweede, maar Roos en Ilse hebben ook nog kans op een tweede plaats.
De wedstrijden van categorie 5, 6 en 7 telden steeds een groot deelnemersveld. Hier kan de winst Elian niet meer afgenomen worden. Youp en Roy staan daarachter met elk 112,1 punt. De laatste wedstrijd zal dus bepalen wie hier tweede en derde wordt.

klassement cat. 1 & 2 | klassement cat. 3 & 4 | klassement categorie 5, 6 & 7

30 juni 2015

Dinsdag 30 juni: clubkampioenschap voor de jeugd

Dinsdag 30 juni a.s. wordt het clubkampioenschap voor de jeugd verreden.

 • 18.45 uur: categorie 1 & 2
 • 19.05 uur: categorie 3 & 4
 • 19.30 uur: categorie 5, 6 & 7

NB: iedereen rijdt deze wedstrijd in de categorie waarin hij/zij op grond van zijn geboortedatum hoort te rijden en de verzetten moeten voldoen aan de KNWU-regels, bij twijfel kun je dat van tevoren laten controleren.

Vanaf 18.15 uur is het parcours afgesloten om in te rijden en kunnen de rugnummers in het clubhuis worden afgehaald.

22 juni 2015

Rabobank Sponsorfietstocht, zondag 28 juni

Op zondag 28 juni wordt weer de - inmiddels bekende - Rabobank Sponsorfietstocht georganiseerd. Met het fietsen van een tocht kunnen jullie een sponsorbijdrage van de Rabobank voor de vereniging verdienen.
Rabobank SponsorfietstochtDeelname is gratis en iedereen mag meedoen (ook niet-leden)!
Er kan tussen 9.00 en 13.30 uur worden gestart voor een tocht van 20 km (levert € 3,00 op), 40 km (€ 6,00), 60 km (€ 9,00) en 100 km (€ 12,00).
De opbrengst van deze tocht zal worden gebruikt voor het jeugdkamp(weekend).

WV Avanti heeft als deelnemersnummer 145.

Het startpunt dat het dichtst bij Avanti ligt is de Rabobank aan de Flemingweg, maar er zijn nog meer plaatsen in de regio van waaraf gefietst kan worden.

veel meer informatie.....

22 juni 2015

MWW bij RCMD de Coureur - categorie 1 t/m 4

Vandaag werd de derde miniwegwedstrijd gereden bij de RCMD de Coureur in Maassluis. De dag begon met flinke hoosbuien maar gelukkig was het voor de start van categorie 1 droog.
Damian stond aan de start voor Avanti in deze categorie. De start verliep niet helemaal soepel, waardoor hij als één na laatste door de eerste bocht heen reed. Maar Damian schroefde de snelheid vlot omhoog en na ronde één kwam hij als derde door. De overige drie ronden reed hij goed mee op de tweede plaats en hield deze plek vast tot de meet. Super gereden Damian!
MWW Maassluis - Robin Habermehl MWW Maassluis - Pim Knoester MWW Maassluis - sprint cat.2 - Duco van der Zwart

meer.....

21 juni 2015 (Noemi van der Zwart)

Klimtraining vanuit Doorn

Vanochtend om 8.30 uur was het verzamelen bij Avanti om gezamenlijk met een aantal KNWU-rijders een aantal klimmetjes op de Utrechtse heuvelrug te rijden en na het verdelen van de fietsen en rennertjes over de auto's reden we om 8.45 uur klimtraining Doornmet de auto naar het startpunt in Doorn.

De rijders vandaag aanwezig waren: Lauraine Wijnhorst, Lorraine Röge, Roy Hoogendoorn, Milan Huizer, Imke en Duco v/d Zwart en Roos v/d Berg en de begeleiding bestond uit Gregor en Noemi v/d Zwart, Mathilda vd Berg, Lorenzo Röge de opa van Milan en ikzelf een mooi koppeltje rijders.

meer.....
foto's.....

20 juni 2015 (Marcel Huizer)

Lage Zwaluwe, categorie 4 met Milan

Aangezien Milan graag op een stratenparcours rijdt kwamen we dit weekend terecht bij het 50-jarig jubileum van de wielerronde van Lage Zwaluwe georganiseerd door St Linie crossers.

Lage Zwaluwe - categorie 4Na de materiaalcontrole werd er voor een plekje op de startrij geloot en Milan mocht als eerste opstellen in een peloton van 20 renners voor een koersje over 10 ronden van 1.5 km.
Na de start bleef het peloton de eerste 3 kilometer gesloten, maar bij de tweede doorkomst kwam er toch een breukje na de negende renner waar Milan helaas te ver achter zat. Hij heeft het met drie anderen nog wel geprobeerd maar kreeg het gat niet meer dicht en heeft de rest van de race lekker in het tweede groepje meegereden en eindigde uiteindelijk op een 15de plek.

16 juni 2015 (Marcel Huizer)

Sietse, Daan en Roy in Lage Zwaluwe

Zondag stonden Sietse en Daan Kool en Roy Hoogendoorn aan de start van de Wielerronde van Lage Zwaluwe, een gezellige koers, zeker een aanrader voor volgend jaar!

In categorie 5 probeerde Sietse in het begin van de koers een paar keer weg te rijden. Super trots dat zijn naam meerdere malen door de luidspreker klonk.
Uiteindelijk gingen Lucas Janssen (DRC de Mol) en Sven Mulder (WV de Jonge Renner) er vandoor. Sietse werd uiteindelijk zesde van het achtervolgende peloton en achtste in de einduitslag.

Lage Zwaluwe - podium categorie 5 Lage Zwaluwe - podium categorie 7
In categorie 7 startten Daan en Roy. Al snel vormde zich een kopgroep van drie, Daan, Arjan Poleij (Rudyco Cycling Team) en Tristan van Hassel (Willebrord Wil Vooruit).
Daarachter had Roy het moeilijk en moest hij het peloton laten gaan. Uiteindelijk werd hij 21e.
Daan ging de sprint aan en werd eerste voor Tristan en Arjan.

15 juni 2015 (Karin Klein Wassink)

Dinsdag 23 juni: ouder-info-avond 2015

Op dinsdag 23 juni 2015 is er een ouder-info-avond voor ouders van (nieuwe) jeugdleden van WV Avanti.
De info-avond zal plaatsvinden tijdens de training van de kinderen van 18:30 tot 19:30 uur. Tijdens de info-avond zal de jeugdcommissie een ieder op de hoogte proberen te stellen van de activiteiten van WV Avanti.
Het is uiteraard ook mogelijk om zelf vragen te stellen. Deze avond is bedoeld voor alle ouders, zowel ouders van nieuweleden als van leden die al wat langer lid zijn.

12 juni 2015 (Gregor van der Zwart)

Derde tijdrit gereden

Op dinsdag 9 juni werd de derde tijdrit van dit seizoen. De renners uit categorie 1 t/m 4 reden één ronde en twee ronden, die uit 5 t/m 7 één ronde en vier ronden.
Het lukte een groot aantal renners weer om hun snelste tijd te verbeteren.

alle tijden op MyLaps....
alle tijden op een rijtje....

12 juni 2015

NK jeugd 2015 - Lieshout

NK weg voor de jeugd in Lieshout

Op zondag 7 juni 2015 werd het Nederlands Kampioenschap voor de jeugd op de weg verreden in het Brabantse Lieshout.
De organisatie had twee parcoursen gecreëerd. Op het kleine parcours reed de jeugd van categorie 1 t/m 4, terwijl gelijktijdig op het grote parcours de categorieën 5 t/m 7 reden.

Van Avanti mochten 11 renners (m/j) deelnemen aan dit NK. Beste prestatie was van Daan Kool, die de hele wedstrijd van categorie 7 voorin meedeed en uiteindelijk de sprint (een beetje) liet lopen en zevende werd.

meer.....

13 juni 2015

Tweede MWW bij RWC Ahoy

Voor de tweede MWW dit jaar waren we te gast op het parcours van Ahoy Rotterdam met een super mooie dag in het verschiet ten eerste natuurlijk door het prachtige weer.

Sprint categorie 1 - Damian van den BurghDit keer konden we in categorie1 al kijken naar een Avanti-renner, want Damian van der Burgh stond aan de start in een veld van acht renners.
Damian was er bij de start al goed bij en dit bleef de hele wedstrijd zo, het was aan de kop constant stuivertje wisselen met Matthijs Houweling van RRC de Pedaalridders. En na vier ronden kwam Damian in een spannende sprint met een banddikte als winnaar over de finish.

meer.....

11 juni 2015 (Marcel Huizer)

Eerste MWW 2015 bij HSK Trias

De eerste miniwegwedstrijd voor dit seizoen stond vandaag op het programma op het super mooie zware parcours van HSK Trias in Den Haag wat er redelijk nat bij lag met al de kleine buitjes die er waren.

31 mei 2015 - MWW Den Haag - categorie 2 - Duco vd ZwartIn categorie 2 hadden we de eerste Avanti-renner voor vandaag aan de start in de persoon van Duco van der Zwart.
Na de materiaalcontrole stond hij netjes op de eerste startrij en was bij de start ook lekker weg.
De eerste ronde zat het peloton nog redelijk bij elkaar maar de volgende was het al behoorlijk uit elkaar geslagen en zat Duco met nog twee andere renners (Marit Koene (Westland Wil Vooruit) en Lars Sterrenburg (GRTC Excelsior)) in de kopgroep.

meer.....
alle uitslagen.....

31 mei 2015 (Marcel Huizer)

Geen interclubwedstrijd bij ZWC DTS (Zaandam)

In tegenstelling tot eerdere berichten wordt er geen interclubwedstrijd georganiseerd bij DTS (stond gepland op 21 juni) en Kennemerland.
De eerstvolgnde interclubwedstrijd wordt georganiseerd bij HSV de Kampioen op zaterdag 13 juni.

over interclubwedstrijden.....

29 mei 2015

Tweede etappe van twee

Nadat vorige week de eerste etappe van twee werd gereden, reden we donderdag 28 mei de tweede etappe.
Na afloop van de wedstrijd zijn de gereden tijden van de eerste en de tweede etappe bij elkaar opgeteld en zijn op basis van die totaal-uitslag punten voor het klassement toegekend.

meer.....
uitslag van vanavond .....
klassement cat. 1 & 2 | klassement cat. 3 & 4 | klassement cat. 5, 6 & 7

29 mei 2015

Baanomnium Helmond

Duco, Imke, Thijs, Julia en Lorraine hebben deelgenomen aan het baanomnium in Helmond. Hieronder een verslag:

Helmond - Duco in de prijzen - 1eTweede Pinksterdag vroeg uit de veren voor het baanomnium bij R & TC Buitenlust in Helmond. Waar in Alphen het zonnetje al vroeg doorkwam regende het in Helmond nog even flink.
Gelukkig was het net voor 10 uur droog en werd er droog gestart voor het eerste onderdeel; de tijdrit.
De baan in Helmond is 400 meter lang en de renners reden na de materiaalcontrole stuk voor stuk een tijdrit van één ronde op volle snelheid. (tijdrit over 1 ronde met vliegende start) Het eerste deel van de baan werd gebruikt om snelheid te maken waarna de tijd ging lopen als zij onder de finishvlag door reden.
Duco startte in categorie 2 en had een goede tijdrit van 45.668 sec. De groep renners werd steeds in tweeën opgedeeld vanwege een maximum aantal renners die tegelijk op de baan mogen rijden.

meer.....

26 mei 2015

Interclubwedstrijd bij HRTC

Eerste pinksterdag werd er een interclubwedstrijd gereden bij HRTC in Hoorn.
In categorie 1-2 stonden er wel 22 renners de start. Eén renner viel tijdens het Interclub Hoorn - categorie 1 & 2opstellen waardoor er 21 renners gestart zijn.
Duco was gelijk goed weg en pakte snel een derde plek. Stan Smit liet zien dat hij ook in de KNWU supersnel is en pakte direct de eerste plek in de koers. Duco heeft nog even aangepikt maar moest Stan in de sprint echt laten gaan.
Hij reed goed samen met vier andere renners en pakte in de laatste ronde een tweede positie en probeerde weg te rijden van de groep.

meer.....

24 mei 2015 (Gregor vd Zwart)

Derde wedstrijd voorjaarscompetitie

Afgelopen donderdag werd de derde wedstrijd van de voorjaarscompetitie gereden. In categorie 1 & 2 reed Emma haar eerste wedstrijdje en zij wist meteen Damian goed te volgen en haalde vlak achter Damian de derde plaats.
Bij de oudste categorie zagen we gelukkig Youp weer een hele wedstrijd sterk mee rijden. Uiteindelijk won (verrassend) Thijs de sprint in deze categorie.
De uitslag van vandaag is nog niet meegenomen in het tussenklassement. Deze wedstrijd geldt als etappe 1 van 2 etappes. De tweede wedstrijd wordt komende donderdag gereden, daarna wordt het klassement opgemaakt en dit telt als één wedstrijd mee in het klassement van de voorjaarscompetitie.

Donderdagavondcompetitie - Damian vd Burgh en Emma Vreijling donderdagavondcompetitie - categorie 5, 6 & 7

uitslag donderdag 21 mei ......
klassement cat. 1 & 2 | klassement cat. 3 & 4 | klassement cat. 5, 6 & 7

23 mei 2015

Eindklassement SwABo-competitie

Gisteren is de laatste wedstrijd van de SwABo-competitie gereden. Na afloop kon dus het eindklassement worden opgemaakt.
Voor het klassement telden bij iedereen de vier beste wedstrijden mee.

eindklassement.....

18 mei 2015

MWW-wedstrijden

Op zondag 31 mei wordt de eerste MiniWegWedstrijd van 2015 gereden bij HSK Trias in Den Haag.
MWW-logoMiniWegWedstrijden zijn interclub-wedstrijden, bedoeld voor jeugdleden van een Zuid-Hollandse wielervereniging met weinig of geen wedstrijdervaring of die het peloton in een KNWU-wedstrijd (nog) niet bij kunnen houden.
Deze wedstrijden worden afwisselend op clubparcoursen in Zuid-Holland gereden.

Aanmelden moet ! 
Als je aan één of meer van deze wedstrijden mee wil doen moet je je éénmalig aanmelden bij jeugd@wvavanti.nl, zodat we deelnemerslijsten kunnen maken voor de organiserende verenigingen.

Meer informatie over deze wedstrijden en een kalender op: www.miniwegwedstrijden.nl

18 mei 2015

 

Uitnodiging jeugdtrainingsdag

18 mei 2015

Tijdrit 12 mei 2015Tweede tijdrit 2015

De tweede dinsdag van de maand, er stond dus weer een tijdrit op het programma.
Niet alle leden waren er i.v.m. de meivakantie.
Ondanks de harde wind waren er toch nog een aantal renners die hun beste tijd tot nu toe wisten te verbeteren.

Volgende tijdrit is op dinsdag 9 juni!

alle tijden van vanavond.....

12 mei 2015

Vijfde wedstrijd SwABo-competitie bij Swift gereden

Zondag 26 april werd de vijfde wedstrijd van de SwABo-competitie gereden op het parcours van LRTV Swift.
Veel renners reden de (NK-selectie)wedstrijd in Zevenhuizen, waardoor het aantal deelnemers in Leiden niet zo groot was. Degenen die er wel waren haalden weer (veel) punten voor het klassement.
Volgende week wordt de laatste wedstrijd gereden bij RTV de Bollenstreek, waarna de prijsuitreiking volgt.

Om in het klassement te worden opgenomen moet je aan minimaal vier wedstrijden hebben meegedaan en voor het klassement tellen bij iedereen de beste vier uitslagen mee.
Houd er wel rekening mee dat renners die tot nu toe maar drie keer hebben gereden met een goede uitslag in de laatste wedstrijd nog een flinke sprong in het klassement kunnen maken.

bijgewerkt klassement.....

13 mei 2015

Vierde wedstrijd SwABo-competitie

Ondanks de regenvoorspelling hielden de “groten” het droog tijdens hun wedstrijd van de zondagmorgencompetitie. Toen we om 11.30 uur met de wedstrijd van de Robin Habermehl en Duco van der ZwartSwABo-competitie voor de jeugd wilden starten begon het helaas net te regenen.

In categorie 1 & 2 stonden vier renners te trappelen om van start te gaan. Net als de voorgaande wedstrijden zagen we al snel dat Duco (weer) de sterkste was. Hij kwam alle vijf de rondes met afstand als eerste door.
Daarachter bleven Daniël Weeder (Swift) en Robin opvallend dicht in de buurt deze keer. Robin deed veel kopwerk, vooral tegen wind. Misschien was dat de reden dat hij Daniël in de eindsprint na vijf ronden voor moest laten gaan. Maar hij heeft met deze derde plek vandaag zeker één van zijn beste wedstrijden gereden.

meer.....
uitslag.....
klassement tot nu toe....
foto's.....

3 mei 2015

Start voorjaarscompetitie

Na vier oefenwedstrijden werd vanavond voor "het echie" gestart met de voorjaarscompetitie.
In categorie 1 & 2 stonden alleen Duco en Damian aan de start. De verhoudingen in deze wedstrijd waren vanaf het begin duidelijk. Duco reed naar de winst en Damian werd tweede.

In categorie 3 & 4 werd het al wat spannender met vier renners/rensters aan de start. Nieuwkomer Natascha moest al in de eerste ronden de anderen laten Voorjaarscompetitie wedstrijd 1 - sprint Tristan v/d Berg - Roy Hoogendoorngaan. Zij finishte als vierde. De andere drie bleven tot het eind bij elkaar. Roos hield haar reputatie als goede sprintster hoog en liet Friso (2e) en Imke (3e) op de streep haar achterwiel zien.

De oudste groep (categorie 5 - 7) was met 14 starters veruit de grootste. De eerste helft van de wedstrijd bleef het peloton vrijwel compleet. In de zesde ronde reed een kopgroep van drie, Roy, Tristan en Youp, weg. Elian, die omdat hij net problemen had met zijn ketting de slag had gemist, wist in zijn eentje nog naar de koplopers toe te rijden.
De groep daarachter viel helemaal uiteen.
Uiteindelijk won Tristan nipt de sprint van Roy, met Elian op de derde en Youp op de vierde plaats.

uitslag.....

30 april 2015

Stand SwABo-competitie na drie wedstrijden

Afgelopen zondag werd de derde wedstrijd van de SwABo-competitie gereden op het parcours van LRTV Swift.
Ondanks de slechte weersvoorspelling was er toch een goede opkomst.

De volgende wedstrijd wordt zondag a.s., 3 mei, weer op ons eigen parcours gereden. De start van de eerste wedstrijd is om ca 11.30 uur.

bijgewerkt klassement.....

28 april 2015

Interclubwedstrijden 2015

Hoewel we dit jaar zelf geen interclubwedstrijd (meer) organiseren, mogen Avanti-jeugdrenners (en nieuwelingen) nog wel deelnemen aan deze wedstrijden die bij vooral Noordhollandse verenigingen worden gereden.

meer over interclubwedstrijden.....
kalender 2015.....

20 april 2015

Jeugd- en nieuwelingenronde van Alphen aan den Rijn

Vandaag was het weer zo ver! De jaarlijkse jeugdwedstrijd op ons eigen parcours. ’s Morgens vroeg scheen het zonnetje nog, en er waren veel vrijwilligers op de been voor de loterij, het verkopen van broodjes knakworst, de inschrijving, de jeugdwedstrijd - materiaalcontrole categorie 2parcoursbeveiliging en de materiaalcontrole. Het beloofde een mooie dag te worden!

Om 10 uur mocht categorie 1 van start met acht deelnemertjes. Helaas géén Avanti-renners aan de start. Er vormde zich al snel een kopgroep met vier renners. Door een botsing in het laatste rondje viel de groep uit elkaar. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Jelle Groen voor Tim Bennis en Lars Langendoen.
De wedstrijd was vandaag helaas niet heel druk bezocht.

meer.....
foto's van Ed van Leeuwen.....

19 april 2015 (Maaike Bon)

Koppeltijdrit

Donderdagavond werd er in plaats van een "gewone wedstrijd"  een koppeltijdrit gereden.
Iedereen koos een renner uit zijn/haar categorie, met wie een koppeltijdrit werd gereden.
Deze telt nog niet mee voor een klassement, maar natuurlijk is er wel een uitslag.

de uitslag .....

18 april 2015

Eerste tijdrit gereden

Afgelopen dinsdag tijdens de training werd de eerste tijdrit van dit seizoen gereden. De jongste groep reed één ronde.
Categorie 5 t/m nieuwelingen kon een tijdrit van één en een van twee ronden rijden.

Vooral tijdens de late training - toen de wind een beetje was gaan liggen - zijn er heel wat PR's gereden.
René van Leeuwen zette alles weer op een rijtje.

alle tijden.....

17 april 2015

Tweede wedstrijd SwABocompetitie (categorie 1 - 4)

Op zondag 12 april is de tweede wedstrijd van de SwABo Competitie verreden. Bij cat 1/2 stonden er drie renners aan de start. Robin en Duco (cat 2) voor Avanti en Daniel voor Swift (cat 1).
Swabocompetitie - categorie 1 & 2Er werden vijf ronden gereden. Duco had een vlotte start en kon ondanks de stevige wind direct een gat slaan. Hij wist dit vast te houden tot de streep en werd dan ook eerste.
Daniël en Robin streden om de tweede en derde plek wat lang spannend bleef. Daniel wist een tijd lang de tweede plek vast te houden maar uiteindelijk was Robin in de sprint de sterkste en in een spannende strijd kwam hij als tweede over de streep. Daniel werd derde.

In cat 3/4 stonden er negen renners en rensters aan de start voor 9 ronden. Bryan, Ingmar, Milan en Ilse reden direct na de start gezamenlijk weg van de overige renners.

meer.....
uitslag....
foto's van Ed van Leeuwen....
klassement....

12 april 2015 (Noemi van der Zwart)

Tweede oefenwedstrijd

Afgelopen donderdag werd de tweede oefenwedstrijd van dit seizoen gereden.
In de jongste categorie reden maar drie renners mee. Duco was voor iedereen te sterk. Vanaf het begin reed hij alleen weg en hij finishte dan ook na zes ronden als eerste.
Oefenwedstrijd 2 - 9 april 2015Voor Julia was het de eerste keer dat ze een wedstrijdje reed. Ook zij maakte de zes ronden in stevig tempo vol. Damian eindigde als derde.

In de wedstrijd van categorie 3 & 4 bleef het groepje tot het eind bij elkaar. Na 9 ronden liet Roos zien dat zij de beste sprint in de benen had.

Met 13 renners was het peloton in de wedstrijd van categorie 5-7 het grootst. Ook hier bleef het peloton opvallend lang bij elkaar. Hier bleek kersvers (nieuweling)lid Jonathan Wolters aan het eind de sterkste. Hij gaat het vanaf volgende week in de B-categorie bij de senioren proberen.
Volgende week, 16 april, rijden we een koppeltijdrit - zorg dus dat je (ruim) op tijd aanwezig bent, zodat we om 18.15 uur kunnen starten.

uitslag.....

11 april 2015

 

Wie heeft er nog te kleine / niet meer gebruikte

 • wielrenschoenen (MTB) - maat 36-40; en
 • fietskleding maat 10 en groter.

Er is veel vraag en weinig aanbod..... gek genoeg.

Caroline Jansen (cj-jansen@hotmail.com)

9 april 2015

Kwalificatie voor het NK Jeugd 2015

Logo NK jeugd 2015Om mee te mogen doen aan het NK op zondag 7 juni in Lieshout moeten jullie je weer in het district kwalificeren.

Renners/rensters kunnen zich plaatsen aan de hand van een puntentelling over de aangewezen selectiewedstrijden in ons district, waarbij per renner/renster de beste drie uitslagen tellen.
Een 1e plaats levert één punt op, een 2e twee punten, enz.
Dat houdt dus ook in, dat een renner/renster die geen drie of meer uitslagen heeft, niet in aanmerking komt.
Mochten er plaatsen overblijven - bij de meisjes was dat de vorige jaren in sommige categorieën het geval - dan zijn twee uitslagen, en soms zelfs één, ook voldoende.
Maar die meisjes staan dan bij het NK achteraan bij de start.

meer.....

30 maart 2015

28 maart: 28e Jeugdronde van Piershil

Door een weigerende TomTom kwamen we met Milan Huizer een beetje laat bij het verregende parcours aan, maar zo'n 20 minuten van te voren (we waren gelukkig Jeugdronde Piershil - Milan Huizerniet de enigen met opspelende navigatie toch Fam. Kool) dus was er na het omkleden en afhalen van een nummer geen tijd meer om in te rijden en kon Milan gelijk doorrijden naar de start van cat 4.

Na het afroepen van de nummers kwam hij op de achterste startrij te staan in een veld van 21 renners voor een koers van 12 rondjes over een mooi maar hobbelig stratenparcours.

meer.....

29 maart 2015 (Marcel Huizer)

Duurtraining

Een koude en natte duurtraining met WV Avanti-jeugd:

28 maart 2015 (Fred van der Heiden)

Daan eerste in Zwanenburg

Zwanenburg - Daan KoolNadat Daan Kool in interclubwedstrijden al had laten zien dat zijn benen geen enkele moeite hadden met de overstap van zijn schaatsen naar de racefiets, won hij afgelopen zaterdag ook de eerste KNWU-wedstrijd in Zwanenburg.
Al snel na de start van de wedstrijd van categorie 7 reed hij met vier andere renners weg. De sterkste mannen trokken er flink aan, wat maakte dat de kopgroep al snel uitdunde tot drie renners, Daan, Enzo Leijnse en Casper van Uden.

meer.....

24 maart 2015

SwABo-jeugdcompetitie

Net als vorig jaar organiseren we weer in april en mei (voordat de Mini-Weg-Wedstrijden beginnen) de SwABo-jeugdcompetitie. De eerste wedstrijd wordt gereden op zondag 29 maart bij RTV de Bollenstreek in Lisse (start 10.00 uur).

De wedstrijden van de SwABo-jeugdcompetitie zijn bedoeld voor jeugdleden van LRTV Swift, WV Avanti en RTV de Bollenstreek die die dag geen landelijke wedstrijd rijden.
Er wordt afwisselend op de parcoursen van de drie organiserende verenigingen gereden.
Voor deelname aan deze wedstrijden is een basislidmaatschap genoeg - alle leden kunnen dus meedoen.
Alle drie de verenigingen gebruiken MyLaps voor het opmaken van de uitslag, als je geen eigen transponder hebt kun je er één van de vereniging gebruiken.

meer.....

17 maart 2015

Rijn en Bollenstreekcompetitie - categorie 1 t/m 4

Op zondag 15 maart werd de laatste wedstrijd van de Rijn & Bollenstreek gereden. Na de wedstrijden op 1 maart in Leiden en 8 maart in Lisse was deze dag Alphen aan den Rijn aan de beurt om te koersen.

Omdat er in categorie 1 & 2 slechts 5 renners aan de start kwamen was besloten Rijn en Bollenstreekcompetitie 2015 - Duco van der Zwartom deze wedstrijd tegelijk met categorie 3 & 4 af te werken. Ook in Lisse is voor deze formule gekozen en het was de rennertjes goed bevallen omdat er dan wat meer renners in de baan zijn en je niet zo alleen rijdt.

In categorie 1 & 2 stonden Duco en Robin namens Avanti aan de start. De mannen waren erop gebrand om goed weg te zijn. De start voor Duco was wat lastig. Hij stond op zijn zwaarste verzet en kwam daardoor slecht op gang.

meer.....
uitslag van vandaag.....

foto's van Ed van Leeuwen.....

17 maart 2015 (Gregor van der Zwart)

Rijn en Bollenstreekcompetitie

Wedstrijd bij Avanti d.d. 15 maart, derde wedstrijd na Lisse (Bollenstreek) en Leiden (Swift)

Categorie 5-6-7

Vandaag is het berekoud aan de kant met ca 4 graden, brrr. Het is weer echt Alphen’s weer met een flinke wind, dit keer uit het noordoosten.
Ik hoor langs de kant ouders fluisteren dat het Avanti parcours de zwaarste is van de drie…...

Rijn en Bollenstreekcompetitie 2015Bij Cat 5/6 en 7 staat een flinke groep aan de start, zo allen bij elkaar 38 renners. Categorie 7 (12 jongens: 20 rondjes) start als eerste. Vlak daarna starten categorie 5/6 (de rest jongens en meisjes: 15 rondjes).
Al gelijk na het rechte stuk langs de N11: wind flink tegen, treedt de eerste genadeslag op. De groepen raken direct al versnipperd tot kleinere groepen. Voor alle rijders is het bikkelen tegen de wind in, het is een sport om achter iemand te rijden als je tegen de wind in moet.

meer.....
uitslag van vandaag.....
foto's van Ed van Leeuwen.....

16 maart 2015 (Caroline Jansen)

Rijn en Bollenstreekcompetitie 2015

Gisteren werd de derde -en laatste- wedstrijd van de Rijn en Bollenstreekcompetitie gereden op ons parcours.
Hier alvast de podia in de verschillende categorieën, later meer.

Rijn en Bollenstreekcompetitie 2015 - podium categorie 1 & 2    

Categorie 1 & 2

 1. Thijmen van Lüling (LRTV Swift)
 2. Duco van der Zwart (WV Avanti)
 3. Max de Lincel (LRTV Swift)

klassement.....

Categorie 3 & 4

 1. Daan van Lüling (LRTV Swift)
 2. Lisa van Belle (LRTV Swift)
 3. Ingmar van den Bosch (RTV de Bollenstreek)

klassement.....

 

    Rijn en Bollenstreekcompetitie 2015 - podium categorie 3 & 4
Rijn en Bollenstreekcompetitie 2015 - podium categorie 5 & 6    

Categorie 5 & 6

 1. Elian Lagendijk (WV Avanti)
 2. Lorraine Röge (WV Avanti)
 3. Luuk Duivenvoorden (RTV de Bollenstreek)

klassement.....

Categorie 7

 1. Jan Wicher Sieders (LRTV Swift)
 2. Bob Gerritsen (RTV de Bollenstreek)
 3. Tristan van den Berg (WV Avanti)

klassement.....

    Rijn en Bollenstreekcompetitie 2015 - podium categorie 7
16 maart 2015

18 Avanti renners aan de start bij Rijn en Bollenstreekcompetitie

Dit jaar zijn we nog eerder gestart met trainen voor het regionale onderonsje: de Rijn en Bollenstreekcompetitie.
Rijn en Bollenstreekcompetitie - jeugdDat dit zijn vruchten heeft afgeworpen bleek afgelopen zondag wel: er stonden maar liefst 18 Avantianen aan de start op het parcours van Swift.
Bij categorie 5 en 6 zelfs 10 gele dames en heren en in cat. 7 ook nog eens 5!

Hoe het hun verging kun je terug vinden in de uitslag.
Ook meedoen? Het kan nog, zondag gaan we naar de Bollenstreek in Lisse, de start is om 11.00 uur.

uitslag.....
foto's.....

6 maart 2015

Met RTV de Bollenstreek spinnen voor Kika

Wat: Spinnen voor Kika Giro di Kikda
Waar: Sportplaza Hillegom
Stationsweg 47a
Hillegom
Wanneer: zaterdag 7 maart
 • 8.30 uur - 9.00 uur speciaal voor ouders en kinderen
 • 10.00 uur - 11.30 uur
 • 11.30 uur - 12.30 uur
kosten: € 10,- , meer mag ook !
Aanmelden: mail: marhen@ziggo.nl

Eind juni gaan de RTV-trainers Henrie de Bruin en Mark Breugem en RTV-commissie-leden Willem van den Berg en Bart van den Bosch de Giro di Kika rijden.
Zij gaan dit doen ter nagedachtenis aan Quirijn, zoon van Bart en destijds jeugdlid van RTV De Bollenstreek, die eind november 2012 op 11-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een hersentumor.

meer .....

18 februari 2015 (Bart van den Bosch)

Zaterdag 21 en 28 februari geen MTB-en

Nu we op dinsdag en zondag weer met de wegtrainingen zijn begonnen liep de belangstelling voor het MTB-en op zaterdag terug.
Omdat er de komende twee weken ook nog een aantal renners en begeleiders met vakantie zijn wordt er niet meer ge-MTB-d op zaterdag.

Zaterdag 7 maart wordt er om 10.00 uur gestart voor een duurtraining vanaf het clubhuis.

17 februari 2015

Rijn- en Bollenstreekcompetitie op 1, 8 en 15 maart

Rijn en BollenstreekcompetitieOp zondag 1 maart wordt weer de eerste (weg)wedstrijd van de Rijn- en Bollenstreekcompetitie gereden.
Dit jaar beginnen we op het parcours van LRTV Swift. De jeugd start om ca 11.00 uur, na de wedstrijd van de "groten".

Op 8 maart wordt bij RTV de Bollenstreek in Lisse gereden en de laatste wedstrijd met prijsuitreiking is op zondag 15 maart op ons eigen parcours.

meer.....

6 februari 2015

Koppelcross mooie afsluiting veldrijtrainingen

Zaterdagmorgen werd er als afsluiting van de cyclocrosstrainingen bij WV Avanti een koppelcross gereden.
koppelcross 2015 - podiumTrainers Bart Rietveld en Wouter Hoogervorst hadden een pittig rondje uitgezet aan de achterkant van het Avanti-parcours.

Tegen het koppel Dennis Craanen/Rob Tamerus kon niemand op. Dennis werd drie weken geleden nog Nederlands Kampioen bij de Masters 50+ en reed ook hier samen met Rob naar de eerste plek. Daarachter finishten Marco Mook en Pascal Rehorst als tweede. Het eerste jeugdkoppel, Thijs van Leeuwen en Mitchell van Vliet, maakte het podium compleet.

meer .....
foto's van Ed van Leeuwen .....

1 februari 2015

We zijn weer begonnen op de weg

eerste wegtraining 2015Hoewel de "gewone" dinsdagavondtrainingen pas beginnen als de zomertijd weer is ingegaan (dinsdag 31 maart) bereiden de wedstrijdrenners zich al voor op het wegseizoen, dat begint met de Rijn en Bollenstreekcompetitie op 1, 8 en 15 maart.
Zondag is er voor het eerst weer op het parcours getraind (en door de renners van categorie 6 en 7 (en meisjes categorie 5) een duurtraining buiten het parcours gedaan).
Met ingang van 3 februari wordt er ook weer op dinsdagavond van 18.30 - 19.30 uur op het getraind.

De Rijn en Bollenstreekcompetitie is een interclubcompetitie over drie wedstrijden met LRTV Swift en RTV de Bollenstreek, waaraan al onze jeugdleden mee mogen doen.

26 januari 2015

Avanti renners spinnen mee met spinmarathon voor Alpe d'HuZes

Ook dit jaar gaan er weer een aantal Alphenaren meedoen aan de Alpe d'HuZes.
Onder hen ook een aantal toerders van Avanti (kijk hier wie).
spinmarathon Alpe d'HuZes - Imke vd Zwart en Roos vd BergZij hebben zaterdag een spinmarathon georganiseerd waaraan ca 100 personen mee deden. Totaal heeft deze actie, inclusief de verkoop van hele lekkere stukken taart, maar liefst € 1800,- opgebracht.
Van de wielervereniging waren er zelfs 12 deelnemers, waaronder een paar jeugdleden: Friso, Duco, Imke, Roos en Robin. Zij reden “virtueel” de Alpe d'Huez op en kregen een groot applaus van de overige deelnemers.
Maar ook zagen we een paar trainers: Flip, Marian, Ronald en Marcel.
Namens de organisatoren ook vanaf deze kant: hartstikke bedankt!

Rest ons nog de deelnemers aan Alpe d'HuZes 2015 heel veel succes toe te wensen op de Alpe op 4 juni.

foto's van de spinmarathon .....

25 januari 2015

Zaterdag 31 januari: koppelcross

Net als vorig jaar willen we als afsluiting van de cyclocross/MTB-trainingen een koppelcross organiseren.

Wat is een koppelcross?
koppelcross - Elian Lagendijk (MCC Lisse)Een koppelcross is een estafette vorm op de fiets welke in tweetallen verreden wordt.
Om en om rijdt men een rondje, wisselen gebeurt in het wisselvak alwaar men elkaar moet aantikken.
De controle op de correcte wissel zal door de jury plaatsvinden in het wisselvak.

Wie kan er deelnemen?
Uiteraard hopen wij als trainers en vrijwilligers iedereen aan de start te zien die deze winter heeft deelgenomen aan het veldrijden en mountainbiken om het seizoen gezellig af te sluiten.
Daarnaast is de koppelcross uitermate geschikt voor ouders, broertjes, zusjes enz.

meer .....

22 januari 2015 (Bart Rietveld & Wouter Hoogervorst)

Core Stability training voor iedereen vanaf 13 jaar


Corestability
Voor wie? Alle leden van Omnivereniging Avanti geboren in 2002 of eerder
Waar? In de gymzaal van de Bonifaciusschool, Paradijslaan 11, op de bovenste verdieping
Wanneer? De eerste training is woensdag 28 januari, begint om 19.00 uur en duurt ongeveer een uur
Kosten? € 6,- voor zes trainingen, contant te betalen bij de eerste training
Aanmelden? Hoeft niet, mag wel op jeugd@wvavanti.nl, dan weten we ongeveer hoeveel personen er komen

We hebben Robert Heemskerk, in het dagelijks leven fysiotherapeut en wielrenner, bereid gevonden om een zestal trainingsavonden te verzorgen in een gymzaal.

meer .....

20 januari 2015 (Marcel Bon)

NK veldrijden 2015

Lang naar uitgekeken en nu was het zover het NK veldrijden 2015 voor jeugd in Hapert verzorgd door de Stichting Wielerevenementen Het Snelle Wiel.
Inrijden NK veld - Milan HuizerOp vrijdag kon er van 15.00 tot 18.00 uur ingereden worden, dus met Milan Huizer op tijd vertrokken richting Hapert.
In Hapert aangekomen was het al behoorlijk druk en reden er al heel wat renners rond op het mooie technische parcours. Milan heeft ook nog iets meer dan een uurtje kunnen rijden.

Na een nachtje in de buurt weer terug naar het parcours waar Duco van der Zwart inmiddels ook al aan het inrijden was.
Startnummers halen, wachten tot je categorie aan de beurt was en in de tussentijd een beetje spelen met de fietsen (en zonder!!!).

meer .....
foto's .....

19 januari 2015 (Marcel Huizer/Agnes Menken)

Meerdaagse in Emmen, Odder, Someren, Achterveld of Assen?

We willen jullie warm maken voor de wielerweken in diverse vakanties.

WielerstimuleringsdagenIn Emmen (14 t/m 16 mei), Odder (14 t/m 16 mei), Someren (19 t/m 24 juli), Achterveld (20 t/m 25 juli),en Assen (27 juli t/m 1 augustus) worden er hele leuke wielerfestijnen georganiseerd. Het zou leuk zijn om daar met meerdere gezinnen en Avanti-renners te zijn! Het verblijf kan op allerlei manieren.
Kijk op de websites voor de mogelijkheden of spreek één van ons aan.

Hoe meer Avanti-leden er zijn, hoe leuker!!

meer .....

14 januari 2015 (Rob Lagendijk)

Warande jeugdveldrit

Het laatste weekend voor het NK cyclocross jeugd waren Duco en Milan te gast bij WV de Jonge Renner in Oosterhout waar er een waar formule 1 parcours werd aangeboden aan de coureurs.
Warande jeugdveldrit - DucoOver het geheel was het een supersnel en lang parcours met in de weide een technisch stuk met draaien en keren en klimmen met aan het eind van dit gedeelte een lastige zandbak waar een bocht in gelegd was.

Duco van der Zwart mocht als eerste aan de slag in categorie 2 met 21 renners voor twee ronden en wurmde zich voor de start lekker een rijtje naar voren (dat scheelt toch weer).
Bij de start was hij ook behoorlijk goed weg en ook tijdens de race ging het goed totdat het bij de tweede en laatste ronde wat langer duurde voordat hij langs kwam en riep dat hij in een bocht onderuit was gereden.

meer .....

11 januari 2015 (Marcel Huizer)

KNWU-cross Bakel

In de aanloop naar het Nederlands kampioenschap veldrijden 17 januari aanstaande wordt er door de heren nog volop geoefend. Zaterdag werd er een wedstrijd verreden in het Brabantse Bakel.
Bakel - DucoHet NK parcours van 2014 viel bij de heren goed in de smaak met veel klimmetjes en technische stukken.
Het was een druilerige dag dus echt veldrij-weer.

Duco stond met 16 kinderen aan de start deze keer. Zijn start was niet zo best en hij reed als laatste het veld in. In het parcours was een steile klim opgenomen die Duco steeds goed omhoog reed. Het schakelen gaat hem steeds beter af.

meer .....

5 januari 2015 (Gregor van der Zwart)

Winterse cross in Leiden

Ondanks het rare weer afgelopen dag zijn we met Milan toch maar gaan kijken of er gereden werd vandaag bij Swift in Leiden. De zesde wedstrijd van de MiniCycloCross-competie stond op de agenda.
Het parcours lag er hard en glad bij maar de organisatie had het parcours een beetje aangepast, zodat er toch gereden kon worden.
MCC Leiden - Robin HabermehlEr was wel besloten - ook omdat eerder al gezegd was dat de wedstrijd niet door zou gaan - om deze wedstrijd niet mee te laten tellen voor het klassement, dus kon er door de aanwezige coureurs zonder echte druk worden gereden.

In categorie 2 stond alleen Robin Habermehl voor Avanti aan de start in een veld van zes renners voor een lastig ritje over een hard parcours.

meer .....

28 december 2014 (Marcel Huizer)

MCC GRTC Excelsior - Robin HabermehlMCC-wedstrijd in Gouda

Zondag waren we te gast bij GRTC Excelsior voor een wedstrijd van de MiniCycloCross-competitie.
In categorie 2 stonden Robin Habermehl en Duco v/d Zwart aan de start voor Avanti voor een race over drie ronden (?).
Beiden waren ze niet echt lekker weg maar ze hebben alle twee een mooie inhaal race gereden waarmee Duco met een vijfde plek nog net een prijsje pakte en Robin elke ronde weer met een andere renner aan het strijden was en zo ook mooi opschoof.

meer .....

22 december 2014 (Marcel Huizer)

22e Veldrit Woerden

Veldrit Woerden - DucoDuco van der Zwart mocht deze week vroeg (10 uur) aan de start verschijnen in Woerden voor zijn volgende KNWU cross, want categorie 1 en 2 reden samen in één race.
Helaas stond Duco helemaal alleen op de tweede rij in zijn categorie met 15 renners. Maar hij had deze keer wel een flitsende start dus dat was best een goed begin.
Je kon zien dat Duco deze week beter in zijn vel zat want de race waar veel geklommen moest worden in één rondje verliep ook goed voor hem en hij sloot zijn race af op een nette twaalfde plek en ging dus weer met wat puntjes naar huis.

meer .....

22 december 2014 (Marcel Huizer)

MTB-en - DamianMountainbiken op zaterdag

De laatste MTB training voor de kerstvakantie was er een die ouderwets modderig was. Door de regenval van afgelopen dagen was het gras drassig en stonden op diverse plaatsen diepe plassen.

We gaan geregeld naar de omgeving van de Zegerplas, "het is hier mooi mountainbiken" volgens de kinderen die mee fietsen.

meer .....

14 december 2014 (Fred van der Heiden)

Rabobank weekend cyclocross Moergestel

Moergestel - MilanDuco v/d Zwart en Milan Huizer zijn voor hun volgende start in een KNWU cross neergestreken in Moergestel voor de Rabobank weekend jeugdcross.
Bij het parcours aangekomen bleek het een hele lastige te worden want na de vele regen lag het er behoorlijk nat bij met grote plassen en veel blubber in het weilandgedeelte en twee zandbulten net na elkaar.
Het gedeelte door het bos zat vol klimmetjes en een trap vanaf categorie 3. Het beloofde dus een zware dag te worden.

meer .....

14 december 2014 (Marcel Huizer)

Nieuwjaarsreceptie

Zondag 4 januari 2014 - 11.30 - 13.30 uur nieuwjaarsreceptie van de omnivereniging iin het clubhuis.

13 december 2014

Kerstvakantie(Geen) activiteiten in de kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie wordt er twee weken niet gemountainbiked, gespind of gecrossd.

 • Op 18 en 25 december en 1 januari is er geen crosstraining. We beginnen weer op donderdag 8 januari.
 • Op zaterdag 20 en 27 december wordt er niet gemountainbiked vanaf het clubhuis - zaterdag 3 januari om 10.00 uur zijn we er weer !
 • De dinsdagen, 23 en 30 december, is er geen spinnen.
13 december 2014

Mini Cross Competitie, 3e wedstrijd, 7 december 2014: Rijswijk (Spartaan)

MCC Rijswijk - podium categorie 6
Elian wint MCC-wedstrijd in Rijswijk

Na een wedstrijd in Rotterdam (Ahoy) en Alphen (Avanti) was nu Rijswijk (Spartaan) voor de jeugd op de veldrijfiets of mountainbike aan de beurt. Dit parcours was -zoals altijd- érg erg: veel steile heuveltjes, gemodder en geglibber. Daarbij miezerde het een beetje en lag de temperatuur rond 5 graden: brrrr. Kortom, echt een wedstrijd voor de stoersten onder de jeugd!

Cat 1 t/m 4 reed voor de pauze en de oudere jeugd erna. De jongste jeugd heeft het hartstikke goed gedaan, hoorde ik (ik geloof het onmiddellijk), maar ik heb het helaas niet helemaal gezien. Nog net een glimp opgevangen van Milan die 3e werd in categorie 4: goed gedaan hoor! Duco was knap 7e hoorde ik en Robin reed ook goed mee.
Dit stukje gaat verder vooral over de oudste jeugd (Thijs van Leeuwen en Elian Lagendijk).

meer .....

7 december 2014 (Caroline Jansen)

Tweede MCC-wedstrijd in Alphen

Afgelopen zondag werd de tweede wedstrijd van de MiniCycloCross-competitie bij ons gereden.

Al vroeg werd begonnen met het uitzetten van een crossparcours en niet veel later - al voor 10.00 uur - kwamen de eerste deelnemers aan.
Om 11.00 uur werd gestart met categorie 1.

In categorie 2 mochten Duco en Robin aan de bak. Na de eerste ronde kwam Duco als vijfde door. We hoopten dat hij nog een paar plekjes op zou kunnen schuiven. MCC - podium cat. 4Dat lukte helaas niet, hij moest zelfs nog een plaatsje prijsgeven. Hij werd zesde. "Ik was helemaal buiten adem" was zijn commentaar na afloop.
Robin reed vanaf het begin op de 11e plaats en kon in de laatste ronde nog een renner inhalen, zodat hij 10e werd.

In categorie 4 verdedigde Milan de eer van Avanti. Hij draaide als één van de laatsten het veld in, maar wist toen, al voor de passage van het juryhok heel handig door langs het spoor over het gras te fietsen, twee renners in te halen. Verderop deed hij dat nog een keer.

meer .....
alle uitslagen .....

2 december 2014

KNWU-cross in Leiden

Zaterdag zijn we voor een bijna-thuis-crosswedstrijd vertrokken naar de Bult in Leiden bij Swift voor de volgende KNWU-cross van Milan en Duco.
KNWU-cross Leiden - Duco van der ZwartBij het inrijden werd het voor de jongens al duidelijk dat het een zware dag zou worden want het parcours lag er erg vettig bij.
Dit keer werden de rijders op volgorde van het klassement naar de start geroepen dus onze jongens mochten beiden vanaf de achterste rij starten.
Duco mocht in categorie 2 voor drie rondjes aan de start verschijnen voor een zware rit over het vettige parcours inclusief een mooi klimmetje naast de trappen.
Na drie sterk gereden rondjes kwam Duco moegestreden als 12de over de finish en ging met een paar mooi verdiende punten naar huis.

meer .....

30 november 2014 (Marcel Huizer)

Duco en Milan rijden KNWU-cyclocross

Er wordt getraind op donderdagavond, door een aantal jeugdleden is meegedaan aan de SwABoCrossCompetitie, er kan gestart worden in de KNWU-cross Heerde - inrijden Milan en DucoMiniCycloCrossCompetitie en jeugdleden die een licentie en een veldrijfiets hebben kunnen ook inschrijven voor KNWU-wedstrijden.

Zaterdag zijn Duco van der Zwart en Milan Huizer weer een keertje gestart bij zo'n KNWU-crosswedstrijd op een supermooi gelegen parcours op camping "Het goeie leven" in Eerde.
Na het afhalen van de startnummers zijn de jongens samen in gaan rijden met mooi weer en een mooi droog en snel parcours door een stuk bos en twee zandstroken waarvan één technisch stuk langs een vijver.

meer .....

23 november 2014 (Marcel Huizer)

Afsluiting SwABoCrossCompetitie

 SwABoCross 2014 - podium cat 1 & 2
Podium categorie 1 & 2

1. Duco van der Zwart (Avanti)
2. Robin Habermehl (Avanti)
3. Max de Linder (Swift)

Op zondag 16 november werd de laatste wedstrijd van de SwABoCrossCompetitie voor de jeugd gereden. Nadat vorig jaar al een paar leden mee deden aan aan de SwiBoCrossCompetitie heeft Avanti dit jaar voor het eerst ook meegedaan in de organisatie.

Deze laatste wedstrijd was het parcours voor het eerst dit jaar lekker nat geregend en daardoor goed modderig.
De jongens en meiden konden hun borst nat maken. Er werd veel geglibberd en gegleden in het echte veldrijweer.

Nadat iedereen weer netjes aangekleed was en een aantal deelnemers lekker hebben kunnen ontspannen onder de douches vond de prijsuitreiking plaats. Naast de bekers die werden uitgereikt, werden ook bloemen uitgereikt.

meer .....
meer foto's van de prijsuitreiking .....
alle uitslagen .....

18 november 2014 (Gregor van der Zwart)

Zondag alweer de laatste wedstrijd SwABoCrossCompetitie

Zondag wordt op het parcours van LRTV Swift alweer de laatste wedstrijd van de SwABoCrossCompetitie 2014 gereden. Hier zal nog hard gestreden worden om de podiumplaatsen in de verschillende categorieën.
Afgelopen zondag, 9 november, werd nog gereden in Lisse. Omdat Imke haar arm gebroken had kon zij hier - en de komende wedstrijden - helaas niet starten.

uitslag van 9 november op MyLaps (categorie 1 - 4) .....
uitslag van 9 november op MyLaps (categorie 5 - 7) .....
klassement tot nu toe .....

NB: In het klassement zijn alleen renners opgenomen van LRTV SWift, WV Avanti, RTV de Bollenstreek en MTBC de Noordbikers.

13 november 2014

Grote clubactieGrote Clubactie

De Grote Clubactie 2014 gaat zijn laatste week in en het zou mooi zijn als we nog wat loten weten te verkopen. We hebben het streven dat ieder jeugdlid vijf loten verkoopt en daar ligt nog wel een uitdaging.
Via onderstaande link kom je direct op de site terecht waar je de loten kunt bestellen.
http://www2.clubactie.nl/actie/WielerverenigingAvanti1

Alvast bedankt voor de medewerking !

Met sportieve groet,
Ed den Outer

10 november 2014

Mini CycloCross Competitie

Na de SwABoCrossCompetitie staat er voor deze winter weer een Mini CycloCross Competitie voor de jeugd in het district op de kalender. Hieraan kan zowel met een veldrijfiets als met een mountainbike worden deelgenomen.
MiniCycloCross-competitieNieuw dit jaar is dat ook eerstejaars nieuwelingen, die geen KNWU-wedstrijden rijden mogen starten.

Er zijn totaal acht wedstrijden, waarvan de eerste op zondag 23 november wordt gereden bij RWC Ahoy in Rotterdam.
Van deze wedstrijden wordt een klassement bijgehouden. Voor de eindstand tellen bij iedereen de vijf beste uitslagen mee.

Na de laatste wedstrijd, op zondag 18 januari 2014 bij Westland Wil Vooruit in Hoselersdijk, is er voor alle deelnemers die aan minimaal vijf van de acht wedstrijden hebben meegedaan een beker.

Als je mee wilt doen aan deze wedstrijden meld je dan voor 19 november aan op jeugd@wvavanti.nl, zodat we jullie gegevens aan de organiserende verenigingen door kunnen geven.

regels en kalender .....

13 november 2013

spinnenSpinnen

Na een paar weken rust op de dinsdagavond zijn we weer  begonnen met spinnen.
Op de dreunende bassen van Tiësto of de Lieve Kleine Konijntjes met vliegjes op hun neus wordt er fanatiek getrapt onder leiding van Marcel of Twan.
Bijna alle fietsen zijn weer bezet maar er zijn nog enkele fietsen vrij, vooral bij de oudste jeugd om 19.30 uur.
Dus wil je alsnog meedoen meld je dan snel aan met een mailtje naar jeugd@wvavanti.nl.

7 november 2014

Derde wedstrijd SwABoCrossCompetitie

SwABoCrossCompetitie - 3e wedstrijd bij Avanti - Robin HabermehlZondag werd de derde wedstrijd van de SwABoCrossCompetitie gereden.
In categorie 1 & 2 waren voor het eerst alle drie de verenigingen vertegenwoordigd met Luke Langelaan van RTV de Bollenstreek die voor het eerst mee deed.
Duco werd hier (weer) onbedreigd eerste. Robin haalde hier de derde plek.

Bij categorie 3 & 4 stonden er elf renners aan de start. Hier pakte Bryan Zonneveld (RTV de Bollenstreek) deze keer de 25 punten voor het klassement.Milan eindigde op de derde plek en Friso en Imke werden zevende en achtste.

meer .....
uitslag van vandaag op MyLaps (categorie 1 - 4) .....
uitslag van vandaag op MyLaps (categorie 5 - 7) .....
klassement tot nu toe .....

NB: In het klassement zijn alleen renners opgenomen van LRTV SWift, WV Avanti, RTV de Bollenstreek en MTBC de Noordbikers.

3 november 2014

licentie 2015Licenties 2015

Vanaf vandaag kunnen op "mijn knwu" de licenties voor 2015 worden aangevraagd.

Net als vorig jaar is het niet mogelijk om met de licentie van 2014 deel te nemen aan wedstrijden in januari 2015 (t/m 2013 was dat wel toegestaan).
Ook mag met ingang van 2015 de pasfoto op de licentie niet ouder zijn dan 5 jaar !

1 november 2014

Derde wedstrijd SwABoCrossCompetitie op ons parcours

SwABoCrossCompetitie - 2e wedstrijd bij SwiftNa de eerste wedstrijd bij RTV de Bollenstreek en afgelopen zondag op het parcours van LRTV Swift gereden te hebben, rijden we de derde wedstrijd op ons eigen parcours.

De start van de jongste categorieën is om ca 11.00 uur, na de wedstrijd van de senioren.

uitslagen tot nu toe .....

31 oktober 2014

MTB-enMountainbiken vanaf het clubhuis

Net als voorgaande jaren gaan we ook deze winter weer mountainbiken vanaf het clubhuis. Vanaf 1 november wordt er elke zaterdagmorgen om 10.00 uur vertrokken voor een tocht van ca 1,5 uur.
Tijdens het seizoen wordt er ook nog één of twee keer een uitstapje georganiseerd.

Voor aanmelden en meer informatie kun je contact opnemen met Willem Hassoldt: tel. 06-46451510, e-mail: willemhassoldt@gmail.com.

Meer informatie ook in de mountainbike flyer, klik hieronder.

MTB-flyer 2014-15

25 oktober 2014

Vanaf dinsdag 28 oktober weer spinnen voor jeugdleden

Met ingang dinsdag 28 oktober gaat Twan weer spinnen met de jeugdleden.

 • Categorie 1 t/m 4 van 18.30 uur - 19.15 uur; en
 • Categorie 5 t/m 7 van 19.30 uur t/m 20.30 uur (als er fietsen over zijn kunnen ook nieuwelingen hier aan deelnemen).

Heb je je nog niet aangemeld en wil je wel graag meedoen ? Er is misschien nog wel een plekje vrij .....

mail naar jeugd@wvavanti.nl

25 oktober 2014

Opbrengst Rabosponsortocht voor WV Avanti: € 221,-

De 21e editie van de Rabobank Sponsorfietstocht, gereden op zondag 21 september jl, was weer een succes. 2.170 deelnemers stapten die dag op om voor een door hun gekozen doel/vereniging een sponsorbijdrage bij elkaar te fietsen.
Alle fietsers hebben met elkaar een totaalbedrag van €14.500,- euro bij elkaar gefietst. € 221,- daarvan was voor WV Avanti.

Iedereen die die dag nummer 9 op zijn/haar startkaart invulde (nogmaals) bedankt !

Cheque Rabo Sponsorfietstocht

25 oktober 2014

Eerste wedstrijd SwABoCrossCompetitie gereden

SwABoCrossCompetitie - 1e wedstrijd RTV de BollenstreekZondag werd de eerste wedstrijd van de SwABoCrossCompetitie gereden. Onder de deelnemers ook zes Avanti-crossers.

Voor alle deelnemers aan de trainingen op donderdagavond die het ook wel eens in een wedstrijd willen proberen:
Het volgende wedstrijdje wordt komende zondag, 26 oktober, gereden op het parcours van LRTV Swift in Leiden. Ook hier wordt om + 11.00 uur gestart, nadat de senioren gereden hebben.

uitslag eerste wedstrijd .....

20 oktober 2014

cyclocrosstrainingSwABoCrossCompetitie

De eerste cyclocrosstrainingen zijn al geweest en de eerste wedstrijden komen er ook aan.
Vanaf komende zondag 19 oktober, wordt de SwABoCrossCompetitie voor de jeugd gereden. Het is een competitie over vijf wedstrijden voor jeugdleden van LRTV Swift, WV Avanti en RTV de Bollenstreek (en MTBC de Noordbikers), waar afwisselend op de parcoursen van de organiserende verenigingen wordt gereden.

Deelname is gratis en een KNWU-wedstrijdlicentie is niet nodig, een basislidmaatschap is genoeg.
Er mag zowel op een veldrijfiets als op een mountainbike worden deelgenomen.
Er hoeft niet van te voren ingeschreven te worden.

meer .....

13 oktober 2014

Afsluiting wegseizoen

prijsuitreiking 2014 - tijdritmedailleWerd er vorige week al een begin gemaakt met de afsluiting met een koppeltijdrit en een ploegentijdrit voor de jeugd,

Deze week werd het wegseizoen 2014 op echt  afgesloten. Dinsdag hadden we de afsluitende prijsuitreiking van 2014.
In een overvol clubhuis werden alle aanwezige kids naar voren geroepen door hun eigen trainers.

Ze kregen na een persoonlijk praatje een medaille uitgereikt met daarop hun beste tijd over de tijdrit over één rondje op het parcours verreden in 2014. Voor bijna iedereen gold dat deze (veel) sneller was dan de tijd die vorig jaar achter op de medaille was gegraveerd.

meer .....
foto's .....

9 oktober 2014

VeldrijclinicsClinics veldrijden in de herfstvakantie

Clinics Veldrijden voor 11-18 jarigen 16 oktober in Uithoorn en
23 oktober in Veenendaal, met gastsprekers Gerben de Knegt (16/10)
en Lars van der Haar (23/10, ovb)

De districten Noord-Holland, Zuid-Holland en Midden bieden alle geïnteresseerde renners en rensters met een KNWU-basislidmaatschap of licentie van 11-18 jaar een gratis Clinic Veldrijden aan o.l.v. ervaren
KNWU-trainers.
Deze vinden plaats op 16/10 (Uithoorn, UWTC ) en 23/10 (Veenendaal, AXA Valleirenners) tijdens de middaguren in de herfstvakantieweken.
De Clinic duurt van 14.00 uur-17.00 uur.

meer .....

7 oktober 2014

Ploegentijdrit bij RWV de Spartaan

Vanmorgen om 8.30 uur werd er verzameld bij het clubhuis van Avanti en na wat puzzelen met de passagiers en fietsen werd er met zes auto's inclusief ploegleidersauto vertrokken naar het parcours van de Spartaan in Rijswijk.

141005 ploegentijdrit - parkeerplaats

Na het aanmelden van de renners konden zij nog zo'n drie kwartier gezamenlijk inrijden.
Als eerste mochten Thijs van Leeuwen, Sietse Kool, Sasha Hassoldt, Milan Huizer en Roos van den Berg voor categorie 2, 3 en 4 aan de start verschijnen om 10.25 uur voor vier ronden, er werd overigens gestart met behulp van hekken.

Ze waren bij de start goed weg en draaiden meteen goed rond tot ze in het tweede rondje op het rechte stuk even kwijt waren wie er de kop over moest nemen maar dat was snel opgelost.

meer .....
foto's .....

5 oktober 2014 (Marcel Huizer)

Koppeltijdrit

Het begint al traditie te worden. De eerste zondag van oktober rijden we een koppeltijdrit als afsluiting van het seizoen.
141005 koppeltijdrit - podium 1 - 4Er wordt gereden in verschillende categorieën, en bij de jeugd krijgen de jongste deelnemers een bonificatie om zo iedereen een kans op de overwinning te laten hebben, terwijl bij de senioren juist de oudere deelnemers tijd mogen aftrekken (reglement).

Ondanks concurrentie van de jeugdploegentijdrit bij RWV de Spartaan, waar twee ploegen van ons deel namen, hadden we vanmorgen totaal toch 24 koppels aan de start, 14 bij de jeugd en 10 bij de groten.
Alle jeugdleden hadden een ouder, oom, vriend of oudere renner gevraagd hun te helpen een zo snel mogelijke tijd neer te zetten.

meer .....
alle uitslagen .....
foto's .....

5 oktober 2014

Jeugdkamp 2014

Uitnodiging jeugdkamp 2014Jullie zijn uitgenodigd voor Het WV Avanti Jeugdkamp 2014!

We verklappen nog niets en houden jullie graag in spanning.

Meld je snel aan! We bouwen het kamp al over twee weken op.

Aanmelden voor zaterdag 4 oktober!

Klick op uitnodiging om de volledige weergave.

De jeugdkamp commissie,
Gregor, Karin, Noëmi, Stefan, Ed en Martin

30 september 2014

5 oktober: Koppeltijdrit

Zondag 5 oktober wordt weer de traditionele koppeltijdrit verreden op het parcours als koppeltijdritafsluiting van het wegseizoen.
Deelname staat open voor ieder lid van de omnivereniging Avanti met een introducee. Een koppel mag dus gevormd worden door een lid en een niet-lid of door twee leden.

Inschrijven kan per koppel of individueel. De individuele deelnemers worden door middel van loting aan elkaar gekoppeld.

De minimumleeftijd is 7 jaar. Voor jeugdleden is er altijd prijs.

Inschrijning kan per email aan jeugd@wvavanti.nl (o.v.v. namen en geboortedatum van de "renner" (zie reglement).

De eerste start is om 11.00 uur.

26 september 2014 (Marcel Bon)

Donderdag 2 oktober: start cyclocrosstrainingen

Donderdag 2 oktober beginnen we weer met de wintertraining veldrijden en mountainbike.
cyclocrosstrainingDe jeugd tot en met 14 jaar en de beginners starten om 19:00 uur en trainen tot 19:45 uur.

De trainingen zijn geschikt voor jong en oud, wedstrijdrenner en toerist, beginner of gevorderde en voor mountainbike en veldfiets.
Broertjes, zusjes, vrienden en vriendinnen zijn ook altijd welkom voor een introductietraining.

In de loop van het seizoen zullen we zorgen voor een kleine kalender met een paar gezamenlijke evenementen.
Het seizoen sluiten we weer af met de tweede editie van de koppelcross van Avanti.

Heb je nog geen eigen mountainbike? Dan kun je deze bij Avanti huren onder bepaalde voorwaarden. Meer info bij Marcel Bon.

Tot donderdag!

Bart en Wouter

25 september 2014 (Bart Rietveld)

Jeugdkamp

Het is bijna weer zover: “Het Avanti jeugdkamp”

Zet je agenda vast op:

Vrijdagavond 10 oktober tot en met zondagochtend 12 oktober 2014

JeugdkampMet de mooie herinneringen van vorig jaar in onze gedachten willen we wederom dit hele weekend met alle categorieën 1 t/m 7 op kamp.
Het wordt drie dagen lang een leuk en gezellig festival, vol sportiviteit en dolle pret dat je natuurlijk niet mag missen. Er staat jullie dit weekend van alles te wachten.

Over de tijd, de bijdrage, de locatie etc. volgt binnenkort meer informatie.

Tip! Kijk regelmatig op de www.wvavanti.nl/jeugd!

Reserveer dus het weekend alvast in je agenda!

De jeugdkamp commissie,
Gregor, Karin, Noëmi, Stefan, Ed en Martin

21 september 2014

Jeugdtournooi Amersfoort

Milan Huizer en ikzelf (Marcel Huizer) waren vanmorgen al op tijd bij Duco van der Zwart en zijn vader (Gregor van der Zwart) om samen naar de KNWU-koers in Amersfoort te gaan.Amersfoort - Duco v/d Zwart en Milan Huizer
We kwamen redelijk op tijd aan bij het parcours waar het wel heel erg druk was. Eenmaal op het parcours bleek dat de groeistad klassieker voor 40+ renners van start ging.

Na het inschrijven en toch nog wat inrijden door de drukte en grote mannen heen mocht Duco zich om 10 uur naar de start begeven met nog negen andere rennertjes voor een koersje over vier ronden voor categorie 1.

meer ....

21 september 2014 (Marcel Huizer)

Doe mee met de Rabobank Sponsorfietstocht

Op zondag 21 september wordt de Rabobank Sponsorfietstocht weer georganiseerd. RabosponsortochtMet deze fietstocht kunnen we geld verdienen voor onze clubkas. Hoe meer mensen er meedoen, des te meer geld kunnen we incasseren.

Er kan gekozen worden voor een afstand van 20, 40 of 60 kilometer. De sponsorbijdrage bedraagt per gereden afstand respectievelijk € 3,-, € 6 en € 10,-. Voor iedereen die op zijn stempelkaart WV Avanti (nummer 9) invult krijgen we een sponsorbijdrage, die kan oplopen tot maximaal € 1.000,- !

In Alphen kan gestart worden tussen 9.00 uur en 13.30 uur bij:

 • de Rabobank aan de Flemingweg 8;
 • het clubhuis van AAV aan de Sportlaan 6; en
 • Woonservicecentrum Noorderbrink aan de Klompenmaker 156.

Alle stempelposten sluiten om 16.00 uur.

meer .....

15 september 2014

Zondag 14 september: MWW bij RWC Ahoy

Terwijl de Ronde van Alphen verreden werd, rijdt de jeugd vandaag de één-na-laatste MWW van dit seizoen. Vandaag wordt de MWW bij RWC Ahoy in Rotterdam verreden. Een vlak en bochtig parcours dat naast de startbaan van Rotterdam Airport ligt en voor mooie beelden zorgt.

MWW Rotterdam - podium cat. 1De meeste WV Avanti-renners waren vandaag aan de start van categorie 1. Duco, Damian, Pim, Robin en Sanne stonden in het geel aan de start voor vier rondes.
Direct na de start rijdt Pim als eerste de bocht in en alleen Duco kan hem volgen. Duco neemt al gauw de leiding over en versnelt nog meer. Pim laat zich een beetje afzakken en rijdt verder mee voorin de groep. Robin zit goed in het midden, gevolgd door Damian. Sanne rijdt ook goed mee in de staart van het langgerekte peloton.

Met twee rondes gereden rijden Duco, Pim en Robin bij de eerste vijf renners. Een paar spannende slotrondes volgen. De eerste plek is al vergeven maar wie wordt tweede en derde en ... Duco pakt de tweede plek. En dan komen onverwacht (voor de omstanders dan) Robin als derde over de streep en gevolgd door Pim op een vijfde plek! Het WvAvanti geel vult het podium vandaag. Gefeliciteerd jongens! Damian en Sanne volgen en rijden een mooie wedstrijd. Klasse gereden.

meer .....

14 september 2014 (Martin Kastelijn)

Grote clubactie 2014

Dit jaar doen we weer mee aan de Grote clubactie. Net als vorig jaar komt de opbrengst geheel ten goede aan de jeugdafdeling dus weer enorm belangrijk dat we er met zijn allen een succes van maken !
Met het geld kunnen we het jeugdwielrennen in Alphen verder promoten en het logo grote clubactielaagdrempelig houden om ermee te beginnen. Daarnaast willen we de ervaren renners meer bieden dan een licentie en een parcours. We hebben nog genoeg wensen maar daar is ook geld voor nodig.

De grote clubactie werkt als volgt. Van elk verkocht lot van 3 euro gaat er 2,60 naar de clubkas. Je maakt zelf per lot kans op mooie prijzen en er zijn diverse kortingsbonnen beschikbaar op o.a. pretparken.
De verkoop van de loten gaat dit jaar net als vorig jaar, geheel digitaal.

meer .....

13 september 2014 (Ed den Outer)

Etappe 2 van 2

Etappe 2 van 2 ....., dat stond voor afgelopen donderdag op de kalender. Dat betekent dat we een klassement opgemaakt hebbben van deze wedstrijd, met de wedstrijd van de week ervoor (4 september, etappe 1 van 2).
zomercompetitie 2014De tijden die in deze beide wedstrijden zijn gereden zijn bij elkaar opgeteld. Degene die over twee wedstrijden de snelste was kreeg de 20,1 punt.
Renners die maar aan één van de twee etappes hebben mee gedaan staan onderaan het klassement.
Voor de wedstrijden van 4 en 11 september krijg je dus maar één keer punten voor de competitie.

meer .....

12 september 2014

Clubkampioenschap tijdrijden 2014

Clubkampioenschap tijdrijden 2014Onder veel betere weersomstandigheden dan vorig jaar werd dinsdagavond het clubkampioenschap tijdrijden voor de jeugd gereden. Het goede weer - en misschien ook wel de eerste trainingen na de vakantie - zorgde ervoor dat veel jeugdrenners een PR reden.

Categorie 1 & 2

De jongste groep, categorie 1 & 2 (en ook de kinderen die nog in categorie 0 rijden deden hier mee) reed een tijdrit over één ronde. 13 deelnemers stonden om 19.00 uur startklaar. De meesten bleken na afloop harder gereden te hebben dan ze ooit gedaan hadden, een knappe prestatie. Voor Bo en Jille was het de allereerste keer dat ze een tijdrit reden.

meer .....
alle uitslagen .....
alle uitslagen (ook die van de nieuwelingen en junioren) op MyLaps .....

12 september 2014

European Youth Cycling Tour Assen 2014

Helaas vielen alle leuke wielerweken op dezelfde datum en moest er voor deze zomer een keuze gemaakt worden. Het werd Assen. Voor ons ouders, we willen er wel bij zijn, is dit minder belastend dan Achterveld, want er wordt slechts één etappe per dag verreden. Voor de renners is deze koers aan de ene kant daardoor Jesse, Matthijs, Thijs, Tom, Eva, Marise, Elianook minder zwaar, maar aan de andere kant veel zwaarder want er wordt harder gekoerst, zijn er veel deelnemers en zijn er ook veel buitenlandse deelnemers.

Het was dit jaar erg gezellig! We stonden met 5 families (de Leng, Wijfje, van Diest en Bijwaard en Lagendijk) bij elkaar op camping Witterzomer. Het leek wel een SwABo familie. Met 10 fietsende kids (Matthijs, Tom, Adne, Yumiko, Jurre, Thijs, Eva, Jesse, Marise, Elian) konden we elkaar aardig helpen met de logistiek, met materialen en bovenal met aanmoedigingen!

meer ....

12 september 2014

KNWU-jeugdwedstrijd bij WTC de Amstel wordt interclub

Het kleine aantal ingeschreven renners tot nu toe heeft de organisatie van het jeugdtoernooi bij WTC de Amstel op zondag 14 september a.s. doen besluiten dit te laten verrijden als interclubwedstrijd, zodat ook jeugdrenners met alleen een basislidmaatschap mee kunnen doen.

De eerste start is om 12.00 uur.

meer .....

9 september 2014

Jeugdronde van Numansdorp - eerste KNWU-wedstrijd Milan

Duco v/d Zwart stond al klaar bij de sporthal toen Milan aankwam en na het aanmelden van Milan hebben ze samen nog een rondje of vier in kunnen rijden om Jeugdronde van Numansdorp - Duco van der Zwart en Milan Huizerhet lastige klinkerparcours te verkennen.
Duco stond in categorie 1 relaxed op de eerste startrij voor het vertrek voor een koers over vier ronden en was bij de start direct supergoed weg en na de eerste ronde kwam hij als derde door o.a. achter de Nederlands kampioen.
Duco komt na de vakantie alleen wat wedstrijdritme tekort, waardoor hij de laatste twee rondjes wat terrein verloor en op een toch wel mooie negende plaats eindigde achter de complete top van het afgelopen NK.

meer .....

7 september 2014 (Marcel Huizer)

Drie keer op rij eerste !

Jeugdronde Westereen - podium cat. 6 - 1. Daan Kool, 2. Tamara van der Horst, 3. Marianne de VegtDat Daan Kool absoluut geen last van “vakantiebenen” heeft liet hij de afgelopen weken zien.
Op 16 augustus reed hij in het Friese Westereen, waar hij vanaf de start liet zien dat hij de sterkste was.
In zijn eentje dubbelde hij het hele peloton en liet dat al snel weer zijn achterwiel zien. Waarna hij aan het eind van de wedstrijd als eerste over de finish kwam met de tweede (en de rest) op meer dan een ronde.
Sietse reed hier ook een goede wedstrijd, die uiteindelijk resulteerde in een achtste plaats.

meer .....

5 september 2014

Dinsdag 9 september: Clubkampioenschap tijdrijden jeugd

Vanaf 18.30 uur kan er worden ingereden door de jeugdcategorieën onder leiding van de trainers.
clubkampioenschap tijdrijdenDe eerste start is om 18.50 uur, te beginnen met categorie 1 en 2. Zij rijden één rondje.
Aansluitend starten categorie 3 en 4 voor een tijdrit over twee ronden om ca 19.15 uur.
Daarna is het de beurt aan categorie 5, 6 en 7 voor vier rondjes tegen de klok om ca 19.45 uur.
Bij de jeugd zijn geen tijdritsturen, dichte wielen enz. toegestaan.

Tussendoor zullen de prijzen uitgereikt worden aan de eerste drie renners per categorie.

Het verzet moet in overeenstemming zijn met de KNWU reglementen voor de categorie waarin de betreffende renner volgens de KNWU-regels rijdt.

3 september 2014

MiniWegWedstrijd op ons eigen parcours

Afgelopen zondag – de laatste dag voor voor iedereen de vakantie weer echt afgelopen was - was het de beurt aan Avanti om een MiniWegWedstrijd te organiseren.

MWW 31-8-14 - categorie 1Tussen de 18 deelnemers in categorie 1 stonden er zes (!) van onze eigen vereniging.
Voor Koen Bocxe was het de allereerste keer dat hij een echte wedstrijd reed. Hij was na afloop heel enthousiast, dus we verwachten hem dit jaar en anders zeker volgend jaar wel vaker aan de start.
Duco en Pim konden zich aanvankelijk voorin handhaven. Pim moest de koplopers wel laten gaan en werd uiteindelijk mooi zevende, terwijl Duco met een vierde plek nog in de prijzen viel.
Damian werd 13e en Viggo, die ook nog nooit eerder een wedstrijd reed met renners van andere verenigingen, finishte vlak daarachter als veertiende. Koen en Sanne stonden respectievelijk op de 17e en 18e plaats.
Silke van Veen (RWV de Spartaan) won de wedstrijd met ruime voorsprong.

meer .....
foto's .....
meer foto's .....
alle uitslagen op MyLaps .....

2 september 2014

Interclub bij Olympia Amsterdam Sloten - 31 augustus 2014

Tussen alle kleuren wolken schijnt de zon. Zo ziet de lucht eruit en zo is dat op het 2.5 KM parcours van Olympia in Amsterdam. Veel kleurrijke renners, waartussen drie gele Avanti-zonnen.

Interclub A'dam-Sloten - groep BDirect na de start een fijne klim met een lange afdaling. De eerste Avanti-renster is Sasha Hassoldt in categorie 4,  zij start in een achterste rij, maar eist  in de eerste doorkomst al een tweede plek op.
Een mooi peloton blijft elkaar goed in de gaten houden. Sasha eindigt ogenschijnlijk moeiteloos op medailleplaats 5.

In categorie 5 komen Lorainne Röge en Lauraine Wijnhorst in actie. Zij gaan prima van start en blijven enige tijd bij elkaar tussen het peloton. Bij Lauraine is na een paar ronden de pijp uit. Zij doet het verder in haar eigen cadans en eindigt tenslotte onder luid applaus op de laatste plaats. Lorainne  weet in een stevige rit een knappe zevende plaats te rijden.

Leuke extra attractie voor het publiek is er een verkeerd geplande running op het zelfde parcours. Door de oplettende speaker gaat de running en het wielrennen prima samen.

31 augustus 2014 (Willem Hassoldt)

Interclubwedstrijd bij WV Avanti

Vanmiddag werd op ons parcours een interclubwedstrijd gereden.
24 augustus 2014: InterclubwedstrijdIn de A-categorie, categorie 1 & 2 ontstond er na twee ronden een kopgroep van zes renners. Vlak daarachter reed Stein Bocxe, die zijn allereerste echte wedstrijd reed. Jammergenoeg lukte het hem niet nog aan te sluiten bij de koplopers, maar hij hield wel tot de finish stand op de zevende plek, waarmee hij de beste Avanti-prestatie leverde in deze wedstrijd.
Daarachter werd Roos 10e, Duco 13e en Imke 17e. De wedstrijd werd gewonnen door Twan Beerse (Hoornse Ren en Tourclub).

meer .....
foto's .....
alle uitslagen op  MyLaps .....

24 augustus 2014

Gezellige wielerweek in Mierlo/Lierop

wielerstimuleringsdagen 2014Van zondag 27 juli t/m vrijdag 1 augustus was Avanti goed vertegenwoordigd bij de 40e wielerstimuleringsdagen. Julia, Lorraine en Lauraine fietsten bij categorie 5. Youp, Nigel, Tristan en Floortje bij categorie 6. Lucien is al enkele jaren één van de ploegleiders, en ook Lorenzo speelt een rol in de begeleiding.
Onderscheidend voor deze wielerweek is dat de deelnemers allemaal de hele week blijven logeren, en er naast de wielerwedstrijden ook allerlei ander activiteiten georganiseerd worden.

Alle 120 deelnemers worden verdeeld over 15 ploegen van ongeveer gelijke sterkte, maar van diverse categorieën bij elkaar.

meer .....
foto's .....

5 augustus 2014 (René van Leeuwen)

MWW-wedstrijd Honselersdijk

Milan en ik waren redelijk op tijd aanwezig op het parcours van Westland Wil Vooruit, maar er was nog geen Avantirenner te bekennen. Waarschijnlijk vanwege vakantieverplichtingen van onze rennertjes, voor de rest stonden er ondanks de mww Honselersdijk - start cat. 1vakantietijd toch aardig wat renners aan start in elke categorie.
Tijdens het inrijden kwamen eerst Robin Habermehl en Damian van der Burgh en wat later ook Ilse en Roy Hoogendoorn.

meer .....

26 juli 2014 (Marcel Huizer)

Roy kan sprinten

Sprint cat. 6 - MWW Gouda - Roy HoogendoornAfgelopen zondag, in de MWW-wedstrijd in Gouda, liet Roy Hoogendoorn zien dat hij een goede sprint in de benen heeft.
Van een kopgroep van acht wist hij zijn voorwiel als eerste over de finish te duwen, waarmee hij zijn eerste wedstrijd op zijn naam schreef.

Meteen bij de start al reden Wouter Zwaan en Lucas Praamsma, twee Excelsior-renners, weg. Zij kenden het thuisparcours als hun broekzak. De rest moest nog even wennen aan die “Excelsior-bochten” maar al snel kwam de achtervolging op gang. Lucas was de eerste die terug viel in het peloton en even later werd ook Wouter weer ingelopen.

meer .....
foto's van categorie 6 en 7 .....

16 juli 2014

Wegens vakantie geslotenVakantiestop

Van zaterdag 19 juli tot en met zondag 17 augustus zijn er bij WV Avanti geen jeugdtrainingen en/of clubwedstrijden. (De clubcompetitie bij de "groten" op zondag en donderdag gaat wel gewoon door.)
Op dinsdag 19 augustus is weer de eerste training.

14 juli 2014

Dinsdag 15 juli: Ouder-info-avond

Tijdens de training van dinsdag 15 juli is er een informatie-avond voor ouders, vooral bedoeld voor ouders van jeugdleden die dit jaar pas lid zijn geworden.
Start 18.30 uur in de bestuurskamer in het clubhuis. Naast informatie vanuit de jeugdcommissie en trainers is er ook ruimte voor vragen van ouders.

13 juli 2014

Zomer-/najaarscompetitie gestart

Nadat we vorige week de voorjaarscompetitie hebben afgesloten zijn we afgelopen donderdag gestart met de eerste wedstrijd van de zomer-/najaarscompetitie voor de jeugd.
Ook in deze competitie rijden we naast "gewone" wedstrijden weer een "coopertest" (15 juli), een "etappewedstrijd" (4 en 11 september) en een koppeltijdrit (25 september).
We starten elke wedstrijd om 18.15 uur !!

alle regels op een rijtje .....

12 juli 2014

Tijrit gereden

DamianTijdens de training van dinsdag 8 juli werd alweer de vierde tijdrit van dit seizoen gereden.

We begonnen met het uitreiken van de prijs voor de voorjaarscompetitie aan Damian.
Daarna werd er om de beurt gestart voor een tijdrit over één ronde. De oudste groep mocht ook nog een langere tijdrit van vier ronden rijden.

Na de ideale omstandigheden van vorige keer en de PR-regen die daarop volgen verwachtten we vandaag bij slecht weer niet zulke snelle tijden. Toch slaagden Roy, Nigel, Imke, Julia, Damian, Koen en Jesse er nog in sneller te rijden dan ze ooit tijdens een tijdrit gedaan hadden.

alle tijden op een rijtje .....

12 juli 2014

Afsluiting voorjaarscompetitie

Vanaf 8 mei reden we op donderdagavond de voorjaarscompetiei. Afgelopen donderdag was de laatste wedstrijd en aansluitend werden de prijzen aan de eerste drie per categorie uitgereikt.
Voor het eindklassement telden bij iedereen de beste vijf uitslagen mee. 

)voorjaarscompetitie - podium cat. 1 & 2   Categorie C - (1 & 2)  
1. Duco van der Zwart 99,4 pnt
2. Imke van der Zwart 95,1 pnt
3. Friso de Wildt 89 pnt
4. Damian van der Burgh 85 pnt
5. Pim Knoester 66 pnt
6. Viggo Krijgsman 60 pnt
7. Jelle Koeleman 58,2 pnt
8. Roos van den Berg 52 pnt

meer .....

7 juli 2014

Mooie wedstrijden tijdens het clubkampioenschap

Afgelopen dinsdag werd het clubkampioenschap voor de jeugd gereden. In deze wedstrijd zijn de onderlinge verschillen meestal groot. Niet alleen wordt er - net als bij de clubcompetities - gereden in gecombineerde categorieën, maar ook staan er clubkampioenschap 2014 - start cat. 1 & 2renners aan de start die al een paar jaar lid zijn en elke week een (KNWU)wedstrijd rijden naast jeugdleden die pas net begonnen zijn en voor de allereerste keer aan de start van een echte wedstrijd staan.


Categorie 1 & 2

De jongste categorie ging als eerste van start. Al in de eerste ronde reed er een kopgroep van vijf weg met hierin de meest ervaren renners, Roos van den Berg, Friso de Wildt, Duco van der Zwart en daarbij ook heel verrassend Imke van der Zwart en Stein Bocxe.

meer .....
heel veel foto's .....

2 juli 2014

In de prijzen in Edam-Volendam

Met twee podiumplaatsen, Sietse en Thijs goed van voren en Julia, Floortje, Roy, Edam-Volendam - podium cat 1Mitchell en Jayson ook aan de start was de Rabobank Wielerronde van Edam-Volendam voor Avanti een succesvol evenement.

Duco had na het NK met heel veel renners aan de start in categorie 1 op een stratenparcours een beetje de schrik van KNWU-wedstrijden. Met een goede wedstrijd en een mooie derde plek als resultaat merkte hij zaterdag weer dat hij het best wel kan.

In de wedstrijd van categorie 4 reden Sietse (5e) en Thijs (6e) in de prijzen. Julia werd 17e in categorie 5.

Edam-Volendam - podium cat6 Edam-Volendam - Sietse en Thijs

Al na een paar ronden in categorie 6 reed er een kopgroep van acht man weg. Daan Kool zat daarbij en kon het in de finale afmaken. Hij won de sprint met twee fietslengtes en liet daarmee Enzo Leijnse (WTC de Amstel) en Lars Klugt van de organiserende vereniging achter zich. Roy en Floortje eindigden als 23e en 26e.
Mitchell en Jayson werden respectievelijk 10e en 16e in categorie 7.

2 juli 2014

MWW-wedstrijd in Leiden

Ik was vandaag redelijk op tijd in Leiden aanwezig en er was nog niet veel geel van Avanti te zien. De enige die zijn rondjes al reed was Duco.
Maar na een poosje hadden we toch een aardig aantal Avantirenners aan de start in categorie 1.

MWW Leiden - start cat. 1Duco van der Zwart mocht gelijk op de eerste rij van start samen met Damian van den Burgh met een rijtje daarachter Pim Knoester en Robin Habermehl.
Duco ging lekker van start maar verteerde de bult niet echt lekker met de KNWU wedstrijd van gisteren nog in zijn benen hierdoor viel hij net buiten de prijzen met een zesde plek.
Daarachter vocht Pim zich heel netjes naar een mooie 12e plek voor in de middenmoot en Robin en Damian reden redelijk gelijk op de gehele wedstrijd waar Robin na de vier ronden aan het langste eind trok en Damian achter zich liet. Zij werden 13e en 15e.

meer .....
foto's .....

meer foto's ....

1 juli 2014 (Marcel Huizer)

koppeltijdritKoppeltijdrit tijdens voorjaarscompetitie

Afgelopen donderdag werd de wedstrijd van de voorjaarscompetitie in de vorm van een koppeltijdrit gereden. Iedereen koos een renner met wie hij samen de tijdrit wilde rijden.
Het was de bedoeling dat je met z'n tweeën zo hard mogelijk reed en voor de eindtijd telde de tijd van de tweede renner. Voor de competitie kregen beide renners van één koppel steeds hetzelfde aantal punten.

meer .....

29 juni 2014

Dinsdag 1 juli: clubkampioenschap voor de jeugd

Dinsdag 1 juli a.s. wordt het clubkampioenschap voor de jeugd verreden.

 • 18.45 uur: categorie 1 & 2
 • 19.05 uur: categorie 3 & 4
 • 19.30 uur: categorie 5, 6 & 7

NB: iedereen rijdt deze wedstrijd in de categorie waarin hij/zij op grond van zijn geboortedatum hoort te rijden en zorg ervoor dat je verzet voldoet aan de KNWU-regels, bij twijfel kun je dat van tevoren laten controleren.

Vanaf 18.15 uur is het parcours afgesloten om in te rijden en kunnen de rugnummers in het clubhuis worden afgehaald.

25 juni 2014

Training door SwABo-renners/-rensters

De jeugdtraining van deze avond werd gegeven door elite-renners van SwABo. De dames trainden onze meiden, en de meiden van Swift en de Bollenstreek die we uitgenodigd hadden ook mee te doen.
En de heren namen de training aan de jongens voor hun rekening.

SwABo-clinic - 24 juni 2014  SwABo-clinic - 24 juni 2014

Na een paar ronden inrijden werd er geoefend met starten, slalommen en sprinten . Later bij de oudste groep kwamen waaierrijden, “springen” naar een kopgroep en het nemen van bochten aan bod, waarbij SwABo-voorzitter (en renner) Erik van Lakerveld vooral liet zien hoe je een bocht niet moet nemen.
Daarnaast werden tussendoor nog wat “tips en trics” gegeven over wat wel en wat vooral niet te doen in een wedstrijd.

SwABo-clinic - 24 juni 2014Het was voor onze jeugdrenners een leuke training, maar ook de SwABo-vrouwen en –mannen vonden het mooi te zien hoeveel enthousiaste en fanatiek trainende jeugdleden er waren. Met de toekomst van SwABo zit het dus wel goed !

Stella Blom, Eveline de Groot, Marieke Kerkvliet, Marleen Pardon, Thijs Bon, Jordy Buskermolen, Jurgen van Diemen, Maarten Kamp en Erik van Lakerveld, heel erg bedankt !

foto's en filmpjes .....

24 juni 2014

22 juni 2014: MWW in Maassluis

Onderaan de dijk ligt het parcours van RCMD de Coureur in Maassluis een beetje verborgen tussen de bomen. Voor ons Avanti-renners een vroeg begin van de dag. 22 juni 2014 - MWW Maassluis - cat. 1Ook Maaike Bon was vroeg op de fiets gestapt en kwam langs met mooie aanmoedigingen. Ondanks de stille 1000 meter achterop het parcours, was een groot publiek rond de start/finish neergestreken.

Na het eerste uurtje inrijden begonnen vijf Avanti renners aan hun race in de eerste categorie. Aan de start stonden ruim 15 renners, waaronder dus onze vijf renners, Sanne Kastelijn, Robin Habermehl, Damian van den Burg, Pim Knoester en Duco van der Zwart.

meer .....
foto's .....
meer foto's .....
alle uitslagen .....

23 juni 2014 (Martin Kastelijn)

22-6-14 Recordsnelheden in Amsterdam Sloten

Het parcours van Olympia Amsterdam in Sloten is misschien wel het snelste rondje van Nederland. Een brede baan van glad asfalt van liefst 2500 meter, met alleen een bruggetje, nodigt uit tot hard rijden. Dat werd vandaag dan ook zeker gedaan.

Amsterdam-Sloten - cat. 4 - Sietse KoolIn categorie 2 moest Roos helaas afzeggen wegens ziekte. Ze zat wel als supporter langs het parcours te “loomen”. Met het herstel zal het dus wel goed zitten.
In categorie 4 kwam Sietse aan de start. Daar ging het erg hard, maar het leverde door de zuiging van het peloton slechts enkele slachtoffers op. Sietse toonde zich steeds goed voorin, en wist in de pelotonssprint een 15e plaats te behalen, met een snelste ronde van 37,7 km/uur.

meer .....
foto's .....

23 juni 2014 (René van Leeuwen)

SwABo-clinic

Aanstaande dinsdag, 24 juni, wordt de training aan de jeugd gegeven door de SwABoLadies en de SwABo-heren.
SwABoSwabo is een samenwerkingsverband van LRTV Swift, WV Avanti en RTV de Bollenstreek, waarbij renners en rensters van deze verenigingen zich, als zij de juniorencategorie zijn ontgroeid en op een hoog (amateur-)niveau willen blijven wielrennen, kunnen aansluiten. Met deze clubcombinatie wordt deelgenomen aan grotere wedstrijden voor beloften en elite, zoals klassiekers.

meer ....

22 juni 2014

21-6-14 Zuid-Beijerland: Yes !! Bij het peloton gebleven !

Niet voor iedereen is de ambitie reëel om voor de overwinning te gaan. Youp en Roy reden de ronde van Zuid-Beijerland vooral om te proberen bij het peloton te blijven. 21 juni 14: Ronde van Zuid Beijerland - startDe loting zat daarbij niet mee: beiden op de achterste rij, maar ze hadden 25 ronden de tijd om op te schuiven.

Er werd weer erg hard gestart, en na één ronde was het peloton nog maar 21 renners sterk. Roy had er wel een paar ingehaald, maar zat toch op enige achterstand. Youp was wat verder naar voren opgeschoven, en kon net de aansluiting houden.
Daarna volgden nog vier snoeiharde rondes van meer dan 38 km/uur. Om en om probeerden de toppers te ontsnappen, maar niemand kreeg erg veel ruimte.

meer .....
foto's .....

22 juni 2014 (René van Leeuwen)

Hulp gezocht voor (vlak) na de vakantie

De zomervakantie komt al in zicht. Van zaterdag 19 juli t/m zondag 17 augustus zijn er bij WV Avanti geen jeugdtrainingen of clubwedstrijden. (De clubcompetitie bij de Hulp gevraagd"groten" gaat wel gewoon door.

Vlak daarna staan er meteen twee wedstrijden op de agenda: op zondag 24 augustus wordt er een interclubwedstrijd op ons parcours gereden en de week daarna, op 31 augustus een MWW-wedstrijd. Voor deze twee wedstrijden zijn we weer op zoek naar vrijwilligers voor de inschrijving, parcoursbeveiliging, EHBO enz.

Aanmelden bij Agnes Menken, moeder van Julia en Thijs (ed.vanleeuwen@kpnmail.nl).

20 juni 2014

14-6-14: Knokken in middenmoot in Arkel

Een week na het jeugd NK stond de “Arno Wallaard memorial” in Arkel op de kalender. Voor degenen die er al vaker gereden hebben ook wel bekend als die Arno Wallaard Memorial - Thijs van Leeuwenwedstrijd waar je onbeperkt gratis softijs kunt krijgen. Een mooi, maar bochtig parcours, met erg veel wind.

Avanti was in categorie 4 vertegenwoordigd door Thijs van Leeuwen. Hij kende een goede start, maar halverwege begon de groep te kraken. Thijs vormde met gekende concurrent Jordy van der Ham een duo voor de 13e plaats. Thijs wist hem in de sprint goed te verschalken. Om af te koelen maar een ijsje genomen.

meer .....
foto's .....

14 juni 2014

Snelle tijden

Deelnemers NK jeugdwielrennen 2014De tijdrit die afgelopen dinsdag gereden werd leverde bijna iedereen een snellere beste tijd op dan hij ooit gereden had.
Iedereen mocht starten voor een tijdrit over één ronde, en de renners vanaf categorie 5 konden ook nog vier of vijf ronden rijden,

De Avanti-renners die afgelopen zondag het NK reden werden ook nog even in het zonnetje gezet. Het is toch een speciale wedstrijd om aan de start te staan tussen de beste jeugdrenners van Nederland.

alle tijden op een rijtje .....

13 junit 2014

1e Pinksterdag:
Nederlandse Kampioenschappen Jeugd 2014 in Philippine Zeeland

Wat een feest. Gekwalificeerd voor de NK. Dus actie en plannen. Kamperen? Hotel?
NK-jeugd 2014 - Elian LagendijkOf toch maar op zondag heen en weer, zo’n 350 km. Die afstand valt achteraf wel weer mee.

Maar om 4.30 uur gaat de wekker, 5.30 uur in de bus en rijden.
8.00 uur in Philippine en het regent, dat was niet voorspeld.
Om 8.11 uur startnummer ophalen en koffie. Inrijden tot 9.00 uur.

Het ziet er goed georganiseerd uit. Lekker chaotisch waaruit mooie dingen ontstaan.

Met de eerste starts van categorie 3 jongens, categorie 3 meisjes en categorie 4 jongens is de regen opgehouden. De zon schijnt hevig, maar de weg is nog nat. In de haakse bocht na de finish is de weg nog niet droog en zijn er stevige valpartijen.

meer .....

9 juni 2014 (Willem Hassoldt)

8 juni 2014: Leuk LJWF in Zevenhuizen

LJWF - start tijdrit YoupTot voor enkele jaren was het traditie om naast het NK jeugd ook een Landelijk Jeugd Wieler Festijn (LJWF) te organiseren. Daar konden dan alle kinderen starten die zich niet hadden weten te plaatsen voor het NK. Dan had je een keer geen last van alle toppers !
Die traditie wil RRC de Pedaalridders weer herstellen. Op de mooie locatie van de Prins Willem Alexander roeibaan in Zevenhuizen organiseerden ze dit jaar een LJWF. Het parcours was voor sommigen wel even zoeken, omdat het op menig TomTom nog ontbreekt.

Voor Avanti waren Nigel Slof, Tristan van den Berg, Roy Hoogendoorn en Youp van Leeuwen in categorie 6, en Jayson de Bruin in categorie 7 van de partij.

meer .....
foto's .....
meer foto's .....

9 juni 2014 (René van Leeuwen)

MWW bij PRC Delta in Spijkenisse

Met het mooie weer van vandaag kon het alleen maar een superdag worden in Spijkenisse er waren alleen niet zoveel Avantianen aanwezig vandaag.

MWW Spijkenisse - Damian en RobinIn categorie 1 stonden Robin Habermehl, Duco van der Zwart en Damian van der Burgh aan de start. Bij de start kregen ze drie ronden op het rondebord. Duco werd na een eenzame race sterk tweede.
Robin zagen we echt knokken voor zijn plekje, wat ook super lukte, maar hij viel helaas net buiten de prijzen.
Damian kon in het begin nog aardig meekomen met Robin maar moest in de laatste ronde toch een gaatje laten vallen maar toch netjes gereden in zijn tweede MWW-wedstrijdje.

meer .....

7 juni 2014 (Marcel Huizer)

Veel wedstrijden en mooie prestaties afgelopen weekend

Afgelopen weekend waren er naast de eerste MWW-wedstrijd ook weer verschillende KNWU-wedstrijden waar Avanti-renners aan de start stonden.

Wijk en Aalburg - podium cat. 6 Daan Kool 1eDe mooiste uitslag was voor Daan Kool afgelopen zaterdag, toen hij de categorie-6-wedstrijd in Wijk en Aalburg op zijn naam schreef.
De snelheid van het peloton lag de hele wedstrijd hoog. Elke poging om weg te rijden mislukte. Na 12 ronden passeerde Daan met een krappe fietslengte voorsprong op de rest als eerste de finishlijn, waarmee zijn eerste overwinning in een KNWU-wedstrijd een feit was.
In categorie 4 reed Sietse hier ook een prima wedstrijd. Hij eindigde als 21e in het peloton.

Dordrecht - Klimomnium - Mitchel den DuijnZondag reden een aantal leden het klimomnium bij DRC de Mol in Dordrecht. Eerst werd er door iedereen een tijdrit gereden, daarna volgde nog een rit in lijn.
In categorie 7 liet Mitchell den Duijn zien dat het met zijn vorm nog steeds wel goed zit, hij eindigde als 9e. Thijs van Leeuwen werd 15e, Lorraine Röge 18e, Julia van Leeuwen 26e en Jayson de Bruin 17e.

Duco van der Zwart werd zesde in Tilburg na een sterk gereden wedstrijd.

foto's van Dordrecht .....

5 juni 2014

MWW bij HSK Trias in Den Haag

Gelegen direct naast de schaatsbaan de Uithof ligt het uitdagende clubparcours van HSK Trias voor de klimmers en voor degenen die van bochtenwerk houden. Met het zonnetje op de brede baan kon je zien dat iedereen zin had om vandaag deze MWW Den Haag - Damianuitdaging aan te gaan.

In categorie 1 stonden drie WV Avanti renners aan de start. Duco van der Zwart, Sanne Kastelijn en Damian van der Burg hadden drie rondes te gaan. Terwijl Duco vanaf de start meteen goed bij de kopgroep aansloot vochten Damian en Sanne vooral tegen de verschillende klimmetjes met de vele bochten. Damian werd 12e en Sanne reed naar een 15e plek. Duco vocht voor zijn derde plek en moest nog volle bak om die medaille te pakken. En dat deed hij.
Knap gedaan allemaal.

meer ....
foto's .....
alle uitslagen op: www.miniwegwedstrjden.nl

1 juni 2014

WV Avanti-jeugd fietst weer mee in de Avond-Laura

Logo LauraVanaf vanavond, maandag 2 juni t/m donderdagavond 5 juni wordt de 45e Avondlaura georganiseerd. 
Peter Baks, Luciën Röge en Gerard Slof stappen weer elke avond op voor een ritje van 30-35 km.
 
Jeugdleden die mee willen (je kunt alle vier de avonden meedoen (dan krijg je ook een medaille), maar één avond kan ook !):

 • 18.15 uur verzamelen/inschrijven bij het speeltuinrestaurant "De Lepelaar" in Avifauna
 • 18.30 uur vertrek vanaf Avifauna 

Ouders die mee willen fietsen zijn natuurlijk ook welkom !

meer info over de Avondlaura ..... 

2 juni 2014

Niet geplaatst voor het NK, wel een licentie ....

Jeugdrenners die niet mogen starten op het NK en wel een KNWU-licentie hebben, kunnen meedoen aan het Landelijk Jeugd Wielerfestijn dat op dezelfde dag als het NK, zondag 8 juni, eerste pinksterdag, wordt verreden in Zevenhuizen.
Deze wedstrijd wordt als omnium gereden, eerst een tijdrit en vervolgens een rit in lijn (gewone wedstrijd).

meer info .....
inschrijven via "mijn knwu" .....

25 mei 2014

Avanti-leden naar het NK jeugdwielrennen in Philippine

NK-shirtsEr is ook dit jaar weer een aantal jeugdleden dat zich heeft geplaatst voor deelname aan het NK jeugdwielrennen, dat verreden wordt op zondag 8 juni in Philippine.

Bij de jongens zijn dat in categorie 1: Duco van der Zwart; in categorie 5: Elian Lagendijk; in categorie 6: Daan Kool; en in categorie 7: Mitchell den Duin.
Bij de meisjes mogen Roos van den Berg, categorie 2 - 10 jaar; Sasha Hassoldt, categorie 4 - 12 jaar; Julia van Leeuwen en Lorraine Röge, categorie 5 - 13 jaar; Marise Lagendijk en Floortje van den Berg, categorie 6 - 14 jaar.

De jeugdcoördinator van het district heeft bovenstaande renners al aangemeld bij de KNWU. Zij hoeven (en kunnen) zich dus niet zelf inschrijven voor het NK.
Als de KNWU de aanmeldingen heeft verwerkt zullen de deelnemers een bevestiging van hun deelname ontvangen.

Daarnaast wordt er - in overleg met de organisatie - ook nog een mail met belangrijke en handige informatie over het NK verstuurd.

meer over het NK-jeugdwielrennen .....
een filmpje van het parcours .....

25 mei 2014

Laatste wedstrijd SwABo-jeugd-competitie

Vandaag werd de achtste en laatste wedstrijd van de SwABo-competitie gereden op het parcours van de Leidse Wielervereniging Swift.
Vooraf was er al heel wat gerekend om ieders kansen op een mooie plaats in het eindklassement te bepalen.

SwABo-competitie Leiden - Duco en ImkeIn categorie 1 & 2 was Sven van der Klaauw al zeker van de eerste of tweede plek of hij nu wel of niet de wedstrijd uit zou rijden. Daarnaast hadden Niels Duineveld, Ingmar van den Bosch, Duco en Friso, afhankelijk van de uitslag van vandaag ook nog een kans op een podiumplek.
Het leek goed te gaan. Al in de eerste ronde reed er een kopgroep van drie, Ingmar, Sven en Duco, weg. Een derde plek zou voor Duco genoeg zijn om ook derde te worden in het eindklassement.
Helaas liep het anders …..

meer ....
eindklassement .....
foto's .....
meer foto's .....

25 mei 2014

Zevende wedstrijd SwABo-jeugd-competitie

Vanmorgen werd de zevende - en één na laatste - wedstrijd van de SwABo-jeugd-competitie gereden.

Met vijf ronden op het rondebord startten categorie 1 & 2 als eersten om even na half twaalf. Al snel ontstond er een kopgroepje van vier. Ingmar van den Bosch, al vier keer winnaar van een SwABo-competitie-wedstrijd, was de eerste ronden de SwABo-competitie - cat. 1 en 2grote motor achter deze groep. Friso en Duco reden ook mee in deze groep. Na een paar ronden viel het wat stil en werd er wat naar elkaar gekeken. Duco nam met nog anderhalve ronde te gaan het initiatief en reed weg van zijn medevluchters. Hij kreeg alleen Sven van der Klaauw mee. Daarachter moest Ingmar even passen en kon Friso, die in zijn wiel zat, ook niet mee. Luid toegejuichd door het publiek wisten de twee koplopers hun voorsprong tot het eind vast te houden. Hoewel Duco er alles aan deed moest hij op de streep Sven voor laten gaan. De tweede plaats was voor Duco.

meer .....
bijgewerkt klassement .....
foto's .....

18 mei 2014

MWW-wedstrijden

Op zaterdag 31 mei wordt de eerste MiniWegWedstrijd van 2014 gereden bij HSK Trias in Den Haag.
MWW-logoMiniWegWedstrijden zijn interclub-wedstrijden, bedoeld voor jeugdleden van een Zuid-Hollandse wielervereniging met weinig of geen wedstrijdervaring of die het peloton in een KNWU-wedstrijd (nog) niet bij kunnen houden.
Deze wedstrijden worden afwisselend op clubparcoursen in Zuid-Holland gereden.

Aanmelden moet ! 
Als je aan één of meer van deze wedstrijden mee wil doen moet je je éénmalig aanmelden bij jeugd@wvavanti.nl, zodat we deelnemerslijsten kunnen maken voor de organiserende verenigingen.

Meer informatie over deze wedstrijden en een kalender op: www.miniwegwedstrijden.nl

15 mei 2014

13 mei 2014: tijdritVeel PR's bij de tweede tijdrit dit seizoen

Tijdens de training van afgelopen dinsdag werd er weer een tijdrit gereden. De jongsten, categorie 1 t/m 4, en degenen die dat wilden van de hogere categorieën startten voor een tijdrit over één ronde.
De meesten wisten hun beste tijd tot nu toe te verbeteren. Daan Kool reed in categorie 6 met 2:03,614 een (dik) parcoursrecord.

alle tijden .....
parcoursrecords .....

14 mei 2014

Vijfde wedstrijd SwABo-competitie gereden

Afgelopen zondag is op het parcours van LRTV Swift de vijfde wedstrijd van de SwABo-competitie gereden.

Er zijn nog drie wedstrijden te gaan, zondag 11 mei a.s. in Lisse, zondag 18 mei op ons eigen parcours en de laatste wedstrijd op 25 mei - met aansluitend prijsuitreiking - weer op het parcours van LRTV Swift.

Om mee te doen voor het eindklassement moet je minimaal zes wedstrijden hebben gereden en bij de laatste wedstrijd (en de prijsuitreiking) aanwezig zijn. Voor de eindstand tellen bij iedereen de zes beste uitslagen mee.

bijgewerkt klassement .....
foto's van afgelopen zondag ......

7 mei 2014

Derde plek voor Daan in Rotterdam

Daan Kool sprintte in het Hans Buijsman Toernooi bij RWC Ahoy in Rotterdam weer naar een derde plek.
Vanaf de start van de wedstrijd in categorie 6 werd er flink doorgetrokken door de sterkste renners.

Al in de tweede ronde viel het peloton in verschillende groepen uiteen. Daan zat in de eerste groep van 18 en bleef daar de hele wedstrijd.
Ondanks verschillende uitlooppogingen lukte het niemand meer uit deze groep te ontsnappen. In de sprint werd Daan achter Bastian Sterkenburg (GRC Jan van Arckel) en Olav Kooij (RTC de Hoekse Renners) derde.

meer .....

6 mei 2014

Rabobank Jeugdmeerdaagse Emmen

Van donderdag 29 mei 2014 tot en met zaterdag 31 mei (weekend van Hemelvaart) vindt de Rabobank Jeugd Meerdaagse plaats voor alle jeugdcategorieën (1 t/m 7) op Sportpark Meerdijk in Emmen.
Er bestaat ook een mogelijkheid om te kamperen op sportpark Meerdijk. Genoeg ingrediënten dus voor een leuk Hemelvaartweekend.

Natuurlijk is het leuk als er meerdere Avanti-renners aan de start verschijnen zodat we er met elkaar een gezellig en sportief weekend van kunnen maken.
Ook enthousiaste supporters zijn welkom! Dus kijk je ouders lief aan, maak ze enthousiast om mee te gaan, pak je tent en je fiets en meld je aan !

meer .....

2 mei 2014 (Gregor van der Zwart)

Vierde wedstrijd SwABo-competitie

Zondag werd de vierde wedstrijd van de SwABo-competitie op ons parcours gereden. Ondanks de meivakantie en concurrentie van de KNWU-wedstrijd in Lisse stonden er toch nog 24 renners aan de start. Dat kwam ook al doordat weer een paar Avanti-leden voor de allereerste keer startten in een wedstrijdje met ook leden van andere verenigingen.

Zeven categorie 1 & 2-renners startten in de eerste wedstrijd over vijf ronden.
Friso de Wildt en Sven van de Klaauw gingen al snel op de pedalen staan en lieten de rest achter zich. Alleen Duco slaagde er in later nog bij de koplopers aan te sluiten.
Toen Friso en Sven in de laatste ronde nog eens flink gas gaven moest hij ze toch weer laten gaan.

meer .....
alle uitslagen op MyLaps .....
tussenstanden .....

28 april 2014

Oefenwedstrijd 4

Gisteravond werd het vierde oefenwedstrijdje gereden. Deze keer in de vorm van een "coopertest". Binnen de gestelde tijd per categorie moest iedereen zo veel mogelijk rondjes rijden. We reden deze keer het kleine rondje, + 1100 m. Iedereen mocht met iedereen mee rijden en er mocht samengewerkt worden. Verschillende renners bleken een tijdje met een hogere categorie mee te kunnen rijden, anderen werkten in een groepje van gelijke sterkte eendrachtig samen. Er werd door iedereen flink door gereden.

De renners uit categorie 1 & 2 reden 20 minuten, uit categorie 3 & 4 30 minuten en de oudsten trapten 40 minuten. Iedereen werd de eerste keer dat ze na de gestelde tijd over de streep kwamen "afgevlagd" en vervolgens berekenden we de afstand die ze na de gestelde 20, 30 of 40 minuten gereden hadden.

alles op een rijtje .....

25 april 2014

Jeugd- en nieuwelingenronde Alphen aan den Rijn

Vandaag was het dan zo ver, de “grote” wedstrijd op ons eigen parcours. ’s Morgens was het droog, en de zon speelde verstoppertje met de wolken.
Al vroeg waren rennertjes vanuit alle windstreken aangekomen om op ons parcours in te fietsen.

Duco was de eerste die van start mocht. Zo ver mogelijk bij de jury vandaan, zodat hij van het startpistool geen last zou hebben, begon hij zijn wedstrijdje. Hij was aardig goed van start en het eerste rondje kwam hij dan ook mooi in de kopgroep door.
Daarna was de wind voor hem een beetje hard en zakte hij wat terug. Uiteindelijk zagen we hem met een flink tempo z’n rondjes uitfietsen en zo had hij een verdiende 10e plek.

In categorie 2 was het Roos, die naast dat ze vandaag samen met Imke rondemiss was, ook nog even haar wedstrijdje mocht gaan rijden.

meer .....
foto's .....

21 april 2014 (Maaike Bon)

Jeugdronde van de Bult

Zaterdag 19 april werd de Jeugdronde van de Bult verreden. Deze dag stonden er twaalf renners namens WV Avanti aan de start. Een top-10 plek zat er deze dag niet in, maar wel vonden we vier renners terug bij de eerste vijftien.

Zoals gebruikelijk was het Duco van der Zwart die het spits afbeet. Nadat hij bij de start wat lastig in zijn klikkers kwam, zette hij een geweldige spurt in om zijn tegenstanders bij te halen. Dit kostte hem helaas wel wat kracht, waardoor hij veel plekken verloor. Zijn laatste ronde zat het tempo er gelukkig weer in, waardoor Duco een 15e plaats wist te veroveren.

meer .....
foto's .....

20 april 2014 (Stefan van Klink)

Oefenwedstrijd 3

Tijdens oefenwedstrijd 3 donderdagavond werd een koppeltijdrit gereden. 11 koppels gingen vanaf kwart over zes van start.
De jongsten, Duco en kersvers lid Pim Knoester, hadden 4 ronden te gaan. Op aanwijzing van Gerard bleven ze vier ronden lang keurig bij elkaar rijden en haalden samen bijna 25 km/u gemiddeld.
Ook de rest begreep meteen wat de bedoeling was. De stevige wind zorgde er voor dat er goed geoefend kon worden met bij elkaar uit de wind rijden en afwisselend de kop nemen.
Bij sommige koppels ging dat al heel goed, andere gaan waarschijnlijk een volgende keer nog beter. Het was tenslotte de allereerste keer dat we dit deden.

Ook voor de jury was het nieuw. Hoewel we afgesproken hadden dat de oudste categorie 10 ronden zou rijden, kregen zij al na acht ronden de bel, wat vast niet iedereen erg vond.

uitslag op MyLaps .....

18 april 2014

Derde etappe Swabo-competitie

Terwijl Niki Terpstra over de keien in Parijs – Roubaix vloog, reden de h5Avanti renners over de klinkers van Lisse. Tien Avanti renners stonden vandaag aan de start van de derde etappe van de Swabo-competitie waar ze mooie uitslagen neer zouden zetten.

Roos, Friso en Duco stonden aan het vertrek bij categorie 1 en 2. ‘Blijf zolang mogelijk bij de voorste,’ was de opdracht. Dit lukte goed en dus stonden de Avanti renners er heel goed voor bij de eerste doorkomst.

meer .....
uitslag .....
tussenstanden .....
foto's .....
meer foto's .....

14 april 2014 (Stefan van Klink)

Jeugdronde Spijkenisse

Elf Avanti-renners stonden vandaag aan de start van de Jeugdronde van Spijkenisse. Deze dag leverde Avanti twee prijzen op. Mitchell en Daan waren de prijswinnaars.

Duco van der Zwart is nu al een van de vaste gezichten in categorie 1. Een goede eerste ronde leverde hem een mooie uitgangspositie op, maar even later zakte hij weer wat plaatsjes terug. In de slotronde wist hij er nog een heel mooi einde uit te persen, waardoor hij uiteindelijk als elfde over de streep kwam.

meer .....
foto's .....

14 april 2014 (Stefan van Klink)

4 t/m 6 juli Jeugdmeerdaagse bij RWV de Spartaan

"Op zaterdag 5 juli start de Tour de France voor professionals in Engeland. Wat is er mooier dan tijdens de start van ’s-werelds grootste wielerevenement ook voor de jeugd in de leeftijd van 7 t/m 14 jaar een evenement te organiseren waar verschillende wielerwedstrijden worden gereden en na afloop een algemeen klassement wordt opgemaakt met echte leiderstruien" bedachten vrijwilligers bij RWV de Spartaan. Hiermee was het idee voor de eerste Rijswijkse jeugdmeerdaagse geboren.

Er zullen verschillende wedstrijden worden verreden en per categorie zijn er drie truien te vergeven, één voor het algemeen klassement jongens, één voor het algemeen klassement meisjes en een puntentrui.

Het zou leuk zijn hier met een grote "Avanti-ploeg" aan de start te staan .....

meer informatie en aanmelden .....

9 april 2014

Zware omstandigheden eerste tijdrit

8 april, de tweede dinsdag van de maand, dat betekent ook in 2014: een tijdrit op de agenda !

Vanavond werd de eerste tijdrit van dit jaar gereden. De omstandigheden werkten niet echt mee. Een stevige wind, die eigenlijk nergens echt in het voordeel was en bij de start van de jongste categorie begon het dan ook nog eens keihard te regenen. Dat duurde niet lang, maar zorgde wel dat iedereen koud en nat werd.

De tijden waren dan ook "niet om over naar huis te schrijven". Afgezien van degenen die vandaag voor de allereerste keer een tijdrit reden op ons parcours waren er slechts twee, Duco en Nigel, die een PR wisten te rijden.
Natuurlijk was er ook een aantal renners dat gezien de omstandigheden een goede tijd neer zette. Laten we hopen dat het weer op 13 mei beter mee werkt, zodat we ook aan de tijden kunnen zien dat iedereen weer een stuk sterker geworden is dan vorig jaar.

alle tijden .....
alle tijden op MyLaps ....

9 april 2014

Rijswijkse jeugdronde

Nadat er gisteren met mooi weer op het stratenparcours in Piershil werd gereden stond vandaag alweer de tweede NK-selectiewedstrijd op het programma. Vandaag de beurt aan Rijswijk.

Het (geheel geasfalteerde) clubparcours was voor veel Avanti(st)rijders dan ook een opluchting. De weergoden zaten ons vandaag ook nog enigszins mee. Tijdens het inrijden voor 10 uur regende het nog, maar tijdens de wedstrijdjes hebben we geen echte regen meer gezien.

Als eerste was het de beurt aan Duco in categorie 1. Met acht kids aan de start beloofde het weer een leuk wedstrijdje te worden. Net als gisteren verliep zijn start niet helemaal vlekkeloos (daar moet op geoefend worden!) maar gelukkig wist hij al snel een paar rijders in te halen en vond hij aansluiting bij het peloton.
Eén renner, Liam van Os, ging er hard vandoor, maar daar achter vormde zich een groepje waar Duco mee fietste. Helaas moest hij dit groepje laten gaan waardoor hij alleen op de vijfde plek kwam te rijden.
Het werd spannend, er waren immers vijf eindprijzen en het jongetje achter hem kwam steeds dichter bij.

meer .....
foto's .....

6 april 2014 (Maaike Bon)

Swabo-competitie Leiden

De tweede etappe van de Swabo-competitie leverde vijf podiumplaatsen op voor WV Avanti.

In categorie 1/2 reden Friso, Robin en Roos een goede wedstrijd. Na een hele snelle start leken Roos en Friso beiden op weg naar het podium. Halverwege de koers werden ze echter nog ingehaald. Het kwam aan op een sprint tussen beide renners. Roos won deze, waardoor ze de derde plaats in bezit nam. Friso werd dus vierde.
Robin slaagde erin niet gedubbeld te worden. Hij werd zesde.

Bij categorie 3/4 was Sietse uit op de winst. Na in de eerste rondes het peloton in tweeën te hebben gesplitst, koos hij zijn moment uit en demarreerde hij weg uit het peloton.

meer .....
uitslag/klassement .....

6 april 2014 (Stefan van Klink)

27e Jeugdronde van Piershil

Tijdens de Ronde van Piershil stonden Duco van der Zwart, Thijs van Leeuwen, Julia van Leeuwen, Youp van Leeuwen, Tristan van den Berg, Jayson de Bruin en Mitchel den Duijn aan de start namens WV Avanti.
Het stratenparcours dat veel klinkers en bochten kende zorgde ervoor dat alle pelotons uit elkaar werden gereden. Bij alle categorieën reden renners als eenlingen of in kleine groepjes rond. Dit zorgde ervoor dat geen van de Avanti-renners de voorste groep kon volgen.

De beste prestatie van deze dag kwam van de debuterende Duco. Hij reed naar een negende plaats, nadat hij lang in de buurt van zijn tegenstanders kon blijven Thijs werd 20e, Julia 32e, Youp 29e, Tristan 34e, Jayson 20e en Mitchell na een val in de laatste bocht 17e.

foto's van Fotokoos .....
meer foto's .....

6 april 2014 (Stefan van Klink)

Eerste clubwedstrijd gereden

Gisteravond is door de jeugd weer het eerste (oefen)wedstrijdje gereden. De eerste wedstrijden tellen nog niet mee voor de competitie, maar natuurlijk zetten we wel gewoon de uitslag op MyLaps.

uitslag .....

4 april 2014

Wielerstimuleringsdagen 2014

Van zondag 27 juli t/m vrijdag 1 augustus worden voor de 40e keer de wielerstimuleringsdagen gehouden.
Dit is een (wieler)vakantiekamp voor jeugdrenners van categorie 1 t/m 7 (jongens en meisjes).
Je trekt de hele week met elkaar op, dus samen eten, slapen (in groepsaccommodatie Brabantbos in Lierop), maar ook samen de afwas doen .....

Er worden ploegen geformeerd van ongeveer gelijke sterkte. Elke ploeg heeft een ploegleid(st)er en krijgt de naam van een bekende deelnemer uit de Tour de France.
Er worden verschillende wielerwedstrijden, -clinics en sport en spel georganiseerd, waarmee punten te verdienen zijn.

meer .....

4 april 2014 (Luciën Röge)

Drukke eerste training

Niet alleen veel "oude bekenden", maar ook een flink aantal "nieuwe" kinderen die kennis wilden maken met wielrennen bij WV Avanti stonden gisteravond te trappelen om - sommigen voor het eerst - op de racefiets te stappen.
Terwijl de ervaren leden op het parcours de eerste rondjes en sprintjes weer reden, oefenden de beginners op de parkeerplaats met op- en afstappen, remmen, sturen enz.

2 april 2014

Selectie NK jeugdwielrennen 2014

Het gaat weer echt beginnen. Komend weekend staan de eerste KNWU-wedstrijden in ons district op de kalender (Piershil en Rijswijk).
Met deze (en volgende) wedstrijden kun je je kwalificeren voor deelname aan het NK op zondag 8 juni in het Zeeuwse Philippine (www.nkjeugdwielrennen2014.nl).

De regeltjes voor kwalificatie vind je hier …..

31 maart 2014

Eerste wedstrijd SwABo-jeugdcompetitie

Prachtig zonnig weer bij de eerste wedstrijd van de SwABo-jeugdcompetitie 2014 op ons parcours. Er werd dus – op 30 maart (!) – in korte broek gestart.
Nadat er een paar ronden waren in gereden werd het startschot (de startbel) gegeven voor de wedstrijd over vijf ronden van categorie 1 & 2.

Onze Avanti-renners lieten zich een beetje verrassen door Ingmar van den Bosch (RTV de Bollenstreek), die al vroeg alleen op avontuur ging. Daarachter vormde zich een geel Avanti-treintje van Roos, Friso en Duco. Hoewel er in dat groepje goed werd samengewerkt bleek Ingmar toch echt de sterkste. Hij wist zijn voorsprong vast te houden tot de streep. Roos won de sprint van het Avanti-groepje en Duco werd verrassend derde. Friso eindigde moegestreden als vierde. Daarachter werd Robin zevende.

meer .....
uitslagen op MyLaps .....
foto's .....

31 maart 2014

Ontknoping Rijn en Bollenstreekcompetitie

Vandaag werd de derde en laatste wedstrijd van de Rijn en Bollenstreekcompetitie gereden op het parcours van RTV de Bollenstreek. Na afloop mochten niet alleen de eerste drie in de daguitslag het podium beklimmen, maar werden ook de prijzen voor het eindklassement uitgedeeld.

In categorie 1 & 2 had Friso de beste benen deze keer. Waar Roos een gaatje moest laten vallen, kon hij de koplopers van de wedstrijd nog blijven volgen. Uiteindelijk werd hij derde – en ging deze keer met bloemen naar huis - en veroverde Roos de vierde plek vandaag. Daarachter werden Duco en Robin zevende en achtste.
In de top drie van het eindklassement veranderde niets meer: 1. Lisa van Belle (LRTV Swift); 2. Ingmar van den Bosch (RTV de Bollenstreek); en 3. Roos van der Berg (WV Avanti).

meer ......
uitslag .....
eindklassement .....
 foto's .....

23 maart 2014

SwABo-jeugdcompetitie

Net als vorig jaar organiseren we weer in april en mei (voordat de Mini-Weg-Wedstrijden beginnen) de SwABo-jeugdcompetitie. De eerste wedstrijd wordt gereden op zondat 30 maart op ons eigen parcours (start 11.30 uur).

De wedstrijden van de SwABo-jeugdcompetitie zijn bedoeld voor jeugdleden van LRTV Swift, WV Avanti en RTV de Bollenstreek die die dag geen landelijke wedstrijd rijden.
Er wordt afwisselend op de parcoursen van de drie organiserende verenigingen gereden.
Voor deelname aan deze wedstrijden is een basislidmaatschap genoeg - alle leden kunnen dus meedoen.
Alle drie de verenigingen gebruiken MyLaps voor het opmaken van de uitslag, als je geen eigen transponder hebt kun je er één van de vereniging gebruiken.

meer ....

22 maart 2014

Tweede wedstrijd Rijn en Bollenstreekcompetitie

Op zondag 16 maart reed de Avanti jeugd haar tweede wedstrijd. Dit keer op ons eigen parcours, want de tweede etappe van de Rijn- en Bollenstreekcompetitie werd verreden in Alphen aan den Rijn. Ook vandaag stonden er weer veel Avanti-renners aan de start.

Bij categorie 1 en 2 speelde de wind duidelijk een rol. Bijna alle renners reden in hun eentje rond. Voorin was wel een mooi groepje te vinden. Duco reed op de derde plaats met Roos en Friso in zijn wiel. Niet ver daarachter reed ook Robin nog een hele goede wedstrijd. Roos had uiteindelijk de beste laatste ronde in de benen. Zij werd derde, voor Friso en Duco die vierde en vijfde werden. Robin kwam knap als zesde over de streep.

meer .....
uitslag op MyLaps .....
klassement .....
foto's .....
meer foto's en filmpje .....

16 maart 2014 (Stefan van Klink)

Gebruikte fietskleding op "Te koop"-pagina

Op de "Te koop"-pagina wordt nu ook gebruikte Avanti-kleding aangeboden !

10 maart 2014

We zijn weer "echt" begonnen

Na de opmaat van onze categorie-7-renners vorige week in Zwanenburg werd dan gisteren weer voor iedereen de eerste wedstrijd van het wegseizoen gereden. Het was prachtig weer, veel van onze renners waren dan ook op de fiets naar het parcours van Swift in Leiden gegaan. Iedereen had er zin in, sommigen met een nieuwe fiets, voor het eerst met klikpedalen of in een hogere categorie.

In de eerste wedstrijd van categorie 1/2 stonden Duco en Robin (cat. 1) en Roos en Friso (cat. 2) aan de start. Nadat alle rugnummers en transponders waren gecontroleerd werden de renners weg geschoten voor een wedstrijd over vier ronden.
Duco en Robin moesten de kop al vanaf het begin laten gaan. Roos, en ook Friso in het begin, konden het voorin wel bijhouden.
Het werd een spannende eindsprint om de derde plek tussen Swift-renner Sven van der Klauw en Roos, die uiteindelijk overtuigend door Roos gewonnen werd. Friso werd vijfde en Duco en Robin eindigden op de zesde en zevende plek.

meer .....
alle uitslagen .....
foto's .....

10 maart 2014

Vuurdoop voor Mitchell, Jayson en Marise in categorie 7

Zondag reden Mitchell, Jayson en Marise hun eerste wedstrijd van het jaar in Zwanenburg: het Kampioenschap van de Haarlemmermeer.
Marise wil het in de loop van het seizoen bij categorie 7 gaan proberen en omdat dit nog geen KNWU-wedstrijd was, besloot ze om dat hier ook alvast maar te doen.

Net op tijd arriveerden ze in Zwanenburg in de auto van de familie de Bruin. Normaal gesproken zouden ze ruim op tijd geweest zijn, ware het niet dat de organisatie had bedacht om categorie 1, 2, 3 en 4 tegelijk te laten starten.
Eigenlijk mochten ze zelfs niet eens meer inschrijven, maar na lang aandringen en met de hulp van omstanders was het dan toch nog gelukt.
(Tip voor iedereen die aan clubwedstrijden /interclubwedstrijden mee gaat doen: als er nergens duidelijk starttijden staan, kom dan gewoon VOOR het begin van de eerste wedstrijd voor de zekerheid.)

meer .....
 foto's .....

5 maart 2014 (Marcel Bon)

Laatste keer spinnen en MTB-en

Afgelopen week zijn de "winteractiviteiten" weer beëindigd.
Elke dinsdag werd er onder leiding van Twan gespind door zo'n 20 jeugdleden. Hij werd de laatste keer spinnenlaatste keer netjes door de deelnemers bedankt voor zijn spinlessen.

Zaterdag was het ook weer mooi weer, dus druk bij de laatste MTB-tocht op zaterdag. Dit werd afgesloten onder het genot van warme chocolademelk en iets lekkers.
Vanaf deze plek willen we vooral Rob Buchly en ook Ronald de Rooij bedanken, die geheel belangeloos (d.w.z. dat zij geen kids hebben die meefietsten) de trainingen gaven.
Maar natuurlijk mogen we ook de ouders die regelmatig met hun eigen kind meekwamen en ook een helpende hand boden niet vergeten.
Dat geldt ook voor Willem Hassoldt die dit seizoen het organisatorische en administratieve deel voor zijn rekening nam.

meer .....

2 maart 2014 (Marcel Bon)

Rijn- en Bollenstreekcompetitie start in Leiden

Rijn en BollenstreekcompetitieOp zondag 9 maart wordt weer de eerste (weg)wedstrijd van de Rijn- en Bollenstreekcompetitie gereden.
Dit jaar beginnen we op het parcours van LRTV Swift. De jeugd start om ca 11.30 uur, na de wedstrijd van de "groten".

Op 16 maart wordt op ons eigen parcours gereden en de laatste wedstrijd met prijsuitreiking is op zondag 23 maart bij RTV de Bollenstreek in Lisse.

meer .....

25 februari 2014

 
Logo Vlasman
Logo P. Vos
logo Zwammerdam
Clubhuis en parcours:
Amerikalaan 163
2408 TX Alphen a/d Rijn
tel. 0172 - 476593

Logo sponsorkliks

wat is dit ?